|
|
|
... a tény, hogy a szerzetesek olyan mennyiségben ittak bort, ami az apácák számára elképzelhetetlen volt.
A férfiak az ételeket borral öblítették le, és a nemes cseppek alkoholtartalma antiszeptikus hatást fejtett ki. A nőket viszont tiltották a bortól, mert afrodiziákumnak tekintették - így az apácák nem ihattak annyit, mint a férfikollégáik.
Isten női szolgái ... |
2008-09-26 09:17:58 |
|
|
|
|
|
|
... italfajta:
Lepanto: Spanyol brandy.
Malaga: Spanyol csemegebor.
Sherry: Többnyire száraz spanyol csemegebor, me... |
|
2008-09-07 11:38:20 |
|
|
|
|
|
|
AGY-GYÖTRŐ BLŐDLIK
((saját és gyűjtés))
Itt a Pravda, Ványa, heti,
ettől leszel hányaveti!
Kérdezte egy naív geológus Tellert,
szerinte hogy kaphat egy teológus gellert?
Hová rohansz ballada?
Szerződ tán Hans Fallada?
Azt mondja a fáma máma
fába botlik láma lába.
tenapelőtt laga szőlök én,
te... |
2008-08-14 11:58:32 |
|
|
|
|
|
|
...95 százaléka a májban bomlik le szén-dioxidra és vízre, a maradék 5 százalék a vizelettel vagy a kilélegzett levegővel ürül ki
Mit művel az alkohol a testünkkel?
Magas energiatartalmuk miatt egyes alkoholfajták, például a tömény italok (500-1000 kJ/dl) vagy a koktélok (500-900 kJ/dl) csökkentik ugyan az étvágyat, de nagy mennyiségben gátolják a tápanyago... |
|
2008-04-30 19:00:43 |
|
|
|
|
|
|
... ételdarabka?
- Szemrehányás!... |
|
2008-04-27 15:03:09 |
|
|
|
|
|
|
... pezsgőt. Talpas előhűtött poharakba töltjük és ana... |
2008-03-25 07:37:43 |
|
|
|
|
|
|
Szinte minden társadalomban fogyasztanak alkoholt, melyet elsősorban gabonafélék, gyümölcsök vagy zöldségek lepárlásával állítanak elő. Az erjesztett ital alkoholtartalma desztilláció révén tovább fokozható, így készítik a tömény italokat, például a rumot vagy a pálinkát.
Az ily módon előállított ital fogyasztása, amennyiben az az egyén vagy a közösség, vagy mindkettő ká... |
2008-03-20 20:05:56 |
|
|
|
|
|
|
... fertőtlenítő szerepét. Úgy találták, a vörösbor valamivel hatásosabb a baktériumok ellen, de a fehér sem marad el mögötte jelentősen. Megfigyelésük szerint nem a bor savassága, alkoholtartalma játszik szerepet a baktériumok pusztításában, ezt a hatást a borban található bizonyos szerves vegyületek idézik elő.
Vörös hús helyett baromfit vagy halat
A vastagbélr... |
2007-09-10 00:34:25 |
|
|
|
|