Belépés
Modern városok - Letették a pécsi orvoskar új oktatási és kutatási épületének alapkövét
... fel és fejleszti tovább a mai kor technikai és tudományos vívmányait; "a PTE egészségügyi és orvosképzése pont ilyen".
A magyar orvoslás történetét és a pécsi orvosképzés jelentős alakjait is megidéző miniszteri köszöntő szerint a baranyai megyeszékhelyről kikerülő fiatal szakemberek az ott kapott tudással és értékkel felvértezve a világ bármely pontján megállják a helyüket.|...
2018-12-07 16:21:49
Tematikus nap lesz az M5 csatornán a lengyel függetlenség centenáriumán
... zongoraművész; valamint Kovács István történész, író, a magyar-lengyel történelmi kapcsolatok szakértője is - tette hozzá a csatornaigazgató. A műsorban felidézik a lengyel kultúra emblematikus alakjait, így Andrzej Wajda filmrendező életművét és Chopin muzsikája is felcsendül.
Siklósi Beatrix elmondta, hogy az M5 csatorna munkatársai meglepetéssel is készültek: megtanulták ...
2018-11-08 10:31:22
Tisza 100 - Kövér: meg kell becsülnünk múltunk nagy alakjait
...
A házelnök a megemlékezés előtt az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta, Tisza Istvánra rengeteg rágalmat és mocskot ragasztottak az elmúlt 70 évben, de eljött az ideje annak, hogy ne csak fejet hajtsanak előtte, hanem reálisan értékeljék.
Tisza Istvánt a zuglói Hermina úti Róheim-villában gyilkolták meg 100 éve.
Az ott tartott szerdai megemlékezésen Kövé...
2018-10-31 11:21:20
Négyszáznál is több filmterv érkezett a Filmalap történelmi filmes pályázatára
... kezdeményezésének célja azon filmtervek felfedezése és megvalósításuk támogatása, amelyek a nagyközönség számára befogadható módon idézik meg a magyar történelem eseményeit, sorsfordító pillanatait és alakjait.
A részvételnek nem volt feltétele a filmes képzettség vagy tapasztalat. A Filmalap olyanok jelentkezését is várta, akik tehetséget éreznek magukban egy olyan magyar tö...
2018-09-26 14:18:30
NOB edzői életműdíjat kap Fábiánné Rozsnyói Katalin
... ex-rúdugró levelében emlékeztet, hogy az Agenda2020 reformprogram 18-as cikkelyének iránymutatása arra is kiterjed, hogy a NOB kitüntesse életműdíjával az ötkarikás mozgalom kiemelkedő alakjait.
A MOB közlése szerint Fábiánné Rozsnyói Katalin az első magyar edző, aki elnyerte az elismerést, mellyel minden évben egy férfit és egy nőt díjaznak a világon.
Fábiánné Rozsnyói ...
2018-09-19 13:52:03
Szeptember 15-ig lehet jelentkezni a Filmalap történelmi filmes programjára
... korábbi tájékoztatása alapján a programra olyan terveket várnak, amelyek a nagyközönség számára befogadható módon idézik meg a magyar történelem eseményeit, sorsfordító pillanatait és alakjait.
A történelemkönyvekből ismert események és személyek mellett érdekesek lehetnek a közönség által kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert hősök és történetek is, továbbá olyan helyzetek, a...
2018-09-05 16:40:11
Szentandrássy István cigány festőművész kiállítása Szentendrén
... a Terror Háza Múzeum főigazgatója felkérésére.
A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) az elmúlt években nagy sikerrel vonultatta fel a kortárs képzőművészet nagy alakjait. Kiállítást rendezett Deim Pálnak, Balogh Lászlónak és Konok Tamásnak is, a névsor most Szentandrássy Istvánnal folytatódik.
"A művész munkái kuriózumnak számítanak a magyar művészet p...
2018-08-23 13:37:52
That's Entertainment römi kártya 55 lapos - Piatnik


A That's Entertainment römi kártya 55 lapos - Piatnik leírása:A szórakoztatóipar legnagyobb alakjait és legcsodálatosabb helyszíneit láthatod viszont a römi kártyalapokon, melyekkel még színesebb és látványosabb lesz a játék. A táncosok, énekesek és mutatványos...
2018-08-21 04:34:12
Meghalt Tóth Zoltán színművész
... színházban ügyelőként kezdte, majd egymást követték a színpadi szerepek is. A békéscsabai színházban tett kitérője után visszatért Debrecenbe, ahol ekkor már a drámairodalom legnagyobb alakjait játszhatta el egymás után és meghatározó színésszé vált. Ezután kilenc évet a budapesti Katona József Színházban töltött, mégsem érezte magát soha fővárosi színésznek.

Tóth Zoltá...
2018-04-28 06:42:14
Keresd a párját Híres emberek memória játék


A Keresd a párját Híres emberek memória játék leírása:

Ismerd meg a történelem nagy alakjait! Ez a pusztán megfigyelőképességen alapuló csoportos játék könnyen elsajátítható. A játékban résztvevők száma ez esetben nem meghatározó, sőt, minél többen ...
2018-04-25 07:35:30
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..33 34 35 
Címkék: Fábiánné Rozsnyói Katalin, Szentandrássy István, Meghalt Tóth Zoltán, Kovács István, Andrzej Wajda, Siklósi Beatrix, Tisza Istvánra, Tisza Istvánt, Fábiánné Rozsnyói, Terror Háza Múzeum, Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft, Deim Pálnak, Balogh Lászlónak, Konok Tamásnak, Szentandrássy Istvánnal, Katona József Színházban, Tóth Zoltá, pécsi orvoskar, lengyel függetlenség, párját Híres, magyar orvoslás, pécsi orvosképzés, baranyai megyeszékhelyről, világ bármely, magyar-lengyel történelmi, műsorban felidézik, lengyel kultúra, megemlékezés előtt, ideje annak, zuglói Hermina, nagyközönség számára, magyar történelem, filmes képzettség, olyan magyar, ötkarikás mozgalom, első magyar, programra olyan, közönség által, elmúlt években, kortárs képzőművészet, névsor most, művész munkái, magyar művészet, szórakoztatóipar legnagyobb, römi kártyalapokon, színpadi szerepek, békéscsabai színházban, drámairodalom legnagyobb, budapesti Katona, történelem nagy, játékban résztvevők, csatornaigazgató,
© 2013 TVN.HU Kft.