Belépés
Emlékezés Pedro Arrupe jezsuita generálisra
... kétmillió csónakon menekülő vietnámi ember helyzete okozta sokk miatt. A JRS az elmúlt négy évtizedben a Jézus Társaságának jelképévé és inspirációjává vált.
1981. augusztus 7-én Pedro agyvérzést kapott, minek következtében részlegesen lebénult, és súlyosan károsodott a beszédképessége is. II. János Pál pápa személyesen delegálta a 33. Általános Rendgyűlésre, ahol hivatalosan...
2019-08-07 11:14:09
Egészségügyi forrásnövelést és az első diploma ingyenessé tételét javasolja a Párbeszéd
... háziorvosi ellátást lehet nyújtani.
A képviselő kijelentette: ma az egészségügy és az oktatás borzalmas helyzetben van. A Bajcsy-Zsilinszky kórházban a CT meghibásodása miatt egy agyvérzéses betegnek hetekig kellett várnia a kivizsgálásra, az Országos Onkológiai Intézetben pedig embertelen körülmények között álltak sorban a betegek - hangsúlyozta.
A felsőoktatásból 201...
2019-08-02 12:52:04
Laboratóriumi vizsgálatok
... koleszterinnek tartják, ugyanis a zsírok májba való visszaszállításával részt vesz vénáink és artériáink megtisztításában. Alacsony szintje esetén nő az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata. A normálérték 0,9 mmol/l felett van.

LDL-koleszterin (LDL, LDL-C): Az LDL a HDL-lel pontosan ellentétes funkciót lát el, mert szétosztja a zsírokat a test külön...
2019-07-26 20:35:18
A hosszú élet titkai
... eredményezhet. A Harvard egyik kutatása szerint, legalább 7 órát kell aludni éjszaka ahhoz, hogy jól regenerálódjanak a sejtjeink. Aki kialussza magát éjjel, annál csökken a szívroham és az agyvérzés kockázata.

8. Rendszeresen használj fogselymet!
Az ínybetegségek a legelterjedtebbek a világon. Mivel nem tűnik olyan nagyon komoly betegségnek, sok...
2019-06-15 17:10:46
A K2-vitamin egészséges artériákért
... szabályozni a szervezet kalciumszintjét. A K2-vitamin alacsony szintje összefügg az ateroszklerózis fokozott kockázatával. És mint tudjuk a meszesedő artériák nagyban növelik a szívbetegség, az agyvérzés, a szívroham és a demencia, illetve a korai halálozás kockázatát.

Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy a K2-vitamin napi fogyasztása mintegy 50 százalékkal csökken...
2019-04-03 22:07:42
Kommunikáció
..."Szomorú, amikor egy ember, aki fizikailag életben van, egy baleset vagy agyvérzés következtében nem tud kommunikálni a körülötte lévőkkel. Még szomorúbb, ha egy ember, aki lelki képességeinek teljes birtokában van, soha nem beszél Istenhez és azt sem hagyja, hogy Isten beszéljen hozzá. Ez azt jelenti, hogy ez az ember halott az emberi élet legmagasabb szintjén."

- David...
2019-04-03 12:52:38
A gyömbértea egészségre gyakorolt jótékony hatásai
... gyömbértea fogyasztása is nyugtató hatású.

7. Immunitás:
A tea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert. Napi egy csésze gyömbérteával csökkenthető az agyvérzés, valamint az artériákban a zsír lerakódásának kockázata. A gyömbértea csökkenti a koleszterinszintet is.

8. Enyhíti a stresszt:
Egy csésze gyömbértea javítja a hangulato...
2019-03-29 22:05:04
Öt dolog, amit tudnod kell a magyar irodalom nagyjairól ....
... Karinthy sorra járta a déli part szórakozóhelyeit, ahol felolvasóesteket tartott. A család évről évre a Vitéz-panzióban szállt meg. 1938 augusztusában ebben a panzióban érte a halál, agyvérzést kapott. Egész alakos szobra a siófoki Rózsakertben áll, az üdülő falán márványtábla őrzi emlékét.
- 4. Móra Ferenc Balatonföldváron kezdte írni híres regényét, az Aranykoporsót....
2019-03-20 09:48:29
Jogerősen két és fél év börtönre ítélték a felesége ellátását elmulasztó szolnoki férfit
... többszöri kérésére - felhívta a mentőket, akiknek azt állította, hogy a felesége gyógyszer-túladagolás következtében lett rosszul.
A nőt kórházba vitték, ahol kiderült, hogy az asszony agyvérzés miatt lett rosszul, csak a szerencsének köszönhető, hogy életben maradt. Jobb oldali végtagjai lebénultak, beszédképessége károsodott, majd a rehabilitációs kezelése során 2014 decemb...
2019-03-13 11:31:31
A zöldtea gyógyhatásairól
... szívbántalmak kialakulását,

- A zöld tea rendszeres fogyasztása meghosszabbítja a várható élettartamot, amellett, hogy véd a szív- és érrendszeri betegségektől

- Alkalmas az agyvérzés és az érelmeszesedés megelőzésére.

- A Tokiói Egyetem egyik vizsgálata szerint a zöld tea fogyasztása növeli a csontok ásványianyag-sűrűségét.

- Vizeletelh...
2019-02-20 22:41:58
1 2 3 ..................115 116 .........172 173 .........229 230 231 
Címkék: Emlékezés Pedro Arrupe, Jézus Társaságának, János Pál, Általános Rendgyűlésre, Országos Onkológiai Intézetben, Móra Ferenc Balatonföldváron, Tokiói Egyetem, első diploma, hosszú élet, gyömbértea egészségre, magyar irodalom, felesége ellátását, zöldtea gyógyhatásairól, elmúlt négy, képviselő kijelentette, oktatás borzalmas, agyvérzéses betegnek, zsírok májba, agyvérzés kockázata, test külön, szervezet kalciumszintjét, ateroszklerózis fokozott, meszesedő artériák, korai halálozás, tanulmányban arról, baleset vagy, körülötte lévőkkel, ember halott, emberi élet, csésze gyömbérteával, zsír lerakódásának, gyömbértea csökkenti, csésze gyömbértea, déli part, család évről, panzióban érte, siófoki Rózsakertben, üdülő falán, asszony agyvérzés, szerencsének köszönhető, rehabilitációs kezelése, várható élettartamot, érelmeszesedés megelőzésére, balatonföldváron, felolvasóesteket, szórakozóhelyeit, regenerálódjanak, megtisztításában, gyógyhatásairól, beszédképessége, antioxidánsokat, ateroszklerózis,
© 2013 TVN.HU Kft.