|
|
|
... szétrobbantotta az üveget. Nem titok, hogy a folyadékok térfogata megnövekszik a fagyás után, éppen ezért nem szabad őket a jégre tenni üvegben. Nemcsak a buborékos italoknál lehet ez probléma. Az alaplevet sem jó ötlet üvegbe önteni, helyette inkább tegyük műanyag ételtárolóba, amit soha ne töltsünk tele.
https://m.nosalty.hu/ajanlo/5-etel-a mit-soha-ne-rakj-be-fa... |
2019-02-10 11:11:21 |
|
|
|
|
|
|
... öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs. Az arborio rizsnek körülbelül 15-18 perc kell, hogy megpuhuljon.
Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és a céklapürét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.
... |
|
2018-08-13 23:51:36 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségekhez a bacont és a marhahúst is, lepirítjuk, majd kb. 30 percig pároljuk és felöntjük a vörösborral és további 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az alaplevet is. Megsózzuk, megborsozzuk, majd további 30 percen keresztül főzzük. Végül apránként belekeverjük a tejet.
A pennét a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben... |
2018-06-30 00:28:16 |
|
|
|
|
|
|
... vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, átpirítjuk és felöntjük a borral. Ha elpárolgott róla az alkohol (pár perc), az alaplevet kis adagokban apránként hozzáöntünk a rizshez és készre főzzük. Nem cél, hogy szétfőtt rizst kapjunk, a tökéletes rizotto kicsit "harapósabb", keményebb állagú. Ha elkészült a rizs, pici vaj... |
|
2018-06-05 23:30:42 |
|
|
|
|
|
|
... szórtam a karikára vágott hagymát, a szeletekre vágott paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot és a finomra aprított fokhagymát. Rádobtam a rozmaringágat, ráöntöttem a bort és az alaplevet, majd lefedtem az edényt. Közepes lángos kb. egy órán át pároltam, néha megfordítottam a húsokat.
Amikor puhára párolódtak, sültek, kiszedtem, és a visszamaradt szaftba öntöttem a kev... |
|
2018-05-30 11:36:54 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet hozzáöntünk. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk, addig adagoljuk így az alaplevet, amíg el nem fogy.
Amikor elfogyott az ... |
2018-05-08 23:55:30 |
|
|
|
|
|
|
... után mehetnek bele a fűszerek és a citromhéj, és ha már érezzük az illatát, akkor hozzáadhatjuk a csicseriborsót is, amit minden esetben előzőleg leszűrtünk. Az áztatott csicserihez 1 l alaplevet, a konzervhez pedig 3 dl alaplevet adunk, 1 percig forraljuk, lefedjük, és betesszük a sütőbe. Mivel a csicseborsó sütése nem pontos tudomány, az időket csak becsülni tudjuk, mert soktény... |
2018-03-20 13:30:21 |
|
|
|
|
|
|
... megkeverjük és hagyjuk kicsit rotyogni és elfőni, egészen addig, míg a bor kb. felére csökken (kb. 10 percig). Beleöntjük a paradicsom konzervet, majd a babot is és ezután ráöntjük a csirke alaplevet. Összekeverjük, felforraljuk, majd 20-25 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A kelkáposzta leveleket megmossuk és darabokra tépkedjük és belekeverjük ... |
2018-02-26 23:01:47 |
|
|
|
|
|
|
... sárgaborsót, keverjük össze, öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal és a curryvel, majd főzzük puhára (amikorra a lencse és a borsó megfő, felszívja az alaplevet, és besűrűsödik).
Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vágott korianderlevelet és petrezselyemzöldet.
A formát kenjük ki a vajjal, m... |
2018-02-15 22:14:03 |
|
|
|
|
|
|
... más kerek szemű rizottó rizs is megfelel) arborio
A hagymákat megfonnyasztjuk az olajon és a vaj felén, majd ráöntjük a rizst, és átforgatjuk. Ezután apránként hozzáadjuk az alaplevet, miközben a rizst folyamatosan kevergetjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a mascarponét. Majd lehúzzuk a tűzről és rátesszük a maradék vajat. 5-10 percig pihent... |
2018-01-05 16:28:45 |
|
|
|
|