Belépés
Szív és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése
... táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. A cikkben kiderül, hogy mit tehetünk még annak érdekében, hogy elkerüljenek bennünket a szív- és érrendszeri betegségek.

A gyümölcsök alapvető részei az egészséges táplálkozásnak. Egészségvédő szerepüket régóta kutatják, hiszen nagyon sok olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek hatékonyak a fertőzésekkel és a b...
2020-11-04 22:05:25
Koronavírus - Moszkvában a vakcina kifejlesztéséig maradhatnak érvényben a korlátozások
... Covid-19 halálozási rátája az orosz fővárosban, a számítás módszerétől függően, 1,4 vagy 2,8 százalékos volt. Az első érték azokra az esetekre vonatkozik, amelyeknél a koronavírus volt az alapvető halálok, akár pozitív, akár negatív laboratóriumi teszt esetén. A második azokra az elhunytakra értendő, akiknél a koronavírust a laboratórium kimutatta, továbbá azokra, akik igazolt Cov...
2020-05-28 20:30:07
Újraélesztés- EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL
... terhelés, ritkábban erős mellkasi ütés jelölhető meg.

Ezen elszomorító adatok alapján napjainkban már az alapfokú újraélesztés a társadalom valamennyi felnőtt tagja számára alapvető kompetencia kellene legyen. Az újraélesztés sikere sok mindentől függ, de döntően az befolyásolja, hogy mennyire jól képzett az első ellátó! Minden segítség nélkül eltelt perccel 10%-al csök...
2019-10-17 08:49:36
Érdekes előadás - az egészségről
... életkor teljesen reális.

Napjainkban az amerikaiak átlagéletkora 75,5 év, az orvosoké pedig 58 év. Ha igényt tartanak a statisztikai 20 évre, ne menjenek orvosnak.
Van két alapvető dolog, amihez ragaszkodnunk kell, ha hosszú életűek közé akarunk sorolni magunkat. Ha 120-140 évig akarnak élni, akkor:
Először is, kerüljék a veszélyeket, például, ne lépjenek tapo...
2019-10-17 00:56:13
A halott orvos nem hazudik...
... éves életkor teljesen reális.
Napjainkban az amerikaiak átlagéletkora 75,5 év, az orvosoké pedig 58 év. Ha igényt tartanak a statisztikai 20 évre, ne menjenek orvosnak.
Van két alapvető dolog, amihez ragaszkodnunk kell, ha hosszú életűek közé akarunk sorolni magunkat. Ha 120-140 évig akarnak élni, akkor:
Először is, kerüljék a veszélyeket, például, ne lépjenek tapos...
2019-10-03 13:41:59
Horváth Ildikó: a V4-országok sokat tanulnak egymástól
... kezdeményezésre tanácskoztak először a V4-országok népegészségügyi szakemberei, azóta kétévenként rendeznek konferenciákat.
A tanácskozásokon meghatározzák a népegészségügyi stratégia alapvető kérdéseit - mondta, hangsúlyozva, hogy alapvetően közös a cél: a nem fertőző betegségek okozta korai halálozás elleni küzdelem.
Fontosnak nevezte a professzor a szűrőprogramokat, k...
2019-04-25 14:49:20
Vitaminhiány kontra betegségek
... közepén, akkor nem hiszem, hogy megéljük a 120. életévünket.

Másodszor, csak azt kell tenni, ami hasznos. Szükségünk van 90 táplálék-kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat.

Betegségek kontra vitamin-ásványianyag hiány...
2018-02-15 11:14:17
Egészséges táplálkozás - ahogy egy kardiológus ajánlja
... foglalkozó ajánlása is megemlíti az omega-3 fogyasztást azon egyénekben, akik nem tolerálják a sztatint.

Az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, a sejtmembrán alkotóelemei, alapvetően meghatározzák annak megfelelő működését, áteresztőképességét (permeabilitását). Az omega-3 zsírsavak közé az ALA (alfa-linolénsav), az EPA (eikozapentaénsav) és a DPA (dokozapentaénsa...
2017-08-24 23:56:07
Fertőzések, avagy az anyagivá vált konfliktusok
... beteget betegsége gyümölcsétől, attól, amit a beteg a konfrontációból tanulhatott volna.

Tekintsük át röviden ebből a szemszögből az ,,oltás" témáját is. Az oltások két alapvető fajtáját ismerjük: az egyiknek az aktív, a másiknak a passzív immunizálás a célja.
Passzív immunizálás esetén más testekben keletkezett védőanyagot oltanak be. Ezt a fajta oltást...
2016-08-21 19:12:41
Magyar Diabetes Társaság: javulnak a cukorbetegek esélyei
...
Kempler Péter a társaság elmúlt tizenöt év adatait feldolgozó felmérését ismertetve úgy fogalmazott: az utóbbi években korszerű terápiák váltak elérhetővé, ami alapvetően hozzájárulhatott, hogy tovább élnek a betegek, kevesebb a szövődményük, és mérséklődtek a kórházi költségek is.
Elmondta: az infarktusoké 30 százalékkal csökkent az elmúlt tizenöt évben, ami azért fonto...
2016-05-11 19:42:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Újraélesztés- EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL, Horváth Ildikó, Magyar Diabetes Társaság, Kempler Péter, vakcina kifejlesztéséig, halott orvos, kardiológus ajánlja, anyagivá vált, cukorbetegek esélyei, rendszeres testmozgásra, cikkben kiderül, gyümölcsök alapvető, egészséges táplálkozásnak, orosz fővárosban, számítás módszerétől, első érték, esetekre vonatkozik, koronavírus volt, alapvető halálok, második azokra, elhunytakra értendő, laboratórium kimutatta, alapfokú újraélesztés, társadalom valamennyi, újraélesztés sikere, első ellátó, amerikaiak átlagéletkora, orvosoké pedig, tanácskozásokon meghatározzák, népegészségügyi stratégia, mindennapi étrendünkhöz, omega-3 fogyasztást, omega-3 zsírsavak, sejtmembrán alkotóelemei, konfrontációból tanulhatott, passzív immunizálás, fajta oltást, társaság elmúlt, utóbbi években, kórházi költségek, elmúlt tizenöt, eikozapentaénsav, hozzájárulhatott, szűrőprogramokat, népegészségügyi, dokozapentaénsa, permeabilitását, kifejlesztéséig, kezdeményezésre,
© 2013 TVN.HU Kft.