|
|
|
... koktélpálcikán, reszelt szerecsendióval megszórva.
Jobban mutatnak a poharak, ha a szélüket bevonjuk sárgára színezett kókuszreszelékkel. A banánt földaraboljuk, és a többi alapanyaggal együtt turmixgépbe tesszük. Erős fokozaton rövid ideig turmixoljuk. A keveréket áttesszük egy lábasba, és kis lángon nagyon lassan melegítjük. Ne forraljuk.
Melegen kínáljuk. ... |
2010-12-08 05:40:23 |
|
|
|
|
|
|
... alkoholba, vagy kompótba beáztassuk, a legtöbb recept azonban nem igényel komoly előkészületet. Természetesen érdemes mindent előre megvásárolni - és mindig a lehető legjobb minőségű alapanyaggal dolgozzunk! Mártásokat, krémeket készen is vásárolhatunk - bár a házilag készített vaníliamártásnál finomabbat nem kapunk készen, az tuti!
- Elkészítés - ... |
|
2010-11-30 18:26:13 |
|
|
|
|
|
|
... banán koktélpálcikán, reszelt szerecsendióval megszórva.
Jobban mutatnak a poharak, ha a szélüket bevonjuk sárgára színezett kókuszreszelékkel. A banánt földaraboljuk, és a többi alapanyaggal együtt turmixgépbe tesszük. Erős fokozaton rövid ideig turmixoljuk. A keveréket áttesszük egy lábasba, és kis lángon nagyon lassan melegítjük. Ne forraljuk.
Melegen kínáljuk. Hidege... |
2010-11-19 05:17:50 |
|
|
|
|
|
|
... krémhez: 13 dkg vaj, 3 kockasajt, 2 evőkanál tejföl, só. A díszítéshez: 15 dkg reszelt trappista sajt.
Elkészítés:
A tésztához a tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a többi alapanyaggal összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen. 30 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk úgy, hogy mindig 1 sima, 1 pedig a közepén kilyukasztott pogácsa legyen. Ez... |
|
2010-11-18 21:07:31 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál cukor, 1 dl tej, 5 dkg tökmag, 5 dkg szotyi, só, fehérbors.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A kovászt hozzáadjuk a liszthez, és a többi alapanyaggal együtt jól elkeverjük. Kelesztés után fánkszaggatóval, vagy kanállal kiszaggatjuk a tésztánkat, és forró olajban kisütjük.
Készíthetünk hozzá 2 dl tejfölből, 2 gerezd fokhagymáb... |
|
2010-11-18 20:57:21 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál cukor, 1 dl tej, 5 dkg tökmag, 5 dkg szotyi, só, fehérbors.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A kovászt hozzáadjuk a liszthez, és a többi alapanyaggal együtt jól elkeverjük. Kelesztés után fánkszaggatóval, vagy kanállal kiszaggatjuk a tésztánkat, és forró olajban kisütjük.
Készíthetünk hozzá 2 dl tejfölből, 2 gerezd fokhagymáb... |
2010-11-16 21:43:42 |
|
|
|
|
|
|
... fentebb leírtakat... |
2010-11-11 20:15:47 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg vaj
2 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a többi alapanyaggal összekeverjük a vaj kivételével, majd a habot is beleforgatjuk. 10 percig pihentetjük. A palacsintasütőben egy kevés olajat vagy vajat megforrósítunk, és 1-1 ek. tésztát öntünk, és mindkét... |
2010-11-11 18:33:44 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztják.
CEVICHE VAGY SEVICHE
Limet levében pácolt halat jelent. (A limetlevet citrom levével helyettesíthetjük). Rengeteg változata ismert, a halat külön is pácolhatják, de a többi alapanyaggal együtt is. A pácolás ideje 30 perctől 8 óráig terjed. Hagyományosan a makrélát készítik így, de bármelyik filézett hal megfelelő.
CHAYOTE - ejtsd: csajote
... |
2010-11-06 07:10:51 |
|
|
|
|
|
|
... fentebb leírtakat... |
2010-10-10 18:41:55 |
|
|
|
|