|
|
|
... golyókat formálunk a masszából, kivajazott tepsibe tesszük, és meleg sütőben 25 percig sütjük. Amikor aranyszínűre sült, e... |
2006-10-05 07:09:40 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük. Hűlni hagyjuk, majd 45 percre a fagyasztóba tesszük. A maradék cukrot felolvasztjuk,... |
|
2006-10-05 06:52:50 |
|
|
|
|
|
|
... fagyasztóba állítjuk. Villával időnk... |
2006-10-05 06:47:31 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk, kiszedjük a magjaikat, a húsukat felkockázzuk, és rob... |
|
2006-10-04 15:36:07 |
|
|
|
|
|
|
... kivesszük, hideg víz alá tartjuk, meghámozzuk, és felszeleteljük. Nagy tálba öntjük a kihűlt bort, a málnát és az őszibarackot, lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor kompótostálkákba adagoljuk a gyümölcsöket meg a kompótlevet, és a maradék citromfűvel díszítjük.
Variáció
Ha nincs citromfűlevelünk, illatosíthatjuk egy sárga vagy zöld citrom fi... |
|
2006-10-02 07:36:21 |
|
|
|
|
|
|
... körtét kis kockákra vágjuk. A mazsolával együtt tálba öntjük, összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket és a diót. Talpas kelyhekbe adagoljuk, a lével meglocsoljuk, és hidegen tálaljuk.
Variáció
Konyak helyett rumot is használhatunk, a méz pedig lehet hársfa- vagy akácméz.
Finomabb le... |
2006-10-02 07:34:29 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük, majd folpackkal lezárjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmossuk, leszárítjuk... |
2006-10-02 07:33:14 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk. A narancsgerezdekkel együtt tálba tesszük, és meglocsoljuk a narancssziruppal. Lefedjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálal... |
2006-10-02 07:21:20 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk, és meglocsoljuk a narancslével. A tojásfehérjéből a cukorral elektromos habverővel kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és a mézeskalácsmorzsát. Négy pohárba adagoljuk, és legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük. Mézeskalács-darabkákkal és citromfű levélkékkel díszíthetjük.
Jó tudni
Kitűnő vendégváró étel, előre elkészíthető. ... |
2006-10-02 07:10:22 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a mézeskalácsfűszert és a reszelt citromhéjat, majd egyenletesen a mézes keverékhez adagoljuk. Folpackkal lefedjük, és 45 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán a tésztát átgyúrjuk. 8 egyenlő részre osztjuk, és kb. 4 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőlük. Egyenlő részekre vágjuk, ... |
2006-10-02 07:06:21 |
|
|
|
|