Belépés
Ünnep Bakonybélben járvány idején
... nem más, mint Isten jelenléte közöttünk.
Szent Benedek, Európa védőszentje, ha ma itt járna közöttünk - fejezte be homíliáját Baán Izsák -, a szív engedelmességére, alázatosságra és a stabilitásra hívna minden embert, így megérezhetnénk a bezártságban is Isten közelségét.Fotó: Képernyőfotók (Merényi Zita)
Bókay László/Magyar Kurír...
2020-03-22 07:54:52
Mérleg
... időszak. Szerencsére ezt a többségük pozitívan éli majd meg! A SORS azonban nagy mókamester. Mielőtt ezt a sok jót 2020. decemberétől rájuk szabadítaná, előtte még emlékezteti őket az alázatosságra. Az emlékeztetésre azért van szükség, nehogy elveszítsék majd azt, amit kapni fognak.

Tehát, a Mérlegek egyrészt előzetes kapnak, másrészt emlékeztetőt. Ezért is lesz számukr...
2019-12-12 06:29:54
Szerzetes nők
... szentté avatását. IV. Kelemen pápa iktatta a szentek sorába 1267-ben.
Mindenható Istenünk, te Szent Hedvig csodálatos életével mindnyájunk számára példát adtál az evangéliumi alázatosságra. Közbenjárására vezess minket mennyei országodba. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen....
2019-10-16 10:57:42
Évközi 22. vasárnap 09.01
... Tanítását így foglalja össze Jézus: ,,Aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig magát megalázza, azt felmagasztalják." Nem ez az egyetlen alkalom, amikor a mi Urunk alázatosságra tanítja hallgatóit. Szavait az teszi hitelessé, hogy egész életével példát mutat az alázatosságra. Érdemes néhány esetet felidéznünk ennek igazolására.
Isten Fiának alázatára előszö...
2019-09-01 09:42:39
Nagycsütörtök, az utolsó vacsora miséje 04.18
... folytatódik. Az általad adott csodálatos Kenyér keresztény életünk forrása. Segíts, hogy áldozatodhoz kapcsolódva mi is felajánljuk életünket a mennyei Atyának! Te példát adtál nekünk az alázatosságra és a szolgálatra. Adj nekünk buzgóságot, hogy embertestvéreinkben felismerjünk téged és neked szolgáljunk!

Elmélkedés
A szeretet szentsége
Jézus szenvedéstörtén...
2019-04-18 15:35:30
Virágvasárnap - ünnepi mise 04.16
... kiáltozták hangos szóval: Hozsanna a magasságban! Áldott vagy, aki nagy irgalommal hozzánk jöttél.
Könyörgés:
Mindenható, örök Isten, Üdvözítőnk példát adott nekünk az alázatosságra, amikor szent akaratodból emberi testet öltött és vállalta a kereszthalált. Segíts jóságosan, hogy kínszenvedésének tanítását megértsük, és társai lehessünk feltámadásában. Aki veled él és ...
2019-04-14 07:49:27
Haszna van annak is, ami kedvünk ellen esik
... helyezhetjük evilági dolgokba.
Javunkra válik az, hogy némelykor ellenünk fordulnak, hogy rosszul és ferdén vélekednek
még jó tetteinkről és szándékainkról is.
Mindez sokszor alázatosságra segít: és megvédelmez a hiú dicsekvéstől.
Mert olyankor szorgalmasabban keressük belső bíránkat, Istent, amikor ott kinn semmibe
vesznek az emberek: és semmi hitelünk si...
2018-12-15 11:46:52
Szent Hedvig szerzetesnő
... szentté avatását. IV. Kelemen pápa iktatta a szentek sorába 1267-ben.
Mindenható Istenünk, te Szent Hedvig csodálatos életével mindnyájunk számára példát adtál az evangéliumi alázatosságra. Közbenjárására vezess minket mennyei országodba. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen....
2018-10-16 19:25:47
Alázatért való könyörgés
... megítélnek, megfeddenek, vedd jó néven. Végül: ha felebarátodat megbántod, ne szégyelld azt megvallani és tőle bocsánatot kérni. Így kell az emberek előtt alázatosnak lenned.
Alázatosságra serkent és kötelez, ha meggondolod:
1. Az Isten felséges és dicsőséges voltát.
2. Semmiségedet és alávalóságodat.
3. Bűnös és emiatt minden büntetésre méltó s minden jótétemé...
2018-10-06 14:07:17
Spurgeon: Az újjáteremtett test
... képtelenek vagyunk még imádkozni is, érezzük, milyen nyomorúságos a testünk. Amikor pedig a testi szenvedély csábít, megtapasztaljuk, milyen nagyon találó a "gyarló" jelző. Testünk alázatosságra tanít minket, és ez a legjobb, amit velünk tesz. Bárcsak igazán alázatosak lennénk, mivel testünk az állatokhoz, sőt a föld porához kapcsol bennünket!

De Megváltónk, az Úr Jézus...
2018-05-30 20:40:53
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Ünnep Bakonybélben, Szent Hedvig, Szent Benedek, Baán Izsák, Merényi Zita, Bókay László, Magyar Kurír, Mindenható Istenünk, Jézus Krisztus, Isten Fiának, utolsó vacsora, újjáteremtett test, szív engedelmességére, stabilitásra hívna, többségük pozitívan, emlékeztetésre azért, szentek sorába, evangéliumi alázatosságra, egyetlen alkalom, teszi hitelessé, általad adott, mennyei Atyának, szeretet szentsége, emberek előtt, testi szenvedély, föld porához, engedelmességére, kínszenvedésének, felmagasztalják, megtapasztaljuk, szenvedéstörtén, szorgalmasabban, felmagasztalja, feltámadásában, szándékainkról, közbenjárására, emlékeztetésre, megérezhetnénk, alávalóságodat, nagycsütörtök, alázatosságra, képernyőfotók, újjáteremtett, szentlélekkel, virágvasárnap, felebarátodat, kereszthalált, bezártságban, stabilitásra, áldozatodhoz, nyomorúságos, semmiségedet, bakonybélben, helyezhetjük, emlékeztetőt, dicsekvéstől, decemberétől, felismerjünk, szabadítaná, evangéliumi, mindnyájunk, védőszentje, tetteinkről, folytatódik, megfeddenek,
© 2013 TVN.HU Kft.