Belépés
Agrárkamara: beváltotta a reményeket az országos jégkármérséklő-rendszer
...
A kamara által működtetett hálózat 986 talajgenerátora a védekezési szezonban átlagosan egyenként 87-szer lépett működésbe és 479 órán keresztül üzemelt. A jégkár aránya a bejelentett mezőgazdasági káron belül 13 százalék volt, míg tavaly ez az érték elérte a 37 százalékot is.
Győrffy Balázs emlékeztetett arra, hogy az idén május 1-jén indult az Országos Meteorológiai Sz...
2018-12-06 10:41:10
Krónika 3. rész (kérdések)
... újult meg több mint 7 milliárd forint értékben, de még az év végéig további 265-öt fejeznek be. Csaknem 60 projekt pedig jövőre készül el.
Jobbik: mikor lesz politikamentes az agrárkamara?
Magyar Zoltán (Jobbik) arra várt választ: mikor kívánják politikamentessé tenni az agrárkamarát? Bírálta, hogy a testület további jogköröket kap és felelevenítette a kamarai vezetők m...
2018-12-03 15:18:37
Az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a földtörvény módosítása esetén
... politikusok ülnek.
Az MSZP elnökségi tagja szerint a törvénymódosítás gyakorlatilag hatósági árat vezetne be a termőföldek esetében, amire még az '50-es években sem volt példa. Az agrárkamara emellett nemcsak a földvásárlók vagy -bérlők, hanem az ügyletekben nem érintett hozzátartozóik minden adatát is bekérné, amihez nem lenne joga az adatkezelési törvény alapján - mondta H...
2018-12-02 12:21:30
Győrffy Balázs: erősíteni kell a gazdák szerepét a földforgalom ellenőrzésében
... vásárolhassanak, és az érzékeny területeken, ahol komoly harc van egy-egy területért ott gazdálkodók kerülhessenek előnybe és ne "panorámás kertek" alakuljanak ki szőlőbirtokok helyett.
Az agrárkamara korábban közölte, hogy mindezek mellett a benyújtott törvénymódosító több javaslatot is tesz annak érdekében, hogy megakadályozza a visszaéléseket, és ezáltal igazságosabbá tegy...
2018-11-27 17:59:30
Krónika 12. rész (agrárium, informatikai tanács)
... szerinte a kamara ebben a formában nem képviseli a gazdák érdekeit. Akkor tudnák támogatni a javaslatot, ha a kamara egy politikailag független szerv lenne - jegyezte meg, hozzátéve: az agrárkamara, amikor arról kellett volna beszélni, mi a helyzet a versenyképességgel, egyáltalán nem szólalt meg.
Bár salátatörvényről van szó, alapvetően nem olyan kérdésekkel foglalkozik, am...
2018-11-27 16:39:44
Krónika 11. rész (földforgalmi törvény, agrárgazdagsági versenyképességi törvény)
... módosítás régi szabályozási hiányosságokat orvosol, például a vadkárok területén, ahol hatósági feladattá teszi a védett állatok okozta vadkár megtérítését, ugyanakkor egyértelműsíti az agrárkamara működésének egyes szabályait is.

Kormány: fontos apró módosítások
A kormányzat képviseletében felszólaló Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára arró...
2018-11-27 15:59:23
Krónika 10. rész (földforgalmi törvény)
...
Apáti: az előterjesztés elfogadhatatlan
Apáti István független képviselő teljességgel elfogadhatatlannak nevezte az előterjesztést. Kifogásolta, hogy extrém mértékben növekszik az agrárkamara súlya, amely szerinte a döntéshozatalt akár politikailag motiváltan is meghozhatja. Ugyancsak sérelmezte, hogy a bíróság nem nyújthat érdemi jogorvoslatot.
Azt javasolta: a b...
2018-11-27 14:29:57
Krónika 9. rész (földforgalmi törvény)
... önkormányzatoknak inkább problémát, mintsem vívmányt jelentett, hogy részt vehettek a földek adásvételi eljárásában. Helyes irány, ha ez alól mentesülnek a testületek és a bíróság előtt az agrárkamara védheti meg álláspontját.
Farkas Sándor cáfolta azt az ellenzéki vádat, hogy a jövőben a kamara mondja meg, ki vásárolhat földet, hiszen a döntés továbbra is a kormányhivatal ke...
2018-11-27 13:58:55
V4-ek agrárkamarái: garantálni kell az uniós finanszírozás folytonosságát
...
A közlemény szerint a hetvenedik ülésüket tartották a Visegrádi Négyek agrárkamarái november 22-e és 23-a között a lengyelországi Czerwienne-ben; a szervezetek képviselői kiemelték, hogy a fentieken túl a Közös Agrárpolitika (KAP) nagyobb környezeti és éghajlati ambíciói legalább e politika jelenlegi költségvetésének megtartását kívánják meg.
Az agrárkamarák képviselői a...
2018-11-24 12:11:20
Agrárkamara: a sárgarépa termőterülete újra elérheti a rendszerváltás körüli 2000 hektárt
...
Az MTI-nek hétfőn küldött közleményben a kamara kiemelte, jelenleg mintegy 1250 hektáron termesztenek Magyarországon sárgarépát.
A technológiai fejlődésnek köszönhetően 25 év alatt a sárgarépa-termésátlagok duplájára emelkedtek, a legkorszerűbb technológiával, öntözött területeken jelenleg már elérik a 80 tonnás hektáronkénti termésmennyiséget, így az országban termeszt...
2018-10-29 10:01:04
1 2 3 ..........34 35 .....51 52 ....67 68 69 
Címkék: Győrffy Balázs, Országos Meteorológiai Sz, Magyar Zoltán, Farkas Sándor, Apáti István, Visegrádi Négyek, Közös Agrárpolitika, földtörvény módosítása, gazdák szerepét, földforgalom ellenőrzésében, uniós finanszírozás, sárgarépa termőterülete, rendszerváltás körüli, kamara által, védekezési szezonban, jégkár aránya, bejelentett mezőgazdasági, érték elérte, idén május, testület további, kamarai vezetők, törvénymódosítás gyakorlatilag, termőföldek esetében, agrárkamara emellett, földvásárlók vagy, adatkezelési törvény, érzékeny területeken, agrárkamara korábban, benyújtott törvénymódosító, kamara ebben, gazdák érdekeit, politikailag független, vadkárok területén, védett állatok, agrárkamara működésének, kormányzat képviseletében, előterjesztés elfogadhatatlan, agrárkamara súlya, döntéshozatalt akár, földek adásvételi, bíróság előtt, agrárkamara védheti, ellenzéki vádat, kamara mondja, döntés továbbra, közlemény szerint, hetvenedik ülésüket, lengyelországi Czerwienne-ben, szervezetek képviselői,
© 2013 TVN.HU Kft.