Belépés
Kis Miklós: kiemelt támogatás jut az erdőtelepítőknek
...
Az államtitkár kiemelte, az ország erdősítésében a legfontosabb szerepet azok a magánerdő-gazdálkodók fogják betölteni, akik az új feltételekkel induló Vidékfejlesztési programban telepítési támogatáshoz juthatnak. Szólt arról is, hogy az agrártárca országos fásítási programjában lehetőséget kapnak az önkormányzatok, civil szervezetek, egyesületek is. Számukra a közeljövőben ...
2019-11-06 16:31:52
Az Agrárminisztérium növelte az erdőtelepítésre adható támogatás mértékét
...
Az AM pénteki közleményében emlékeztet, hogy a Vidékfejlesztési Programban megjelent "Erdősítés támogatása" című, mintegy 39 milliárd forint keretösszegű felhívás feltételeit a kormány módosította, így vált lehetővé a nagyobb összegű forrás igénybevételének lehetősége.
A változásoknak köszönhetően a jövedelempótló támogatás összege az eddig hektáronkénti 172 euróról 432 ...
2019-10-11 09:11:00
AM: az agrártárca támogatásokkal segíti a magyar állattenyésztők versenyképességét
...
A közlemény szerint Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért felelős államtitkára a XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok (KÁN) megnyitóünnepségén elmondta: a Vidékfejlesztési programban az állattartó telepek korszerűsítésére és trágyatárolók létesítésére közel 1900 kérelmet támogattak, mintegy 121 milliárd forint értékben.
A termeléshez kötött támogatásokkal az állattenyés...
2019-09-13 19:11:47
Elültették a fővárosi fatelepítési program tízezredik fáját
... létrehozása, a településeket összekötő fasorok ültetése is része a Magyarország egészére kiterjedő fásítási programnak - mondta Nagy István.
Emlékeztetett arra is, hogy a Vidékfejlesztési Programban jelentősen megemelték az erdősítések támogatási összegét, amire az települések is pályázhatnak.
Nagy István hangsúlyozta: "a kormány számára fontos, hogy országszerte minősé...
2019-09-13 17:02:00
AM: 3,5 milliárd forint kerettel borpromóciós program indul
... értékesítését az európai uniós belpiacon, és a harmadik országokban.
Feldman Zsolt kiemelte, a magyar borászatok beruházásának, technológiai fejlesztésének támogatására a Vidékfejlesztési Programban eddig 35 milliárd forintot ítéltek meg, és további 10 milliárd forintnyi támogatás bírálata van folyamatban.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a magyar borászatok az európa...
2019-09-05 19:52:46
Nagy István: a Vidékfejlesztési programban bővült az erdőtelepítések támogatása
... támogatást igényelhetnek.
Az erdőtelepítésre alkalmas - mezőgazdaságban gyengén hasznosítható - területek legnagyobb része magántulajdonban van, a kormány ezért döntött a Vidékfejlesztési programban az erdészeti ágazatot érintő támogatások mértékének növeléséről. A változtatásoknak köszönhetően, a jövedelempótló, az erdőápolási és az erdőtelepítési támogatások összesítésével...
2019-08-28 18:32:05
Nagy István: támogatások és programok segítik a méhészet versenyképességének növelését
... javasolt a képviselő, az Európai Bizottság pedig 60 millió eurót irányzott elő a következő hétéves ciklusban - tette hozzá.
Megjegyezte, hogy az Európai Parlament agrár és vidékfejlesztési bizottságának kezdeményezésére a jövőben külön fejezet lesz a méhészetről a közös agrárpolitikában.
Az OMME és a kormány kérésére megfogalmazódott egy javaslat arra, hogy a méhegészs...
2019-08-23 11:22:11
Kampány a meggyfogyasztás ösztönzésére
... kálium- és kalciumtartalma kedvező, emellett jelentős B-vitamin forrás. Ennek ellenére a magyarországi meggyfogyasztás alacsony - fogalmazott.
Feldman Zsolt elmondta, hogy a vidékfejlesztési programban támogatják az ültetvényfejlesztést, amelynek köszönhetően már több száz hektárnyi meggyültetvény újulhat meg. A friss meggy és meggylé fogyasztása beleillik az egészséges táplá...
2019-07-06 10:11:09
Kósa Lajos: a piaci igényekhez alakított szövetkezeti forma segíti a gazdaságot
... Szövetkezetek Együttműködése ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hogy a vidék felemelkedéséért dolgoznak, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az együttműködési bizalmat erősítené, ha a vidékfejlesztési támogatásokhoz könnyebben hozzá lehetne férni.
Dolgos Attila, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége alelnöke elmondta, a 2017-ben alakult s...
2019-07-05 17:23:22
AM: össze kell hangolni a vízgazdálkodás és a mezőgazdaság fejlesztését
... tanácskozáson közölte, hogy a mezőgazdaság szempontjából kulcskérdés a felszín alatti és feletti vízkészletek megőrzése és fejlesztése.
Idén új intézkedést vezetnének be a Vidékfejlesztési programban az öntözési közösségek létrehozásának támogatására, valamint a tervek szerint július 1-jével feláll a Nemzeti Öntözési Központ - tette hozzá.
A mezőgazdasági kockázatkezel...
2019-06-19 19:15:19
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Nagy István, Kósa Lajos, Vidékfejlesztési Programban, Feldman Zsolt, Kaposvári Állattenyésztési Napok, Európai Bizottság, Európai Parlament, Szövetkezetek Együttműködése, Dolgos Attila, Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége, Nemzeti Öntözési Központ, erdőtelepítésre adható, agrártárca támogatásokkal, magyar állattenyésztők, fővárosi fatelepítési, erdőtelepítések támogatása, meggyfogyasztás ösztönzésére, piaci igényekhez, mezőgazdaság fejlesztését, államtitkár kiemelte, ország erdősítésében, legfontosabb szerepet, agrártárca országos, kormány módosította, nagyobb összegű, változásoknak köszönhetően, jövedelempótló támogatás, eddig hektáronkénti, közlemény szerint, állattartó telepek, termeléshez kötött, településeket összekötő, erdősítések támogatási, kormány számára, európai uniós, harmadik országokban, magyar borászatok, államtitkár kitért, erdőtelepítésre alkalmas, kormány ezért, erdészeti ágazatot, változtatásoknak köszönhetően, erdőtelepítési támogatások,
© 2013 TVN.HU Kft.