|
|
|
... burgonya
A karaj jól megszokott már a hazai konyhákban, nem véletlenül persze, hiszen az egyik legfinomabb része a sertésnek.
Ráadásul rá is igaz, ami sok egyéb alapanyagunkra: rettentő sokféleképp elkészíthető. Íme egy sajtos verzió, remélem, sokszor terítékre kerül!
A sertésbordákat ízesítjük és a vajon elősütjük. A hús mellett elkészítjük a ragu... |
2018-03-17 11:10:29 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
A karaj jól megszokott már a hazai konyhákban, nem véletlenül persze, hiszen az egyik legfinomabb része a sertésnek.
Ráadásul rá is igaz, ami sok egyéb alapanyagunkra: rettentő sokféleképp elkészíthető. Íme egy sajtos verzió, remélem, sokszor terítékre kerül!
A sertésbordákat ízesítjük és a vajon elősütjük. A hús mellett elkészítjük a ragu... |
|
2018-03-14 21:33:04 |
|
|
|
|
|
|
... alkoholmentes: itt a gyógynövényt és a cukrot rétegezik egy jól zárható üvegben, több hétig állni hagyják, mire a keverék megsziruposodik.
Attól függően mennyi időnk és milyen alapanyagunk van (friss vagy szárított gyógynövény) választhatunk magunknak receptet. A cukrot nem spórolhatjuk meg, hiszen ez - és az alkohol - nemcsak kivonó-, hanem tartósítószer is... |
2017-10-20 08:29:01 |
|
|
|
|
|
|
Jótékony hatású egész szervezetünkre
A dió egyik legfontosabb téli termésünk és alapanyagunk. Egészségmegőrző szerepe kiemelkedő a hideg hónapokban, de bőrünk ápolására is használhatjuk.
A dió igazi csodaszer
A dió vagy diófa (Juglans) a diófélék vagy diófafélék (Juglandaceae) családjába tartozó nemzetség. Termésük diótermés, csonthéjashoz hasonló zárt ku... |
|
2017-10-18 08:41:33 |
|
|
|
|
|
|
... használhatók. Árnyékos helyen kell szárítani, majd összemorzsolni és páramentesen tárolni. Leforrázva fogyasztandó, kúraszerűen.
A dió egyik legfontosabb téli termésünk és alapanyagunk. Egészségmegőrző szerepe kiemelkedő a hideg hónapokban, de bőrünk ápolására is használhatjuk. Tudjunk meg róla többet!
Még kutatják sok hatását
Mindazonáltal, számos, kevésbé bi... |
|
2017-09-21 07:41:18 |
|
|
|
|
|
|
... fog tartani.
Ha ez letelt és jónak ítéljük, jöhet a fogpiszkáló próba. Ha piskótátlan marad a piszkálónk, akkor ezzel a résszel végeztünk, kivehetjük a lehetőleg megemelkedett alapanyagunkat és elismerőleg csavarhatunk párat a csípőnkkel.
Várhatunk vele pár percet, vagy megkérhetjük valamelyik érzéketlen kezű ismerősünket hogy legyen kedves feltekerni a piskótát. Bevallo... |
2017-05-26 08:39:08 |
|
|
|
|
|
|
Egyik kedvenc téli alapanyagunk a cékla. Ha eddig csak a savanyított változatot ismerted, neked még sok meglepetést okozhat ez a vitamindús zöldség. Próbáld ki a sült céklát
Hozzávalók
3 cékla gumó
2 szál újhagyma vékonyra karikázva
1 ek olívaolaj
1 kis marék dió durvára törve
1 kis doboz natúr joghurt
... |
2017-03-10 21:44:17 |
|
|
|
|
|
|
A dió egyik legfontosabb téli termésünk és alapanyagunk. Egészségmegőrző szerepe kiemelkedő a hideg hónapokban, de bőrünk ápolására is használhatjuk.
A dió vagy diófa (Juglans) a diófélék vagy diófafélék (Juglandaceae) családjába tartozó nemzetség. Termésük diótermés, csonthéjashoz hasonló zárt kupacsú makk.
A nemzetség 21 Délkelet-Európától Japánig, Délkelet-Kanadától Ka... |
2016-09-23 11:48:19 |
|
|
|
|
|
|
... ki.
------------------------------------ -----------------------------------
9. Áfonya boldogító eperrel
Az áfonyának magas antioxidáns tartalma és rendkívül imádnivaló színe van, tökéletes alapanyagunk lehet .
Elkészítése
Adjuk a 3 bögre vízhez az 1 csésze áfonyát, 1/2 csésze epret és 1 kis ág zsályát ( esetleg babérlevelet) és lev... |
2016-05-21 13:22:01 |
|
|
|
|
|
|
... kell
Európai vagy amerikai? Sózott vagy sótlan? Néhány újabb érdekes információ az örök kedvencről, a vajról.
A vaj az egyik legegyszerűbb és egyben legnagyszerűbb alapanyagunk. Egy késhegynyi is elég a jó minőségű vajból, hogy az unalmas pirítósból isteni reggelit varázsoljunk. Csodákat művelhetünk vele, legyen szó akár főzésről, akár sütésről. Öt pontba szedtük ö... |
2016-04-19 20:22:28 |
|
|
|
|