Belépés
Csökkenő létszám mellett nőtt a fürdők árbevétele tavaly
... 18 ezren dolgoznak jelenleg Magyarországon a kölcsönzött munkaerőt is figyelembe véve, nem számítva a fürdőszolgáltatáson kívüli - vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban - alkalmazottakat.
A 224 turisztikai jelentőségű fürdő éves árbevétele 64,2 milliárd forint volt tavaly, a fürdőszolgáltatásból származó árbevétel fürdőnként átlagosan 185 millió forintot tett ki.
A...
2019-04-25 11:19:11
Veszteséggel zárt tavaly a szlovén Gorenje
... 2017-es profitja 84 százalékkal zuhant a költségek növekedése és az éleződő verseny miatt.
A kínai vállalat kötelezte magát, hogy megőrzi a Gorenje márkanevet és megtartja az alkalmazottakat. A szlovéniai cég lesz a Hisense fő európai kutatási és fejlesztési, valamint termelési központja.
Az új tulajdonos a felvásárlást követően kivezette a Gorenje részvényeit a tőzsdé...
2019-03-25 16:12:38
Adócsalás miatt házi őrizetben vannak Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök szülei
... hamisított, több százezer euró adót nem vallott be, valamint adóelkerülés céljából több csalárd csődeljárást is indított.
A cégek egy részét rokonok és ismerősök nevén futtatták, az alkalmazottakat pedig feketén fizették.
Ezekért a bűncselekményekért több mint öt év börtön is kiszabható, ezért rendeltek el házi őrizetet a volt miniszterelnök szülei számára.
Tizia...
2019-02-19 11:41:23
Saját családtámogatási elképzeléseket nyújt be a parlamentnek a Párbeszéd
... megszüntetik a munkakörét. Ezért a pártja nevében pénzbüntetést helyezett kilátásba azoknak a munkahelyeknek, ahonnan valamilyen jogi kiskapu segítségével eltávolítják a gyesen lévő alkalmazottakat.
Arra is kitért, hogy a párt a nettó minimálbért 150 ezer forintra emelné. A Párbeszéd társelnöke emellett azt mondta, hogy nemcsak a bölcsődei férőhelyek növelésére, de az ott do...
2019-02-15 14:41:19
A gdanski főpolgármestert megkéselő férfinál korábban lelki betegséget diagnosztizáltak
... Stefan W.-t a gdanski kerületi bíróság 2014-ben 5 és fél éves szabadságvesztésre ítélte, miután elkövetett négy bankrablást. A gdanski pénzintézetekben fegyverrel fenyegette meg az alkalmazottakat, az elrabolt pénzösszegek 2500 zlotytól 6800 zlotyig (187 ezer - 509 ezer forint) terjedtek.
Stefan W.-t december végén engedték ki a börtönből. A vasárnapi támadás után őrizetbe ve...
2019-01-14 13:31:45
Külföldiek alkalmazását mérlegelik a német hadseregben
... védelmi minisztériumban három lehetséges modellt mérlegelnek. Az egyik a teljes körű nyitás, vagyis az, hogy a Bundeswehr bármelyik EU-s tagállamból felvehet katonákat vagy polgári alkalmazottakat. A második modell szerint csak azokból a társállamokból, amelyekkel a kormány kétoldalú megállapodással szabályozza az ügyet. A harmadik modell szerint pedig csak azokból a társállamokbó...
2018-12-27 20:57:22
Véget ért a LOT dolgozóinak sztrájkja
... ki.
A szakszervezetek hosszabb ideje kifogásolják a légitársaság bérfizetési gyakorlatát, amely a pilóták esetében a repült órák számától függ. Azt sem helyeslik, hogy az új alkalmazottakat, köztük utaskísérőket gyakran nem munkaszerződéssel, hanem egyéni vállalkozóként foglalkoztatják.
Az október 18-án indított tiltakozást a LOT pilótáit és utaskísérőit tömörítő szaks...
2018-11-01 11:01:04
Sztrájk miatt nemzetközi járatokat töröl a LOT lengyel légitársaság
... hosszabb ideje kifogásolják a légitársaság jelenlegi bérkifizetési szabályzatát. Ez a pilóták esetében a fizetést a repülési óraszámtól teszi függővé. Azt sem helyeslik, hogy az új alkalmazottakat, köztük utaskísérőket, gyakran nem munkaszerződés alapján, hanem egyéni vállalkozóként foglalkoztatják.
A sztrájkolók az egyik, fegyelmi okokból néhány hónapja elbocsátott szakszerv...
2018-10-26 11:01:07
Dr. Erich Kästner, a gyerekkönyvíró
... KÄSTNER, AKI PONTOSAN ÍGY TETT

(...) ,,Így formálták a gerinceket hajlékonnyá, ha pedig nem hagyta magát, megtörték. Csak egy dolog számított: engedelmes és jámbor alkalmazottakat nevelni, akiknek eszükbe sem jut önállóan gondolkozni, még kevésbé úgy cselekedni."

1. ,,Aki nagy ember volt a sikerben, annak kell maradnia a vereségben is."...
2018-10-04 19:53:53
Kettős állampolgársági vita - Brenzovics: provokáció lehetett a rejtett videózás a beregszászi konzulátuson
... senkit nem lehet megfosztani.
Kiemelte, hogy az ukrán kormány több tagja is bizonyíthatóan kettős állampolgár, mégsem büntettek még soha emiatt minisztereket, de más állami alkalmazottakat sem.
A szövetség vezetője kifejtette, hogy a többes állampolgárság kérdése a 90-es évekbe nyúlik vissza, akkoriban merült föl ugyanis, hogy az autonóm köztársaságnak számító Krím lak...
2018-09-29 20:20:58
1 2 3 .........32 33 .....49 50 ....64 65 66 
Címkék: Matteo Renzi, Erich Kästner, Stefan, PONTOSAN ÍGY TETT, fürdők árbevétele, szlovén Gorenje, gdanski főpolgármestert, német hadseregben, rejtett videózás, beregszászi konzulátuson, kölcsönzött munkaerőt, költségek növekedése, éleződő verseny, kínai vállalat, felvásárlást követően, részét rokonok, alkalmazottakat pedig, volt miniszterelnök, pártja nevében, gyesen lévő, nettó minimálbért, bölcsődei férőhelyek, gdanski kerületi, gdanski pénzintézetekben, elrabolt pénzösszegek, vasárnapi támadás, teljes körű, második modell, kormány kétoldalú, harmadik modell, szakszervezetek hosszabb, légitársaság bérfizetési, pilóták esetében, repült órák, október 18-án, légitársaság jelenlegi, repülési óraszámtól, gerinceket hajlékonnyá, dolog számított, ukrán kormány, szövetség vezetője, többes állampolgárság, 90-es évekbe, autonóm köztársaságnak, családtámogatási, pénzintézetekben, diagnosztizáltak, alkalmazottakat, főpolgármestert, foglalkoztatják, megállapodással, állampolgársági, szolgáltatásban, szakszervezetek,
© 2013 TVN.HU Kft.