Belépés
5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba
... szétrobbantotta az üveget. Nem titok, hogy a folyadékok térfogata megnövekszik a fagyás után, éppen ezért nem szabad őket a jégre tenni üvegben. Nemcsak a buborékos italoknál lehet ez probléma. Az alaplevet sem jó ötlet üvegbe önteni, helyette inkább tegyük műanyag ételtárolóba, amit soha ne töltsünk tele.

https://m.nosalty.hu/ajanlo/5-etel-a mit-soha-ne-rakj-be-fa...
2019-02-10 11:11:21
Céklás rizottó II.
... öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs. Az arborio rizsnek körülbelül 15-18 perc kell, hogy megpuhuljon.

Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és a céklapürét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt.

...
2018-08-13 23:51:36
Rakott bolognai penne
... zöldségekhez a bacont és a marhahúst is, lepirítjuk, majd kb. 30 percig pároljuk és felöntjük a vörösborral és további 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az alaplevet is. Megsózzuk, megborsozzuk, majd további 30 percen keresztül főzzük. Végül apránként belekeverjük a tejet.
A pennét a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben...
2018-06-30 00:28:16
Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával
... vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, átpirítjuk és felöntjük a borral. Ha elpárolgott róla az alkohol (pár perc), az alaplevet kis adagokban apránként hozzáöntünk a rizshez és készre főzzük. Nem cél, hogy szétfőtt rizst kapjunk, a tökéletes rizotto kicsit "harapósabb", keményebb állagú. Ha elkészült a rizs, pici vaj...
2018-06-05 23:30:42
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival
... szórtam a karikára vágott hagymát, a szeletekre vágott paprikát és a negyedekre vágott paradicsomot és a finomra aprított fokhagymát. Rádobtam a rozmaringágat, ráöntöttem a bort és az alaplevet, majd lefedtem az edényt. Közepes lángos kb. egy órán át pároltam, néha megfordítottam a húsokat.
Amikor puhára párolódtak, sültek, kiszedtem, és a visszamaradt szaftba öntöttem a kev...
2018-05-30 11:36:54
Krémes céklás rizottó
... főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasszuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet hozzáöntünk. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk, addig adagoljuk így az alaplevet, amíg el nem fogy.
Amikor elfogyott az ...
2018-05-08 23:55:30
Sült csicseriborsó joghurttal
... után mehetnek bele a fűszerek és a citromhéj, és ha már érezzük az illatát, akkor hozzáadhatjuk a csicseriborsót is, amit minden esetben előzőleg leszűrtünk. Az áztatott csicserihez 1 l alaplevet, a konzervhez pedig 3 dl alaplevet adunk, 1 percig forraljuk, lefedjük, és betesszük a sütőbe. Mivel a csicseborsó sütése nem pontos tudomány, az időket csak becsülni tudjuk, mert soktény...
2018-03-20 13:30:21
Toszkán bableves
... megkeverjük és hagyjuk kicsit rotyogni és elfőni, egészen addig, míg a bor kb. felére csökken (kb. 10 percig). Beleöntjük a paradicsom konzervet, majd a babot is és ezután ráöntjük a csirke alaplevet. Összekeverjük, felforraljuk, majd 20-25 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A kelkáposzta leveleket megmossuk és darabokra tépkedjük és belekeverjük ...
2018-02-26 23:01:47
Fűszeres-lencsés sárgaborsó tojással
... sárgaborsót, keverjük össze, öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal és a curryvel, majd főzzük puhára (amikorra a lencse és a borsó megfő, felszívja az alaplevet, és besűrűsödik).

Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vágott korianderlevelet és petrezselyemzöldet.

A formát kenjük ki a vajjal, m...
2018-02-15 22:14:03
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
... más kerek szemű rizottó rizs is megfelel) arborio

A hagymákat megfonnyasztjuk az olajon és a vaj felén, majd ráöntjük a rizst, és átforgatjuk. Ezután apránként hozzáadjuk az alaplevet, miközben a rizst folyamatosan kevergetjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a mascarponét. Majd lehúzzuk a tűzről és rátesszük a maradék vajat. 5-10 percig pihent...
2018-01-05 16:28:45
1 2 3 ......24 25 ...36 37 ...48 49 
Címkék: folyadékok térfogata, fagyás után, jégre tenni, buborékos italoknál, arborio rizsnek, reszelt parmezánt, sűrített paradicsomot, csomagoláson található, apróra vágott, tökéletes rizotto, karikára vágott, szeletekre vágott, negyedekre vágott, finomra aprított, visszamaradt szaftba, fehér borral, rizs magába, áztatott csicserihez, konzervhez pedig, csicseborsó sütése, időket csak, paradicsom konzervet, csirke alaplevet, kelkáposzta leveleket, borsó megfő, formát kenjük, hagymákat megfonnyasztjuk, rizst folyamatosan, maradék vajat, zöldségalaplével, korianderlevelet, szétrobbantotta, megfonnyasztjuk, megfordítottam, megdinszteljük, megfonnyasszuk, csicseriborsót, rozmaringágat, összekeverjük, hozzáadhatjuk, csicseriborsó, ételtárolóba, megkóstoljuk, vöröshagymát, folyamatosan, rotyogtatjuk, csomagoláson, paradicsomot, megnövekszik, megborsozzuk, belekeverjük, zöldségekhez, felforraljuk, visszamaradt, fagyasztóba, kevergetjük, átforgatjuk, mascarponét, fűszerezzük, megkeverjük, vörösborral, besűrűsödik, sárgaborsót,
© 2013 TVN.HU Kft.