|
|
|
... beütéssel
Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.
Szeretnél valami délies, mediterrán ízvilágot érezni az ételek falatozása közben? Íme, néhány remek étel receptje, enyhe mediterrán beütéssel!
Tejszín... |
2016-07-07 13:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... "hosszú hónapok csatája volt" a francia szervezőkkel.
Beláthatatlan jelentőségű, hogy felkészülésük három-négy hónapja alatt a csúcsgasztronómia ilyen fontos képviselői magyar alapanyaggal kísérleteznek. A csapatok ugyanis hivatalosan négy-öt fősek, de például Széll Tamásnak Magyarországon legalább ötven séf látta a munkáját, és ez a többi csapatnál is hasonlóan történhetett ... |
|
2016-05-09 19:35:31 |
|
|
|
|
|
|
... Életmentő vérpótlást igénylő sebesülések gyors ell... |
2016-03-19 20:20:55 |
|
|
|
|
|
|
... dolgozó commis-ja (segédje), Szabó Kevin a héten - az egyelőre féltve őrzött részleteket szigorúan titkolva - kis bemutatót tartottak arról, hogyan dolgoznak majd a döntőn az egyik fő alapanyaggal, a kecsegével.
"Azt mondhatom, hogy a koncepciónk a versenyre most 80 százalékos állapotban van, a következő hetekben a finomhangolással foglalkozunk, az apró részletek egyensúlyoz... |
|
2016-03-12 14:31:27 |
|
|
|
|
|
|
... gyomorkímélő választás volt.
- Miért kell annyit kísérletezni? Vendéglátó-ipari főiskolát végeztél, ezeket az ételeket a főiskolán nem tanították?
- Nem. Minden alapanyaggal meg kellett ismerkednem. A gluténmentes alapanyagok viszont teljesen másként viselkednek, mint a hagyományosak. Más az állaguk, magatartásuk, nedvszívó képességük, rugalmasságuk, sz... |
|
2016-01-31 17:29:05 |
|
|
|
|
|
|
... keresztül
"Trutyi." - villant be, mikor kész lett a massza, pedig jól megdolgoztam, alaposan pépesítettem, kevertem-kavartam. A margarin nem igazán akart eggyé válni a többi alapanyaggal, apró fehér maszatként úszott benne. Sebaj, azért felkentem a kezemre. Azaz túlzás, hogy kentem, mivel a "trutyi" halmazállapota inkább folyékony, semmint szilárd. Így aztán inkább mass... |
2016-01-12 15:12:56 |
|
|
|
|
|
|
...#14
tailor
Ha jobban belegondolsz a tejszínből készült tejföl több mint 30%-os kell legyen, mert a tejszín is több zsírt tartalmaz!
Nem csodálkoztam, amikor az egyik jó étterem séfje elmondta, hogy a 30% alatti zsírtartalmú tejföl az nem tejföl, tehát sok más alapanyaggal együtt kénytelen Bécsből beszerezni a tejfölt is, mert itthon nem kapható...... |
2015-12-04 09:14:00 |
|
|
|
|
|
|
... banánra, egy narancsra, egy kanál darált mandulára, egy kanál darált lenmagra, két darab friss, vagy szárított fügére, negyed bögre vízre. A narancsot facsarjuk ki, majd az összes többi alapanyaggal turmixoljuk össze. Reggel frissen kell fogyasztani. Ha szárított fügét használunk, akkor azt egy nappal korábban érdemes vízben beáztatni.
2. Recept
Kell egy bögre máln... |
2015-11-22 15:39:15 |
|
|
|
|
|
|
... beruházásokra - emelte ki Orbán Viktor, aki a két év alatt felépült butadiénüzemről szólva megjegyezte: a gyár képes lesz az összes Magyarországon működő gépjárműabroncsgyárat ellátni alapanyaggal. "Ez a beruházás (...) úgy illeszkedik a magyar gazdaság rendszerébe, mint egy eddig hiányzó puzzle" - fogalmazott.
Hangoztatta azt is, hogy "Magyarországot ma gyakran úgy emlegetik... |
2015-11-10 12:11:32 |
|
|
|
|
|
|
... listát az étkezéseid során leggyakrabban használt 10 alapanyagból.
2. Vegyél ki az étrendedből 1-2 hetente egyet-egyet a listán szereplő alapanyagokból és helyettesítsd másik 3-6 alapanyaggal, melyeket eddig nem fogyasztottál.
3. Fokozottan törekedj a változatosságra a sokrétű nyersanyag felhasználásra, de ne egy ételen, étkezésen belül.
4. TANuLMÁNYOZD,FIGYELD A TE... |
2015-09-14 10:04:33 |
|
|
|
|