Belépés
Koronavírus - Adománygyűjtési akciót indít a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület
... bontatlan, azaz eredeti, sértetlen bolti csomagolásban lévő tartós, minőségmegőrzési idővel rendelkező, hűtést nem igénylő élelmiszerek adhatók le, például tészta, liszt.
Az adományozható termékekre vonatkozó további szempontokról, valamint az átvételi pontokról a https://portal.nebih.gov.hu/adomanyo zas oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a közlemény szerint.
Jelezté...
2020-06-02 16:12:40
Magyar Sport Napja - Szabó Tünde: van mire büszkének lennünk
... kiemelkedő edzői tevékenység és jelentős nevelő-oktató munka, valamint életmű elismerésére edzők, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek részére adományozható Bay Béla-díjban részesült Demeter György és Pócsföldi Ottó.
A kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolók részére, valamint életmű elismerésére sportolók részére adományozhat...
2020-05-06 10:51:52
Március 15. - A Széchenyi-díjról
...
Az Országgyűlés 1990. január 25-én döntött arról, hogy a korábbi Állami Díj helyett Széchenyi-díj adományozható annak, "aki a tudományok, a műszaki alkotások, a kutatás, a műszaki fejlesztés, a gyógyítás, az oktatás-nevelés terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert eredményt ér el". A díj megosztva is adományozható közös alkotás, együttesen el...
2020-03-15 10:51:13
Koronavírus/Március 15. - Áder János levélben köszöntette a kitüntetett lengyel államfőt
... barátság napja alkalmából Csepelre tervezett rendezvények elmaradása miatt.
Közölte, emiatt nem lesz alkalma Andrzej Dudának személyesen átadni Magyarország külföldi államfőknek adományozható legmagasabb kitüntetését, a Magyar Érdemrend nagykeresztjét a lánccal és az aranysugaras csillaggal.
Áder János levelében idézte azt a laudációt is, amelyet a március 20-ra tervez...
2020-03-15 10:01:48
Április 1-ig lehet pályázni a Népművészet Ifjú Mestere díjra
... közleményében.
Mint írják, a díj az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadóművészeti teljesítmény elismerésére 15 és 35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható, az idei évben öt díjat adnak ki. A díjazottak oklevélben és pénzjutalomban részesülnek.
A díjra szakmai önéletrajzzal, egy minimum tíz, maximum harminc oldalas do...
2020-03-11 12:32:35
Jordán Tamást a nemzet színészévé választották
... színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A címet először 2000. augusztus 22-én adták át.
A nemzet színésze cím annak adományozható, aki fő- vagy epizódszerepekben kimagasló teljesítményt nyújtott; betöltötte a 62. életévét; 40 évet a színészi pályán vagy legalább 20 évadot - évadonként legalább egy szerepben - a Nem...
2020-02-25 22:06:36
Lázár Balázs költő, színművész kapta a Bella István-díjat
... Zsille Gábor költő - aki 2008-ban legelsőként vehette át a díjat - laudálta a díjazottat - közölte a Magyar Írószövetség hétfőn az MTI-vel.
A Bella István-díj annak a költőnek adományozható, aki munkásságában kötődik a nemzeti irodalom értékes hagyományaihoz, így Bella István életművének szellemiségéhez és olyan fiatal vagy középnemzedékhez tartozó alkotó, aki a költői, műfor...
2020-01-20 15:53:00
Dratsay Ákos és Berei Erzsébet kapta az idei Bessenyei-díjat
... az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers- és prózamondás területeiről jelöltek közül egy személy, illetve csoport részére adományozható. Az elismerés az oklevél és a Bessenyei Ferenc portréját ábrázoló plakett mellett nettó másfél millió forint pénzjutalommal is jár.
Dratsay Ákos 1960-ban született, és tízéves korában ...
2020-01-19 18:21:44
Átadták az Év bortermelője elismeréseket
... a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés - húzta alá.
Idén hat jelölt közül választották ki a legjobbat, a nyertes mellett Borbély Tamás (Badacsonyi bo...
2019-12-05 13:11:49
Bodor Ádám és Czakó Gábor részesült a Nemzet Művésze díjban
... színházművészet, az irodalom, a zeneművészet, a képzőművészet, a filmművészet, az építőművészet, a táncművészet, az iparművészet, a fotóművészet, a népművészet és a cirkuszművészet alkotóinak adományozható. A Nemzet Művésze cím az előzőleg Kossuth-díjban részesített és 65. életévét - táncművész, valamint cirkuszművész esetében 50. életévét - betöltött művészeknek adható, a címet e...
2019-11-05 11:19:29
1 2 3 .9 10 .14 15 .17 18 19 
Címkék: Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Magyar Sport Napja, Szabó Tünde, Áder János, Népművészet Ifjú Mestere, Jordán Tamást, Lázár Balázs, Bella István-díjat, Dratsay Ákos, Berei Erzsébet, Bodor Ádám, Czakó Gábor, Nemzet Művésze, Demeter György, Pócsföldi Ottó, Állami Díj, Andrzej Dudának, Magyar Érdemrend, Zsille Gábor, Magyar Írószövetség, Bella István-díj, Bella István, Bessenyei Ferenc, Borbély Tamás, kitüntetett lengyel, nemzet színészévé, idei Bessenyei-díjat, adományozható termékekre, átvételi pontokról, közlemény szerint, kiemelkedő teljesítményt, korábbi Állami, műszaki alkotások, műszaki fejlesztés, oktatás-nevelés terén, aranysugaras csillaggal, március 20-ra, egyes népművészeti, idei évben, díjazottak oklevélben, díjra szakmai, nemzeti színjátszás, címet először, nemzet színésze, színészi pályán, költőnek adományozható, nemzeti irodalom, nyertes bortermelő, borszakmáért tett, magyar borászok, nyertes mellett, cirkuszművészet alkotóinak, előzőleg Kossuth-díjban, sportszakemberek, középnemzedékhez,
© 2013 TVN.HU Kft.