Belépés
Káros szerek az ételeinkben
... zsibbadásáról, kimelegedésről és izzadásról számolnak be. Ezt az állapotot elnevezték a Kínai Étterem Szindrómának.

Azoknak a Thaiföldön élő családoknak, akik étkezései fő alapanyaga az MSG volt, tíz nap után nagy mértékben megnövekedett esélyük a metabolikus szindróma kialakulására és az elhízás bekövetkezésére.

3. Mesterséges színezékek.

A m...
2023-11-29 20:43:56
Novus ordo seclorum - Az új világrend 1.




Dr. Drábik János, a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője


1938. június 9-én született Budapesten. Csellistának készült. Zenei tanulmányait a budapesti Erkel Fer...
2023-05-13 21:45:09
A leghatásosabb turmixösszetevők
... mandulatejet, hogy krémes állagú turmixitalt kapjunk.

A citromlé nemcsak kiváló májtisztító és méregtelenítő hatással rendelkezik, de valahogy harmóniát is teremt a turmixba került alapanyagok között és finom ízt ad az italunknak.

A bogyós gyümölcsök cukor hozzáadása nélkül édessé varázsolhatják a turmixunkat. Ha azonban egy markánsabb, sűrűbb italt szeretnén...
2021-08-22 19:58:33
Pályaválasztás
... terület, amelyet szenvedélyesen szeretsz, vagy amely iránt egyelőre szenvedélyesen érdeklődsz. És valahol itt jön a képbe a mély-én jelzőrendszere.
Tegyük fel, van egy étel, vagy alapanyag, amit még soha nem kóstoltál. Egy alkalommal megkóstolod azt az ételt, érzed, hogy rosszul reagál a szervezeted, hogy nem esik jól, s ha tovább folytatod annak fogyasztását, hányni fogsz, ...
2021-07-27 20:34:24
Lamington (kókusz kocka)
... a maradék piskótát. Ezt a verziót támasztják alá Lady Lamington emlékiratai is, amelyekből kiderül, hogy az európai konyhákban akkortájt különlegességnek számító kókuszdió jól ismert alapanyag volt Gallard számára a Tahitiről származó felesége révén.

A ,,Lamington cake"-ről először 1896-ban tesz említést egy Laidley-ben kiadott helyi lap, amelynek társasági r...
2020-12-25 22:31:47
Együttműködési megállapodást kötött az agrárkamarával a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
... korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit - tették hozzá.
A közlemény különösen a jó minőségű alapanyagok jelentőségét hangsúlyozta, hiszen ezek nélkül - mint írták - se...
2020-07-14 12:11:52
Koronavírus - Uniós biztos: kiegyensúlyozatlan az állami támogatások gyakorlata az uniós tagországokban
... közös keret álljon rendelkezésre."
Rámutatott továbbá arra is, hogy uniós koordináció szükséges a megfelelő áruellátottság biztosítása érdekében, mivel a létfontosságú termékek és alapanyagok nem érik el rendeltetési helyüket, vagy jelentős késéssel érkeznek meg Európába, a tagállamok és a nemzetközi partnerek közötti verseny pedig áremelkedéshez vezetett.
A politikus f...
2020-05-18 20:02:16
Koronavírus - Agrárgazdasági kamara: jelentős értékesítési problémák vannak a nyúlágazatban
... bizonytalanok a tenyészállatok szokásos frissítése ügyében. Több termelő számára is kérdés, hogy végezzen-e termékenyítést, lesz-e folyamatosan felvásárlás, ez viszont a feldolgozható alapanyag rendelkezésre állásának bizonytalanságát eredményezi.
A nyúlhús-feldolgozóipar számára hosszabb távon a magasabb feldolgozottságú termékek gyártása jelenti a piacok bővíthetőségét, ehh...
2020-04-01 17:52:46
Koronavírus - Agrárkamara: egyeztetések az egységes kérelmek beadásának egyszerűsítéséről
... folyamatosan jelzi az operatív törzs, a szakminisztérium valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport felé.
A csoportok egyben figyelemmel kísérik az emberi erőforrás, alapanyag, az erő- és munkagépek iránti igényeket és kapacitásokat, arról tájékoztatják a gazdálkodókat. Közvetítenek a munkaerő-igények kielégítésében is, miként a piaci folyamatokról is tájékozta...
2020-03-26 18:02:50
Koronavírus - Agrárkamara: a magyar élelmiszeripar képes a lakosság folyamatos ellátására
... legnagyobb feldolgozóipari ágazat az országban, az 5400 aktívan működő élelmiszer-vállalkozás közvetlenül mintegy százezer embert foglalkoztat, a magyar mezőgazdaság által megtermelt alapanyagok 65 százalékát dolgozza fel minőségi élelmiszerekké. Magyarország legfontosabb exporttermékei a gabonafélék, a takarmányok, a hús és a húskészítmények. Az ország 2018-ban egyebek közt 2,4 m...
2020-03-17 19:32:54
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, Kínai Étterem Szindrómának, Drábik János, Szabad Európa Rádió, Erkel Fer, Lady Lamington, leghatásosabb turmixösszetevők, állami támogatások, uniós tagországokban, egységes kérelmek, magyar élelmiszeripar, lakosság folyamatos, állapotot elnevezték, metabolikus szindróma, elhízás bekövetkezésére, budapesti Erkel, citromlé nemcsak, turmixba került, bogyós gyümölcsök, mély-én jelzőrendszere, alkalommal megkóstolod, maradék piskótát, verziót támasztják, európai konyhákban, kereslet-kínálat oldal, jogalkotók között, kapcsolatok erősítése, jogszabályi ismeretszerzés, közlemény különösen, megfelelő áruellátottság, létfontosságú termékek, nemzetközi partnerek, tenyészállatok szokásos, feldolgozható alapanyag, magasabb feldolgozottságú, piacok bővíthetőségét, operatív törzs, szakminisztérium valamint, gazdaság újraindításáért, csoportok egyben, emberi erőforrás, munkaerő-igények kielégítésében, piaci folyamatokról, 5400 aktívan, magyar mezőgazdaság,
© 2013 TVN.HU Kft.