|
|
|
... zárt bimbó, sem a túlnyílott virág nem megfelelő. A szedéskor teljesen kinyílt virág száradáskor széthullik, azért sem használható. Elvirágzott, földre lehullott részek se kerüljenek az alapanyagba.
Ekkor csak az ágvégeket szabad levágni, és később leszedni a virágzatot. Igen fontos az önmérséklet! A fákra vigyázzunk, kárt semmiképpen se tegyünk benne!
Szárít... |
2018-05-26 05:27:40 |
|
|
|
|
|
|
... világszám a legújabb természetes édesítőszer
Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, mely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsó sorban pedig kellemes ízélményt nyújt.
,,Sok évvel ezelőtt Franciaországban meséltek nekem a szőlőből természetes úton... |
|
2017-11-26 13:25:05 |
|
|
|
|
|
|
... téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a
gesztenyetöltelék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és
feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt
alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is.
Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd felolvasztjuk a tortabevonó
csokoládét, és bevonjuk vele a tekercseket. Hűtőbe... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... többet nem szoktak használni. Az eredmény egy örökéletű, de se íze, se bűze valami.
Mit egyél helyette? Házi, friss süteményt. Rengeteg alternatíva van, amit időhiányban és kevés alapanyagból is elkészíthetsz, csak ne legyél hozzá lusta, mert az egészséges bánja.
PÁRIZSI
Mi van benne? Körülbelül 40% bőrke (aprított darabka), 20% ipari szalonna, albumin, néha s... |
|
2014-10-23 18:01:32 |
|
|
|
|
|
|
... meg nem szokja az ember).
5. KÖRÖZÖTT ÉS TARTÁR.
A tejfölt a túróval ízlés szerint összekeverve és megfűszerezve készíthetünk körözöttet. Jobb, mint bármely bolti alapanyagból és persze olcsóbb!
A tejfölt majonézzel (tojás és olaj összeturmixolva, kis sóval, esetleg mustárral) keverve (2:1 arányban) tartár mártást készíthetünk.
6. KEFÍR ÉS J... |
|
2014-08-12 16:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... után rá lehet tenni a paradicsompürét. Ezzel is további 10 percig kell főzni, folyamatos kevergetés mellett.
Ezzel lényegében el is készült.
Dunsztolással tartósítom. Ennyi alapanyagból nagyjából 8 nagy és 8 kis befőttesüveg fog megtelni.
Mi nem csak kenyérke kenjük, hanem rizzsel, kölessel, hajdinával, tésztával, stb. is kiváló, érdemes kipróbálni.
[kep... |
2014-06-14 10:39:43 |
|
|
|
|
|
|
... csomag sütőpor. Töltelék: 50 dkg félzsíros túró, 50 dkg bármilyen gyümölcs (pl. kiwi), 1 dl 12%-os tejföl, 2 evőkanál zselatin, 1 dl 1,5%-os tej, 1 csomag tortazselé, 6 dkg fruktóz. Az alapanyagból piskótát sütünk. Kettévágjuk keresztben vagy lapjában, aszerint, hogy milyen vastag. A túrót elkeverjük a tejföllel, a meleg tejben feloldott zselatinnal, és a piskótatésztára kenjük. E... |
2014-06-09 15:52:26 |
|
|
|
|
|
|
imbuszkulcs klt., Cr40 rövid, gömbfej, 1,5-10mm, 9 db-os, Extol Craft. Extol Craft imbusz kulcs, rövid kialakítás Jó minőségű Cr40 acél alapanyagból készült. Gömbfejben végződik, a 30°-os szögben történő munkát tesz lehetővé 1,5-2,0-2,5-3,0-4,0-5,0-6,0-8,0-10,0 mm Rövid (50-125mm) Az imbuszku... |
2014-05-12 21:58:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Karcolás:
Az egyszínűre megfestett tojásra éles késsel mintákat karcolunk.
A boltokban lehet tojásfestéket kapni, de érdekességként közreadunk néhány természetes alapanyagból készíthető festőlé receptjét.
Festőmályva virágok szárított szirmait a Herbária boltjaiban megvásárolhatjuk. A főzött lé piros lesz.
Vereshagyma héja: A tömény, kihűlt fő... |
2014-04-16 19:18:13 |
|
|
|
|
|
|
...
Karcolás:
Az egyszínűre megfestett tojásra éles késsel mintákat karcolunk.
A boltokban lehet tojásfestéket kapni, de érdekességként közreadunk néhány természetes alapanyagból készíthető festőlé receptjét.
Festőmályva virágok szárított szirmait a Herbária boltjaiban megvásárolhatjuk. A főzött lé piros lesz.
Vereshagyma héja: A tömény, kihűlt fő... |
2014-04-16 19:16:52 |
|
|
|
|