Belépés
Erdő Péter mutatott be szentmisét az újra megnyílt ......
... után ugyanannyi idővel, amennyivel a Pünkösdöt ünnepli a húsvét után a kereszténység. Hiszen miért gyűlnek össze a soknyelvű zarándokok Jeruzsálemben, hogy meghallhassák a Szentlélek ajándékaként a mindenki számára érthető hírt, a nyelvek csodáját, Jézus feltámadásáról? Összegyűlnek, hogy ünnepeljék a Tóra ünnepét. Mert Isten szólt a népéhez, és ez a szó népet, választott népet ko...
2020-05-31 18:55:32
Bízzunk a szeretet világformáló erejében! 04.06
... nézünk a holnapba, mely a jól feltarisznyált fiataljainkra vár!! Igen, egészen biztos, hogy nem egy össz...
2020-04-06 14:09:42
Részesedni az Ő szenvedésében
... egyek vagyunk vele halálában és feltámadásában.
Halála által megszabadított bennünket a bűn terhétől, feltámadása által bevezetett minket egy olyan életbe, amely a Szentlélek ajándékaként lesz a miénk.
Amint megkaptuk ezt az új életet, beavatást nyerünk az ő szenvedésével való közösségbe.
,,Az ő szenvedése"nem ugyanaz a gyötrelem, amelyet minden ember ére...
2020-04-03 19:59:54
Mága Zoltán játszott Arthur Schneier főrabbi születésnapi rendezvényén a New York-i ENSZ-palotában
... karitatív missziómmal is hidat próbálok építeni emberek, vallási felekezetek, társadalmi csoportok és országok között" - idézi a közlemény Mága Zoltánt.
A hegedűművész Magyarország ajándékaként a főrabbinak egy nevével díszített hegedűt adott át, hasonló hangszert, amelyet XVI. Benedek és Ferenc pápa is kapott tőle.
"Nagyon szerettem volna, ha áprilisban, a második alk...
2020-03-13 21:43:09
Borsos Miklós-emlékkiállítás nyílik az Országos Széchényi Könyvtárban
... és 211 tusrajz van, ezekből ad válogatást a kiállítás. A grafikák tekintélyes része egyedi alkotás: tusrajzok, könyvillusztrációk, amelyek egy 1986-os kiállítást követően a művész ajándékaként kerültek a könyvtár gyűjteményébe. A rajzok olyan klasszikus magyar írók műveihez kapcsolódnak, mint Szenczi Molnár Albert, Babits Mihály, Arany János vagy Illyés Gyula.
A kiállításon ...
2020-02-15 23:07:57
Bodrogi Gyula kapja az idei Páger Antal Színészdíjat
... hagyatékban őrzött amatőr filmek - köztük családi alkalmakkor és filmforgatásokon készült felvételek - a Magyar Nemzeti Filmalap filmarchívumába kerülnek, szintén a család ajándékaként.
Török Petra, a PIM koordinációs és tagintézményi főigazgató-helyettese a hagyatékot átvéve elmondta: a most ajándékul kapott kollekcióban levelek, iratok, Páger Antal rajzaival dís...
2020-01-31 17:41:13
Mint az oltár szent edényét…
... a Dax-Dió dala, amikor az Eucharisztiában a felajánlás pillanatához érünk. Ez a kenyér és ez a csepp vízzel kevert bor attól lesz számunkra különlegessé, hogy egyrészt Isten ajándékaként tekintünk rájuk, másrészt odaszánjuk őket, és bennük egész ajándékba kapott életünket, valónkat, munkánkat, örömünket, küzdelmeinket: Áldott vagy, Urunk, mindenség Istene, mert a te bőkezűsé...
2019-12-08 12:56:34
Szegényekkel ebédelt Ferenc pápa
... édesség, gyümölcs és kávé.
Az ebéd végén minden vendég ajándékcsomagokat kapott, mely száraztésztát és olíva olajat tartalmaz, a La Molisana cég és a Coldiretti őstermelő-szövetkezet ajándékaként.

A vatikáni eseménnyel egy időben Olaszországban, Európa-szerte és a világ számos pontján egyházi közösségek látták vendégül rászoruló testvéreiket.

Forrás: Vat...
2019-11-18 16:06:05
Márianosztra templom többi oltárai
... Szt. András apostolt keresztjével ábrázolja. A golyvázott párkány fölötti baldachin alatt Szt. Anna képe látható a gyermek Szűz Máriával. Az oltár Szalkovics András nosztrai szabados ajándékaként készült el már 1726-ra, de fölszentelését Esterházy Károly - akkor váci püspök - 1760 augusztusában végezte el.
....................
2019-08-21 18:53:01
Diakónust szenteltek Pécsen
...,,Ebben a szentelésben azt is ünnepeljük, hogy a Lélek ajándékaként testvéreink, akik az állandó diakonátusra vállalkoznak, házas emberként családjukkal együtt kívánják betölteni ezt a szolgálatot. Az egyház ősi szolgálata ez, a szentségi rendben megújítva. Hisszük, hogy itt az egyházmegyében, a most szentelendő két testvérünk által is, Isten üdvösséges ereje hatékonyabban, er...
2019-07-08 10:02:19
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: Erdő Péter, Mága Zoltán, Arthur Schneier, York-i ENSZ-palotában, Borsos Miklós-emlékkiállítás, Országos Széchényi Könyvtárban, Bodrogi Gyula, Páger Antal Színészdíjat, Mert Isten, Mága Zoltánt, Szenczi Molnár Albert, Babits Mihály, Arany János, Illyés Gyula, Magyar Nemzeti Filmalap, Török Petra, Páger Antal, Szűz Máriával, Szalkovics András, Esterházy Károly, újra megnyílt, szeretet világformáló, idei Páger, oltár szent, húsvét után, soknyelvű zarándokok, mindenki számára, nyelvek csodáját, olyan életbe, közlemény Mága, hegedűművész Magyarország, nevével díszített, grafikák tekintélyes, 1986-os kiállítást, művész ajándékaként, könyvtár gyűjteményébe, rajzok olyan, család ajándékaként, hagyatékot átvéve, most ajándékul, felajánlás pillanatához, csepp vízzel, ebéd végén, vatikáni eseménnyel, időben Olaszországban, világ számos, golyvázott párkány, gyermek Szűz, oltár Szalkovics, állandó diakonátusra, szentségi rendben, most szentelendő, filmforgatásokon, eucharisztiában, filmarchívumába, feltámadásáról,
© 2013 TVN.HU Kft.