Belépés
Cupcake, a különleges muffin
... tésztához használt alapanyagok aránya. A cupcake a legtöbb esetben kisebb, mint a klasszikus muffin, azzal ellentétben hatalmas cukros krémkoronát visel és homogénebb, különféle extra alapanyagoktól mentes tésztán alapul, viszont több benne a tojás, és a muffinhoz zsiradékot biztosító olaj helyett a legtöbb esetben vajjal készül.

...
2018-04-10 23:08:53
Roston sült csirkemell szőlővel
... a mártással.

...
2017-10-03 23:07:04
Leveles tészta
... vajat, az ecetet és a hideg vizet, majd egy fakanállal összedolgozzuk.

3
Egy alaposan belisztezett felületen átgyúrjuk. Még kb. 80-100 g lisztet felvehet, de ez függ az alapanyagoktól is. 20 percig pihentetjük.

4
A tésztát kissé kinyújtjuk, majd rátesszük a közepére a vajas részt.

5
A tészta felső egyharmad részét a vajas részre hajt...
2016-11-07 15:59:09
FM: az élelmiszerek nyomon követhetősége a versenyképesség alapfeltétele
...
Bognár Lajos, a Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform nyitókonferenciáján hangsúlyozta, hogy uniós szabály is előírja atermékek nyomon követhetőségének megvalósítását az alapanyagoktól a termékek forgalomba kerüléséig.
Hozzátette: ennek szellemében írta alá még a múlt év őszén a szaktárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága és a GS1 Magyarország N...
2016-01-20 13:32:06
5 szuperétel, amitől .........
... területén, úgy itt sem mindegy, hogy melyik termesztő termékeit választjuk, fontos, hogy ezek az élelmiszerek növényvédő szerektől, adalékanyagoktól, illetve genetikailag módosított alapanyagoktól is mentesek legyenek, valamint szigorúan ellenőrzött körülmények közül érkezzenek, organikus gazdálkodásból származzanak, és a növények a lehető legtöbb enzimet és tápanyagot megőrizzék ...
2015-06-13 18:08:35
5 szuperétel, amitől .........
... területén, úgy itt sem mindegy, hogy melyik termesztő termékeit választjuk, fontos, hogy ezek az élelmiszerek növényvédő szerektől, adalékanyagoktól, illetve genetikailag módosított alapanyagoktól is mentesek legyenek, valamint szigorúan ellenőrzött körülmények közül érkezzenek, organikus gazdálkodásból származzanak, és a növények a lehető legtöbb enzimet és tápanyagot megőrizzék ...
2015-05-28 17:39:18
Charlotte, az úrinő
... egyfajta mentorként segítette kibontakozni a fiatal szakácsot, aki elkezdte átértelmezni a francia konyhát, megszabadítva azt a még középkorból magával hurcolt idejétmúlt szokásoktól, alapanyagoktól. Új mártásokat hozott létre, zöldfűszerekkel kísérletezett, és új zöldségeket próbált meghonosítani a francia konyhában. Careme volt az, akiben a ma is létező kétsoros konyhai zakó gon...
2015-05-07 22:10:58
Ingyenes fagyi kóstoló
... megtalálhatók és ingyenesen kóstolhatók lesznek az idei fagylaltszezon újdonságai valamint a legkedveltebb ízek. A rendezvényen minden lesz, ami a ,,hideg nyalathoz" kapcsolódik; az alapanyagoktól kezdve a gépeken át egészen a cukrászdák és fagyizók kínálatáig.

KEZDJE VELÜNK AZ IDEI FAGYLALT SZEZONT!
A fagylalt napjaink legismertebb és legkedveltebb cuk...
2015-02-19 08:30:28
Fokhagymából, chili paprikából is készíthető rovarölőszer!
... minden ilyen keverékkel. Bár ezek biztonságos keverékek, ne tároljuk öket élelmiszerek közelében, címkézzük fel a tároló edényeiket és tároljuk őket távol az egyéb konyhában felhasznált alapanyagoktól.

Szintén használhatunk csapdákat is. Vágjunk egy tenyérnyi fehér vagy sárga kartonlapot és kenjük be vazelinnel. Szögezzük vagy akasszuk a bokrok szárára. A rovarkártevőke...
2014-05-08 15:10:45
Mitől jó egy szappan?
... szappanfőzés kémiája egyszerű folyamat. A zsírokat vagy olajokat lúgos anyagokkal melegítik, mire azok zsírsavsókká - szappanokká és glicerinné - alakulnak.

A szappan minősége az alapanyagoktól függ. A már említett olívaolajból kiváló minőségű szappan készíthető, különösen, ha a lúggal történő főzés végén konyhasóval szemcsésítik. Ilyenkor a szappan az elegy felszínére ...
2014-02-26 10:41:50
1 2 3 
Címkék: Bognár Lajos, Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform, Magyarország, KEZDJE VELÜNK AZ IDEI FAGYLALT SZEZONT, különleges muffin, élelmiszerek nyomon, versenyképesség alapfeltétele, legtöbb esetben, klasszikus muffin, muffinhoz zsiradékot, hideg vizet, fakanállal összedolgozzuk, alaposan belisztezett, tésztát kissé, vajas részt, tészta felső, vajas részre, termékek forgalomba, élelmiszerek növényvédő, lehető legtöbb, fiatal szakácsot, francia konyhát, francia konyhában, idei fagylaltszezon, legkedveltebb ízek, rendezvényen minden, alapanyagoktól kezdve, fagylalt napjaink, tároló edényeiket, egyéb konyhában, tenyérnyi fehér, bokrok szárára, zsírokat vagy, szappan minősége, alapanyagoktól függ, lúggal történő, elegy felszínére, adalékanyagoktól, követhetőségének, versenyképesség, államtitkársága, zöldfűszerekkel, alapanyagoktól, gazdálkodásból, összedolgozzuk, rovarkártevőke, élelmiszerlánc, megvalósítását, fagylaltszezon, legkedveltebb, kísérletezett, felügyeletért, alapfeltétele, követhetősége,
© 2013 TVN.HU Kft.