Belépés
Hasznos adventi koszorú tippek
... pl. virágosnál.
*
A kevesebb több, azaz ne vigyük túlzásba a dekorálást. Válasszuk ki a mottót (elegáns, hagyományos, modern, stb.) és ennek megfelelő kellékeket alkalmazzunk.
*
Ügyeljünk arra, hogy a gyertya és a szalag passzoljon a koszorú stílusához és színeihez.
*
A koszorúkötési technikát (a koszorú alap nélkül) ajtó...
2010-11-28 08:26:27
A magyar konyha jellemzői
... tálaljuk azokat. A tálalás sose legyen egyhangú, mert lerontja a legváltozatosabb étrendet, a legfinomabban elkészített ételek sikerét is. Ezért mindig valami újat, a megszokottól eltérőt alkalmazzunk! Az ízléses, ötletes tálalás is jellemző a magyar konyhára. Ételeinket jellegüknek megfelelő hőfokon tálaljuk, mert ízük csak így érvényesül igazán! Az ételek különleges illatát és a...
2010-11-27 15:55:17
Borjú pástétom
... lesz, ha a tetejét lekenjük a felvert tojással (esetleg kis tejföllel, mézzel, vajjal), és a forma oldalaira (zsírral lekent) szórjunk kis zsemlemorzsát. Hosszúkás, keskeny formákat alkalmazzunk a sütéshez, pároláshoz - gömbölyű, pudingos alakú. Végén - lehűtve, szeletelve tálaljuk hideg szósszal (majonéz, ketchup,).
Ha az egészség megengedi - nagyon finom erős tormával̷...
2010-11-18 05:10:47
Amit a terítésről tudni kell..
... Nagyon mutatós az a megoldás is, amikor a szalvétát henger alakúra formázva, a kés hegyéhez állított sima vagy talpas pohár kelyhébe csúsztatjuk. Mindig egyszerű hajtogatási módot alkalmazzunk (textilszalvéta esetében is), mert higiéniai szempontból nem kívánatos a szalvéta kézzel való többszöri érintése.
A hidegkonyhai készítmények fogyasztásához általában kistányért (dessze...
2010-11-16 06:18:05
Hidrogénperoxid!
... aktiválást alacsonyabb hőmérsékleten, 300-600 oC fokon végzik, vízelvonó és oxidáló vegyületekkel kezelve a kiindulási anyagként használt fűrészport vagy tőzeget.

Mikor ne alkalmazzunk orvosi szenet?

Lázas hasmenés, valamint maró savak vagy lúgok okozta mérgezések esetén ne alkalmazzunk aktív szenet, mert ez megnehezíti az ilyenkor esetlegesen szükséges vizsg...
2010-11-10 17:43:33
Banánfa
... konténerben tartott banánnál jobban oda kell figyelni, mert könnyebben kiszáradhat!

Trágyázás: A gyors növekedéshez nagyon sok tápanyagot igényelnek. Tavasztól őszig alkalmazzunk rendszeres trágyázást, tápanyag utánpótlást. A műtrágya összetétele a következő legyen: 8:10:8 NPK. Egy fejlett növény minden hónapban körülbelül 500 gramm trágyát igényel a fent említett ke...
2010-11-09 19:27:28
Holdhoroszkóp.
... hátunk válik érzékenyebbé, könnyen előfordulhat, hogy bemerevednek az izmaink. Ezen segíthet egy jóleső masszázs. Még élvezetesebb, ha párunk masszírozza át a vállainkat, hátunkat. Alkalmazzunk a masszázshoz tápláló krémet! Így a bőrünk is szebb lesz!

30-án, szombaton, a Hold az Oroszlán csillagjegyben halad. Ma optimista, vidám hangulat uralja a napunkat, ö...
2010-10-30 18:16:12
NETIKETT4
... ne adjuk ki személyes adatainkat, nevünket. Ehhez hozzá tartozik az, hogy mi se kérjünk el másoktól ilyen jellegű információkat. Beszélgetés közben ne térjünk el a tárgytól, és ne alkalmazzunk bántó nyelvezetet. A küldött üzenetek lehetőleg rövidek és helyesen írottak legyenek. Mielőtt új témakört nyitunk egy fórumon, alaposan nézzünk körbe, hogy létezik e már ilyen. Ha igen, akko...
2010-10-27 08:33:48
Hétfői hold horoszkóp.
... pároljuk meg a zöldségféléket, de ezt is csak minimális mértékben.

Szépség: Ma foglalkozhatunk a bőrük állapotával, különösen a bőrtápláló kezelések lesznek hatásosak. Alkalmazzunk tápanyagokban gazdag krémeket, pakolásokat, amelyek ma sokkal könnyebben felszívódnak. Megtehetjük, hogy kissé zsírosabb testápoló krémet alkalmazunk.

Munka/Pénzügyek:[...
2010-10-25 08:46:59
Lengyel borjúpástétom
... ha a tetejét lekenjük a felvert tojással (esetleg kis tejföllel, mézzel, vajjal) és a forma oldalaira (zsírral lekent) szórjunk kis zsemlemorzsát.
Hosszúkás, keskeny formákat alkalmazzunk a sütéshez, pároláshoz - gömbölyű, pudingos alakú. Végén - lehűtve, szeletelve tálaljuk hideg szósszal (majonéz, ketchup stb.)
Ha az egészség megengedi - nagyon finom erős tormávalR...
2010-10-10 08:49:23
1 2 3 .........29 30 ...40 41 42 43 44 ....57 58 59 
Címkék: magyar konyha, terítésről tudni, kevesebb több, szalag passzoljon, koszorú stílusához, koszorúkötési technikát, koszorú alap, tálalás sose, legváltozatosabb étrendet, legfinomabban elkészített, megszokottól eltérőt, magyar konyhára, ételek különleges, tetejét lekenjük, felvert tojással, forma oldalaira, egészség megengedi, szalvétát henger, szalvéta kézzel, hidegkonyhai készítmények, kiindulási anyagként, ilyenkor esetlegesen, gyors növekedéshez, műtrágya összetétele, következő legyen, fejlett növény, fent említett, jóleső masszázs, masszázshoz tápláló, küldött üzenetek, bőrük állapotával, bőrtápláló kezelések, legváltozatosabb, hidrogénperoxid, foglalkozhatunk, fogyasztásához, zöldségféléket, csillagjegyben, textilszalvéta, holdhoroszkóp, zsemlemorzsát, borjúpástétom, koszorúkötési, információkat, hőmérsékleten, legfinomabban, tápanyagokban, vegyületekkel, alkalmazzunk, megszokottól, növekedéshez, felszívódnak, bemerevednek, előfordulhat, készítmények, hidegkonyhai, élvezetesebb, érzékenyebbé, kiszáradhat,
© 2013 TVN.HU Kft.