Belépés
Nagy István: megduplázódott Magyarország üvegházi termelőkapacitása
... ültetvénytelepítés, gomba- és hűtőházépítés, fejlesztés, kertészeti gépbeszerzés, gyógy- és fűszernövény-termesztés, üveg- és fóliaház-építés, fejlesztés valósulhat meg.
Az agrárminiszter beszélt arról, hogy a kertészeti ágazatok kibocsátása tavaly több mint 300 milliárd forint volt, ami a teljes mezőgazdasági kibocsátás 12 százaléka. Az ágazaton belül a friss zöldségek kibo...
2018-12-14 15:32:39
Krónika 2. rész (határozathozatalok)
... helyzetbe.
Közérdekű célra is felhasználható lesz az illegálisan kitermelt fa

Az Országgyűlés 132 igen, 3 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett elfogadta a Nagy István agrárminiszter egyes agrárszabályozási tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztését.
Az uniós jogharmonizáció mellett változtattak a natúrpark definícióján, egyértelműsítették, hogy a...
2018-12-12 11:31:42
A Nestlé átadja a Szerencsi védjegyet a Szerencsi Bonbon Kft.-nek
... termékekre nem vonatkozik, ezek esetében továbbra is a Nestlé Hungária Kft.-nél marad a "Szerencsi" védjegy használatának joga.
A védjegyhasználati megállapodás aláírásán Nagy István agrárminiszter stratégiai jelentőségűnek nevezte az élelmiszeripart, amelynek erősítését nagyban szolgálják a mostani megállapodáshoz hasonló, példa nélküli lépések.
A szerencsi csokoládégyá...
2018-12-11 18:35:15
Hiányos a szabadtéri fesztiválok hanghatásainak szabályozása a jövő nemzedékek szószólója szerint
... átfogó vizsgálatában Bándi Gyula - írták.

A jövő nemzedékek szószólója az egészséges környezethez, valamint a jogbiztonsághoz való jog sérelmét állapította meg, és az agrárminisztert jogalkotási lépésekre, az érintett önkormányzatokat pedig a helyi rendeletek módosítására kérte fel - olvasható a közleményben.
A szabadtéri zenei fesztiválok zaja miatt nemcsak a köze...
2018-12-11 16:05:06
Agrárminiszter: elindult a nemzeti húsgalambprogram
...
A tenyészévet záró rendezvényen a tárcavezető közölte, hogy a Szárnyaló gazdaság néven induló kezdeményezéshez a húsgalambtenyésztők csatlakozását várják. A programot - tette hozzá - a vidék megtartó erejének támogatásán túl az is indokolja, hogy a galambhús világszerte keresett és jól jövedelmező termék.
A galambászat hagyományai Magyarországon évszázadokra nyúlnak vis...
2018-12-08 13:16:45
Szakmai együttműködési megállapodásokat kötött az Agrárminisztérium a horgászszövetséggel
...
A dokumentumok aláírásán Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy a Nemzeti halgazdálkodási és horgászati stratégiáról, valamint a Horgászati program végrehajtásáról szóló kormányhatározat alapján megszületett az a törvénymódosítás, amely meghatározza a horgászszövetség közfeladatait és a szükséges források jogcímeit. Január 1-jétől így már biztosított a Mohosz közfeladatain...
2018-12-07 13:31:40
Befejeződött az egykori lőtér rehabilitációja a Hortobágyon
...
Nagy István agrárminiszter a helyszínen csütörtökön tartott projektzárón elmondta: a kormány európai uniós és hazai forrásból, mintegy három milliárd forintot biztosított arra, hogy a természetes környezetet helyreállítsák eredeti formájába.
Az agrártárca vezetője hangoztatta: a 4400 hektár terület helyreállítása természetvédelmi területté három tárca - az Agrárminisztér...
2018-12-06 18:50:27
Krónika 3. rész (kérdések)
... eseteit. Az agrártárcáról azt mondta: annak megszűnése hónapokig nem tűnne fel a gazdáknak.
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkár felsorolta, miért felelős az agrárminiszter, hangsúlyozva: azok nem jelentéktelen területek.
Szerinte kellemetlen lehet a képviselőnek, hogy a legutóbbi agrárkamarai választás résztvevői a Magosz listája mellett voksoltak...
2018-12-03 15:18:37
Amerikai választások - Mississippiben a republikánus jelölt győzött
...
Az 59 éves Cindy Hyde-Smith a voksok 56, demokrata párti vetélytársa, a Clinton-kormányzat egykori agrárminisztere, az afroamerikai Mike Espy 44 százalékát szerezte meg. Ezzel a szövetségi törvényhozás felsőházában a republikánusoknak 53:47 arányú többségük lesz, vagyis miközben a képviselőházi többséget elvesztették, a szenátusban növelni tudták előnyüket.
A november 6...
2018-11-28 07:06:27
Agrárminisztérium: nem emelik a szociális tűzifa árát
... tüzelőanyag-program keretében az 2018-19-es fűtési szezonban 2320 kistelepülésen kaptak a rászorulók ingyenes tüzelőanyag-támogatást, mintegy 4 milliárd forint értékben.
Nagy István agrárminiszter elrendelte a szociálistűzifa-programban "a tűzifa árának szinten tartását, megtiltotta az áremelést az állami erdőgazdaságoknál" - áll a tárca közleményében.
A 22 állami erdőga...
2018-11-27 13:19:20
1 2 3 .....20 21 ...30 31 ..40 41 
Címkék: Nagy István, Szerencsi Bonbon Kft, Nestlé Hungária Kft, Bándi Gyula, Farkas Sándor, Cindy Hyde-Smith, Mike Espy, szabadtéri fesztiválok, jövő nemzedékek, nemzeti húsgalambprogram, egykori lőtér, republikánus jelölt, szociális tűzifa, agrárminiszter beszélt, kertészeti ágazatok, teljes mezőgazdasági, ágazaton belül, friss zöldségek, illegálisan kitermelt, uniós jogharmonizáció, natúrpark definícióján, védjegyhasználati megállapodás, mostani megállapodáshoz, szerencsi csokoládégyá, egészséges környezethez, jogbiztonsághoz való, agrárminisztert jogalkotási, érintett önkormányzatokat, helyi rendeletek, szabadtéri zenei, tenyészévet záró, tárcavezető közölte, vidék megtartó, galambhús világszerte, galambászat hagyományai, dokumentumok aláírásán, horgászszövetség közfeladatait, szükséges források, helyszínen csütörtökön, kormány európai, természetes környezetet, agrártárca vezetője, 4400 hektár, legutóbbi agrárkamarai, afroamerikai Mike, szövetségi törvényhozás, képviselőházi többséget,
© 2013 TVN.HU Kft.