Belépés
Románia 1,5 milliárdnyi dollárkötvényt bocsátott ki
... 7,5 milliárd dollárnyi ajánlat érkezett. A Financial Times szerint a befektetők a vártnál jobbnak bizonyult negyedik negyedévi román GDP-növekedési adatokat "jutalmazták" a viszonylag alacsony hozammal.
A Financial Times értesülése szerint csütörtökön Szerbia is dollárkötvénnyel jelent meg a piacon: a szintén másfél milliárd dollárnyi hétéves lejáratú kötvény 5,15 százalékos...
2013-02-14 20:03:25
Vörösboros csirke zöldségekkel !
... a karikára vágott répát, az egészben hagyott gombát, együtt párolom pár percig.
A combokat visszateszem és a bort aláöntöm .
A fokhagymát, zöld fűszereket is beledobom , alacsony lángon kb : 30 percet főzöm .
A végén a keményítőt kevés vízzel elkeverem és besűrítem vele az ételt.
A tálaláskor apróra vágott petrezselymet szórok rá,, rizst kínálok mellé. ...
2013-02-14 19:58:39
Csúcson az államadósság - A kormány kiszolgáltatja az ország
Csúcson az államadósság - A kormány kiszolgáltatja az országot


A kormány elvesztette az államadósság elleni harcot. Ezt nem csak hazánkban, de külföldön is egyre többen állapítják meg. A legmagasabb szinten 2011 novemberében volt az államadósság. Akkor a kormány már meghirdette az eladósodottság elleni harcot, de a lépései rendere melléfogások voltak.

A ...
2013-02-14 19:41:47
Emelkedik a Balaton vízszintje, a vízgyűjtőn belvízvédelmi készültségre van szükség
... Keszthelyen 98 centiméteres vízszintet mért az automata vízmérő. A rendkívül ritka irányú és nagyságú "kilengés" nem okozott károkat, ez annak is köszönhető, hogy a tavat nem borította jég, és alacsony a víz szintje.
A sok csapadék hatására a tó déli partján már több helyen védekeznek a belvíz ellen, a Balatonba szivattyúzva a víztöbbletet, ami elenyésző vízmennyiséget jelent...
2013-02-14 17:22:41
Frederick Forsyth - Az Odessa ügyirat 2.
... emberek? Csak később tudtam meg, hogy a város neve Riga, az SS-őrök pedig helybéli toborzású lettek, akik legalább olyan vad antiszemiták, mint nemet társaik, csak az intelligenciaszintjük alacsonyabb. Valósággal ember formájú állatok voltak.
Az őrök mögött meghunyászkodva ácsorgott egy csoport ember. Átizzadt ingükön elöl és hátul egy fekete, négyszög alakú foltot viseltek, ...
2013-02-14 15:42:50
Negyven, a megtisztulás és a lélekvándorlás napjainak száma
... nagy szerencsétlenséget jelent. A törököknél azt mondják, hogy két csecsemőt, negyven napos koruk előtt nem szabad egyedül hagyni egy szobában, mert az egyik magasra nő, a másik pedig alacsony marad.

A babonások azt hiszik, hogyha valamit az ember negyvenszer elmond, az megvalósul és nem tanácsos valakit disznónak, vagy malacnak nevezni, mert aki ilyen szavakat használ,...
2013-02-14 12:33:22
Romulus és Remus
... a hatalmat Romulus kapja. Békében bele is nyugodtak az istenek szándékába. A városfalak építésekor Romulus felhatalmazta egyik katonáját, Celert, hogy aki becsméreli az akkor még igen alacsony falakat, azt rögtön ölje meg. Remus erről a parancsról nem tudott és gúnyos szavakkal illette a falacskát, erre a katona ásójával azon nyomban megölte.

Ez a monda egy igen régi gö...
2013-02-14 11:38:54
Ahány nyelv, annyi ember
... Ahány nyelv, annyi ember

A nyelv az anatómiában a tápcsatorna része, a nyelvészek körében pedig a nyelvi közlésfolyam, a kommunikáció eszköze. A nyelvünkkel nemcsak ízleljük, rágjuk, nyeljük táplálékunkat, hanem beszédünk formálásában is nagyban segít minket.

Nyelv szavunk számos kifejezésünkben él, például, aki elfárad a munkától, annak kilóg a nyelve; aki m...
2013-02-14 11:22:19
KSH: januárban 3,7 százalékos volt az infláció
... Hozzátette: a rezsicsökkentés nyomán jelentkező áram- és gázszámlák hatása januárban még nem jelentkezett, azok majd a februári inflációban fejtik ki hatásukat.
A januárihoz hasonló alacsony inflációt utoljára 2011 szeptemberében mért a KSH, akkor a fogyasztói árak 3,6 százalékkal nőttek 12 hónap alatt.
Az idei év januárjában - 2012. decemberhez viszonyítva - a fogyasztó...
2013-02-14 10:21:23
Adóreform-párti az amerikai pénzügyminiszter-jelölt
... 25 százalékra leszállítani.
Jew kijelentette: az Egyesült Államoknak az az érdeke, hogy a dollár erős maradjon, és megismételte a kormány álláspontját, miszerint Kína mesterségesen alacsonyan tartja a renminbi (a jüan) árfolyamát.
A jelöltet támadták amiatt, hogy még a Citigroup egyik vezetőjeként 940 ezer dolláros jutalmat vett fel röviddel azelőtt, hogy a bankcsoport k...
2013-02-14 07:03:59
1 2 3 ................1692 1693 1694 1695 .........2538 2539 ........3383 3384 3385 
Címkék: Frederick Forsyth, Financial Times, Egyesült Államoknak, kormány kiszolgáltatja, vízgyűjtőn belvízvédelmi, lélekvándorlás napjainak, vártnál jobbnak, viszonylag alacsony, szintén másfél, karikára vágott, egészben hagyott, bort aláöntöm, keményítőt kevés, tálaláskor apróra, kormány elvesztette, államadósság elleni, legmagasabb szinten, eladósodottság elleni, lépései rendere, automata vízmérő, rendkívül ritka, belvíz ellen, város neve, őrök mögött, csoport ember, egyik magasra, másik pedig, ember negyvenszer, hatalmat Romulus, istenek szándékába, városfalak építésekor, katona ásójával, igen régi, tápcsatorna része, nyelvészek körében, nyelvi közlésfolyam, kommunikáció eszköze, nyelvünkkel nemcsak, rezsicsökkentés nyomán, februári inflációban, januárihoz hasonló, fogyasztói árak, dollár erős, kormány álláspontját, jelöltet támadták, dollárkötvénnyel, pénzügyminiszter, rezsicsökkentés, meghunyászkodva, kifejezésünkben, eladósodottság, lélekvándorlás, kiszolgáltatja, dollárkötvényt, szeptemberében,
© 2013 TVN.HU Kft.