Belépés
Bor (száraz vagy édes)
A borkészítés során a kipréselt szőlő leve erjedni kezd, amely során a benne lévő cukor alkohollá alakul. Ahogy csökken a lé cukortartalma, úgy nő az alkoholtartalma. Amikor már nem, vagy csak minimális cukor maradt benne, a bort száraznak nevezzük. Attól függően mennyi cukor maradt a borban, száraznak, félszáraznak, félédesnek vagy édesnek nevezhetjük.

A hazai szabályoz...
2006-10-05 11:59:50
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: borkészítés során, kipréselt szőlő, benne lévő, bort száraznak, hazai szabályoz, alkoholtartalma, cukortartalma, félszáraznak, borkészítés, nevezhetjük, félédesnek, alkohollá, száraznak, szabályoz, minimális, kipréselt, nevezzük, függően, édesnek, csökken, erjedni, maradt, borban, száraz, mennyi, alakul, amikor, attól, cukor, ahogy, benne, során, szőlő, hazai, amely,
© 2013 TVN.HU Kft.