|
|
|
... kakaóval, kevés liszttel, hideg tejjel, habverővel simára, habosra keverjük ki. Hozzávegyítjük a csokoládét, majd vékony sugárban, habverővel végzett gyors keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a forró tejet, mérsékelt tűzön forrpontig hevítjük, de felforralni nem szabad. A tűzről levéve, az öntetet egy ideig még kevergetjük, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítjük, végül... |
2006-11-16 17:36:35 |
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben 175 °C-n sütjük kb. 30 percig.
Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.
Meggyes-mákos muffin
(Stahl Judit-féle)
Hozzáva... |
|
2006-11-16 08:33:36 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alapsoan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák aljára adagoljuk.
A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a maradék dióval.
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukr... |
2006-11-15 21:45:08 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágjuk és összekevrjük a citromhéjjal, a rummal és a cukorral, végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A tésztát a muffinformákba adagoljuk, és 20-25 percig sütjük. (tűpróba)
A kisült muffinokat hagyjuk hűlni a formában kb. 5 percig (letakarva), majd kivesszük őket formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A csok... |
|
2006-11-12 21:32:42 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot az olajjal, a tojásokkal és a vaníliás cukorral, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül belekeverjük a reszelt sárgarépát is.
A tésztát a muffinformákba adagoljuk, és kb. 20 percig sütjük (tűpróba!).
Ananászos-sárgarépás muffin ( nem kell megijedni nem olyan szörnyű mint ahogy hangzik ;-) )
Hozzávalók:|... |
|
2006-11-12 21:29:32 |
|
|
|
|
|
|
... keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Finom fűszeres muffin
Hozzávalók:
1 ¾ cszésze liszt
1 ½ teáskan... |
2006-11-07 22:20:02 |
|
|
|
|
|
|
... adagokban) a vajas masszához a tejjel felváltva, majd hozzákeverjük az almakockákat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába keverjük.
A tésztát a formákba adagoljuk, és kb. 30 percig sütjük.
Csokis-datolyás muffin
Hozzávalók:
2 maréknyi datolya
1 tábla tejcsoki vagy tortabevonó (10 dk... |
2006-11-03 23:55:51 |
|
|
|
|
|
|
... vízben főzzük szét. Cukor helyett használhatunk mézet is. Szőrszitán törjük át, és hagyjuk kihűlni. 3 dl tejszínt hűtsünk 5-6 fokosra, és kezdjük habbá verni. Közben lassan, óvatosan adagoljuk hozzá a sárgabarackvelőt. A kész, ízesített habot kanállal formázzuk. Személyenként 1-1 sárgabarackot hámozzunk meg, magozzunk ki, vágjunk kis talpat a feleknek, és töltsük meg a habbal. Tál... |
2006-10-05 07:20:45 |
|
|
|
|
|
|
... dolgozzuk a kikevert tojássárgákhoz. Keverjük össze a lisztet a kakaóporral meg a sütőporral, és szórjuk bele a mandulát. Ezt a keveréket szitáljuk a tojásokhoz, végül a hab másik felét is adagoljuk a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapr... |
2006-10-05 07:14:41 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük, és kihűtjük. A tejszínt és a tojásfehérjéket külön-külön k... |
2006-10-05 07:12:26 |
|
|
|
|