Belépés
MMA-közgyűlés - Átadták a köztestületi állandó díjakat
... jelentőségű művészeti alkotást, művészetelméleti munkát. A díjjal bruttó négymillió forint jár.
Matl Péter "legismertebb munkái a magyar honfoglalás millecentenárium emlékére emelt Vereckei emlékmű, az ópusztaszeri Nemzeti Összetartozás Emlékműve, a sztálini terror munkácsi áldozatainak állított alkotása" - méltatta Jankovics Marcell, az MMA alelnöke a szobrászművészt.
A...
2019-05-29 12:14:57
Kárpátalja Kincsei - Fotókiállítás a Magyarság Házában
... fogalmazott, a Perl János képeiből rendezett tárlaton látható fotók ízelítőt adnak Kárpátalja esszenciájából. A képeken megelevenednek a régió történelmi emlékhelyei, köztük a munkácsi vár, a Vereckei Emlékmű, a természeti kincsek, de Perl János megörökítette a hagyományos népi mesterségek űzőit, így a szövőnőt, a bodnárt, a borászt, a bőrdíszművest, a fazekast is.
"A kiállít...
2019-05-24 19:39:50
Magyarország ungvári főkonzulátusa: magyar turisták október 28-án ne látogassák a vereckei honfoglalási emlékmű
...
A külképviselet közlése szerint az illetékes ukrán hatóságok arról tájékoztatták, hogy a Kárpáti Szics elnevezésű ukrán nacionalista szervezet október 28-án a Vereckei-hágónál felállított "szics hősi temetőnél" megemlékezést tart. Ezért a térségbe érkező külföldi rendszámú turistabuszokat - a hasonló esetekben követett korábbi gyakorlatnak megfelelően - ideiglenesen feltartóz...
2018-10-26 10:31:04
Matl Péter szobrászművész alkotásaiból nyílt kiállítás Székesfehérváron
... haza szeretete, mint azt témaválasztásai is bizonyítják" - fogalmazott.
Szilágyi Péter példaként hozta fel "a sokszor meggyalázott, de mindig újjászülető" Honfoglalás emlékművet a Vereckei-hágónál, a Nemzeti összetartozás emlékművét Ópusztaszeren vagy a tárlaton is kiállított Gulág-sorozatot.
Rámutatott, hogy lehetetlen lenne mindezeket hit nélkül létrehozni. Köszönetet ...
2018-09-13 19:52:24
Kárpátalja okt 3-10 ig.
... Benén.
2. nap Ungvár ( vár, szabadtéri néprajzi múzeum, belváros, görög katolikus
a.i.1. székesegyház stb.) Munkács ( Zrínyi Ilona vára, belváros stb.) - Bene
3. nap Vereckei-hágó ( rövid séta felfelé az emlékműhöz. Szolyva - emlékmű -
a.i.1. Beregvár (Schönnborn grófok kastélya kívülről, kastélypark) - Bene.
4. nap Máramarosi havasok: Na...
2018-08-28 06:39:47
Kárpátalja...
... magyaroknak itt sírokat ásnak,
Akik itt születtek, mindig visszavágynak.

...
2018-04-16 21:36:58
KMKSZ-székház - Kárpátalja kormányzója: az orosz titkosszolgálatok állnak a gyújtogatás mögött
... provokációkat Kárpátalján."
Ennek alátámasztására Moszkal megemlítette a provokatív magyar szövegű információs táblák tavalyi kihelyezését a Beregszászi és Nagyszőlősi járásokban, a vereckei honfoglalási emlékmű tervezett felrobbantását tavaly októberben és a KMKSZ-székház elleni két héttel ezelőtti február 4-i támadást.
A kormányzó szerint ezek mind az FSZB által inspir...
2018-02-27 12:32:36
Közös nyilatkozatban ítélte el a KMKSZ-székház felgyújtását a Kárpátalja megyei állami adminisztráció és a KMKS
... nemzetiségi alapon történő destabilizálására, amelyek elsősorban az ukránok és magyarok egymásnak ugrasztására irányultak - áll a dokumentumban. A közlemény a többi között megemlíti a vereckei honfoglalási emlékmű bűnözők által tervezett felrobbantását tavaly októberben és a KMKSZ-székház felgyújtására irányuló február 4-i próbálkozást.
"Hivatalosan kijelentjük, hogy ezek a p...
2018-02-27 11:32:28
Átadták a Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjakat
... Értekezlet (MÁÉRT) szakbizottsága felé tett javaslataik olyan értékeket tartalmaztak, mint például a beregi szőttes és hímzés, a kárpátaljai archaikus ima, a Rákóczi-kultusz Kárpátalján, a Vereckei honfoglalási emlékmű, a salánki hordó, és a magyar orgona - sorolta.
Varga Tamás, a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság elnöke kiemelte, hogy a bizottság 2016-os megalakulása óta ...
2018-01-22 17:14:10
Felavatták és felszentelték a vereckei honfoglalási emlékmű új oltárkövét Kárpátalján
... beszédében hangsúlyozta: "Azért jöttünk ma Vereckére, hogy ezt a mindannyiunk számára szimbolikus helyet megszenteljük. Egy oltárt avatunk fel, ahol több mint ezer év tekint le ránk." A Vereckei-hágónak mindig is kiemelt szerepe volt a magyarság életében, hiszen ezen a hegyszoroson át érkeztek meg új hazájukba vándorló őseink - tette hozzá, kiemelve, hogy ez volt az a kapu, amelye...
2017-12-10 17:42:41
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Kárpátalja Kincsei, Magyarság Házában, Matl Péter, Nemzeti Összetartozás Emlékműve, Jankovics Marcell, Perl János, Vereckei Emlékmű, Kárpáti Szics, Szilágyi Péter, Zrínyi Ilona, Rákóczi-kultusz Kárpátalján, Varga Tamás, Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság, köztestületi állandó, vereckei honfoglalási, orosz titkosszolgálatok, gyújtogatás mögött, díjjal bruttó, magyar honfoglalás, ópusztaszeri Nemzeti, sztálini terror, képeken megelevenednek, régió történelmi, természeti kincsek, hagyományos népi, külképviselet közlése, illetékes ukrán, térségbe érkező, hasonló esetekben, sokszor meggyalázott, provokatív magyar, kormányzó szerint, többi között, beregi szőttes, kárpátaljai archaikus, salánki hordó, magyar orgona, bizottság 2016-os, mindannyiunk számára, oltárt avatunk, magyarság életében, művészetelméleti, székesfehérváron, millecentenárium, szobrászművészt, alátámasztására, turistabuszokat, témaválasztásai, nyilatkozatban, adminisztráció, esszenciájából, felrobbantását, megelevenednek, szobrászművész,
© 2013 TVN.HU Kft.