Belépés
Emlékezés Pedro Arrupe jezsuita generálisra
... kétmillió csónakon menekülő vietnámi ember helyzete okozta sokk miatt. A JRS az elmúlt négy évtizedben a Jézus Társaságának jelképévé és inspirációjává vált.
1981. augusztus 7-én Pedro agyvérzést kapott, minek következtében részlegesen lebénult, és súlyosan károsodott a beszédképessége is. II. János Pál pápa személyesen delegálta a 33. Általános Rendgyűlésre, ahol hivatalosan...
2019-08-07 11:14:09
Öt dolog, amit tudnod kell a magyar irodalom nagyjairól ....
... Karinthy sorra járta a déli part szórakozóhelyeit, ahol felolvasóesteket tartott. A család évről évre a Vitéz-panzióban szállt meg. 1938 augusztusában ebben a panzióban érte a halál, agyvérzést kapott. Egész alakos szobra a siófoki Rózsakertben áll, az üdülő falán márványtábla őrzi emlékét.
- 4. Móra Ferenc Balatonföldváron kezdte írni híres regényét, az Aranykoporsót....
2019-03-20 09:48:29
Gránátalma-gránátalmalé gyógyhatásairól
... gyulladáscsökkentő hatása révén a gránátalma a megelőzésben és a kezelésben is kitűnően használható. Legyőzi a lappangó fertőzéseket, képes idejében blokkolni a szívinfarktust és az agyvérzést okozó gyulladásokat. 2010-ben indiai kutatók állatkísérletekkel egyértelműen bizonyították a gránátalmalé jótékony hatását az infarktus megelőzésében.

Gránátalmalé
Egy másik ...
2019-02-17 12:13:35
Emberölés miatt ítéltek el három férfit Miskolcon
... ékszert vittek el, amelyek értéke mintegy 100 ezer forint volt.
A sértettet másnap, az esti órákban találta meg a szomszédja. Az idős asszony a bántalmazás következtében súlyos agyvérzést, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett, és öt nappal később a kórházban meghalt.
A vádlottakat emberölésben találta bűnösnek a törvényszék: az elsőrendű vádlottat 16 év, a másodrendű...
2019-02-13 15:02:17
LMP: légszennyezettségi vészhelyzet van
... közösségi közlekedést és a fűtési rendszereket nevezte meg fő felelősként. Mint mondta, a légszennyezettség évente 8-10 ezer ember korai haláláért felelős, a többi között szívbetegségeket, agyvérzést, tüdőrákot vagy hörghurutot okoz.
A politikus energetikai korszerűsítési program megvalósítását sürgette, amelynek forrásául szerinte a "Paks 2-re elpocsékolt pénz" szolgálhatna....
2019-01-29 11:11:39
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
... sárgás-barna. A szemük teljesen bemélyed, idővel lesoványodnak, nem tudnak normálisan menni, botladozva járnak. Majd már gondolkodni sem igen tudnak, feledékenyek lesznek. Legvégül pedig agyvérzést kapnak. Mielőtt a végtagjaik esetlenné válnának, hogy már menni is alig képesek, erős székrekedésük lesz, vagyis a beleik már nem működnek megfelelően. Fokozatosan az egész testük lepus...
2019-01-10 10:44:02
Póréhagyma gyógyhatásairól
... cukorbetegséget, valamint az elhízást.

4. Hagymaféléről lévén szó, a póréhagymával mérsékelhető a magas vérnyomás és a megemelkedett koleszterinszint. Ugyanakkor védi a fogyasztót az agyvérzéstől, szívrohamtól is.

5. A magas káliumtartalma miatt azoknak is ajánlott a póréhagyma fogyasztása, akiknek nagy a vérnyomásuk.

6. A póréhagyma a várandós nők...
2018-12-29 17:28:45
Diófélék és az egészség
... kálium, magnézium, jód, szelén valamint antioxidáns ásványi anyagokat és antioxidáns vegyületeket tartalmaznak.

2. Megelőzik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását és az agyvérzést.

3. Gazdagok gyulladásgátló hatású omega-3 zsírsavakban. Szabályozzák a magas vérnyomást, illetve felveszik a harcot a mell-, végbél- és prosztatartalmaznak.

2. ...
2018-12-06 22:18:49
Felfüggesztett fogházra ítéltek egy orvost téves diagnózisa miatti halálozásért
... foglalkozása gyakorlásától is.
A másodfokú bíróság közlése szerint a doktor ház...
2018-10-30 18:21:49
A libanoni pátriárka megáldotta Gazdagréten a Szent Charbel.
... szerzetes, a családja nem tudott róla. Amikor édesanyja rátalált és látni szerette volna, ezt üzente neki: majd a mennyben találkozunk. Az utolsó szentmiséjén, az átváltoztatás közben kapott agyvérzést, néhány napos agónia után karácsony előestéjén adta vissza lelkét teremtőjének.
Életében elszakadt a világtól, csak Istennel akart lenni, Isten pedig halála után visszaadta őt ...
2018-08-22 14:53:06
1 2 3 .............44 45 .......67 68 ......88 89 90 
Címkék: Emlékezés Pedro Arrupe, Szent Charbel, Jézus Társaságának, János Pál, Általános Rendgyűlésre, Móra Ferenc Balatonföldváron, magyar irodalom, előző földi, orvost téves, libanoni pátriárka, elmúlt négy, déli part, család évről, panzióban érte, siófoki Rózsakertben, üdülő falán, lappangó fertőzéseket, agyvérzést okozó, gránátalmalé jótékony, infarktus megelőzésében, sértettet másnap, esti órákban, idős asszony, bántalmazás következtében, kórházban meghalt, vádlottakat emberölésben, elsőrendű vádlottat, fűtési rendszereket, légszennyezettség évente, többi között, politikus energetikai, szemük teljesen, végtagjaik esetlenné, egész testük, póréhagymával mérsékelhető, magas vérnyomás, megemelkedett koleszterinszint, magas káliumtartalma, póréhagyma fogyasztása, magas vérnyomást, másodfokú bíróság, mennyben találkozunk, utolsó szentmiséjén, átváltoztatás közben, felolvasóesteket, szívbetegségeket, szórakozóhelyeit, balatonföldváron, koleszterinszint, gyógyhatásairól, beszédképessége, cukorbetegséget,
© 2013 TVN.HU Kft.