Belépés
Féléves csúcson a brit infláció
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex 2,7 százalékkal volt magasabb augusztusban, mint egy évvel korábban.
Júliusban 2,5 százalékos tizenkét havi inflációt mértek Nagy-Britanniában, és az előzetes elemzői konszenzus átlaga augusztusra lassulást, 2,4 százalékos teljes kosárra számolt éves...
2018-09-19 12:42:31
Jót tett a hercegi esküvő a brit kiskereskedelemnek
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtöki adatismertetése szerint májusban 3,9 százalékkal nőtt éves összevetésben a kiskereskedelmi áruforgalom az áprilisban mért 1,4 százalékos tizenkét havi növekedés után.
Az ONS szerint az eladások élénkülésében szerepet játszhatott a nyárias májusi időjárás, valamit az, hogy tavaly májusban alig 0,8 százalékkal nőtt éves összehas...
2018-06-14 19:32:04
Hat éve nem mért ütemben zuhant a brit feldolgozószektor teljesítménye
... havas késő téli, kora tavaszi időjárás okozta megtorpanás után a második negyedévben fellendülés kezdődhetett a brit gazdaság termelőszektoraiban.
A statisztikai hivatal hétfői adatismertetése után a font meredeken, 0,40 százalékkal gyengült dollárhoz, fél százalékkal az euróhoz képest.
A legutóbbi aktivitási adatokból kiderül, hogy a brit gazdaság egészének növekedési p...
2018-06-11 14:02:14
Négy évtizedes mélyponton a brit munkanélküliség, lassul a reálbérek csökkenése
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a januárban zárult három hónapban átlagosan 4,3 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 óta a legalacsonyabb szint.
Az egy évvel korábbi azonos időszakban 4,7 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.
Az ONS beszámolója szerint a heti átlagos alkalmazotti nominálbér a novembertől janu...
2018-03-21 12:35:01
Négy évtizedes mélyponton a brit munkanélküliség, de csökkennek a reálbérek
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint az októberben zárult három hónapban átlagosan 4,3 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 óta a legalacsonyabb szint.
Az egy évvel korábbi azonos időszakban 4,8 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.
Az ONS beszámolója szerint ugyanakkor a heti átlagos nominálbér az augusztustól ok...
2017-12-13 14:12:50
Három százalék felett a brit infláció
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex 3,1 százalékkal volt magasabb novemberben, mint egy évvel korábban. Októberben és szeptemberben egyaránt 3 százalék volt a teljes kosárra számolt tizenkét havi brit infláció.
Nagy-Britanniában 2012 márciusa óta nem mértek a novemberinél gyorsabb éves infláció...
2017-12-12 12:10:26
Továbbra is ötéves csúcson a brit infláció, de nem gyorsult
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árak 3 százalékkal voltak magasabbak októberben, mint egy évvel korábban. Szeptemberben ugyanennyi volt a tizenkét havi brit infláció.
Nagy-Britanniában 2012 márciusa óta nem mértek ennél gyorsabb éves inflációt.
Az elemzői közösség és a Bank of England -...
2017-11-14 13:12:15
Londoni elemzők: gyorsult, de valószínűleg tetőzött is a magyar gazdaság növekedési üteme a harmadik negyedévbe
...
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics közgazdászai a keddi előzetes adatismertetés előtti prognózisukban közölték: a feltörekvő európai gazdaságokra kidolgozott növekedési előrejelző modelljük - Emerging Europe GDP Tracker - arra vall, hogy a térség hazai össztermékének éves összevetésű átlagos növekedési üteme a harmadik negyedévben 4,...
2017-11-13 16:12:42
Ötéves csúcson a brit infláció
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex 3 százalékkal volt magasabb szeptemberben, mint egy évvel korábban.
Nagy-Britanniában 2012 márciusa óta nem mértek ennél gyorsabb éves inflációt.
Augusztusban 2,9 százalék volt a teljes kosárra számolt tizenkét havi brit infláció.
Az ONS szeri...
2017-10-17 12:03:06
Londoni elemzők: valamelyest tovább gyorsulhatott szeptemberben a magyar infláció
...
A Morgan Stanley globális bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői a keddi adatismertetés előtti prognózisukban közölték: az augusztusi 2,6 százalék után a múlt hónapra 2,8 százalékos tizenkét havi inflációt várnak Magyarországon.
A ház szerint az általa valószínűsített gyorsulás fő hajtóerői között vannak az üzemanyagárak, val...
2017-10-09 18:14:25
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Capital Economics, Emerging Europe GDP Tracker, Morgan Stanley, brit infláció, hercegi esküvő, brit feldolgozószektor, brit munkanélküliség, reálbérek csökkenése, magyar gazdaság, harmadik negyedévbe, magyar infláció, brit statisztikai, lakhatási költségek, évvel korábban, előzetes elemzői, kiskereskedelmi áruforgalom, áprilisban mért, eladások élénkülésében, nyárias májusi, második negyedévben, brit gazdaság, statisztikai hivatal, font meredeken, euróhoz képest, legutóbbi aktivitási, januárban zárult, állástalanok aránya, legalacsonyabb szint, munkanélküliség Nagy-Britanniában, heti átlagos, novembertől janu, októberben zárult, teljes kosárra, novemberinél gyorsabb, tizenkét havi, elemzői közösség, egyik legnagyobb, keddi előzetes, feltörekvő európai, térség hazai, harmadik negyedévben, keddi adatismertetés, múlt hónapra, általa valószínűsített, adatismertetése, munkanélküliség, valószínűsített, kiskereskedelmi, prognózisukban, magyarországon, legalacsonyabb, össztermékének, adatismertetés,
© 2013 TVN.HU Kft.