Belépés
Fekete-Győr András bohócot csinál magából – Schiffer A
... jogállamot nem lehet jogállam ellenében építeni. Megjegyezte ugyanakkor, ezt a kifejezést eredetileg a Zétényi-Takács-féle elévülési törvénnyel kapcsolatban Sólyom László vezette Alkotmánybíróság mondta ki az 11/1992-es határozatban. Kitért arra is, annak a hajdani Alkotmánybíróságnak tagja volt Vörös Imre is, és megszavazta a határozatot.

Ismert: Fleck Zoltán egyetemi ...
2021-03-19 20:30:17
Fekete-Győr András bohócot csinál magából – Schiffer A
... jogállamot nem lehet jogállam ellenében építeni. Megjegyezte ugyanakkor, ezt a kifejezést eredetileg a Zétényi-Takács-féle elévülési törvénnyel kapcsolatban Sólyom László vezette Alkotmánybíróság mondta ki az 11/1992-es határozatban. Kitért arra is, annak a hajdani Alkotmánybíróságnak tagja volt Vörös Imre is, és megszavazta a határozatot.

Ismert: Fleck Zoltán egyetemi ...
2021-03-19 20:29:51
Le a kalappal Magyarország előtt! - Das Tagebuch.at
Egy újságcikk. Szerintem tökéletes. A facéra németül tettem föl, ide magyarul teszem. Bocs a fordítás esetlenségért.
A magyar után az eredeti német is olvasható.

Andreas Unterberger

Le a kalappal Európa két bátor országa előtt!
2020. november 18.

Ritkán éreztem akkora tiszteletet egy ország iránt, mint manapság Magyarország iránt. Bátran é...
2020-11-21 17:23:04
Amerikai igazságügyi tárca: a Yale Egyetem diszkriminálja a fehér és az ázsiai-amerikai hallgatókat
... miatt. Egy bostoni b...
2020-08-14 20:53:34
A román elnök kihirdette a két éves privatizációs stopról szóló törvényt
... hogy az állam mekkora részesedéssel rendelkezik az említett társaságokban. A jogszabály a már folyamatban lévő privatizációkat is leállítja.
A liberális kormány megtámadta az alkotmánybíróságon a törvényt, de a taláros testület nem talált kivetni valót benne, így az elnök asztalára került.
A liberális kormány szerint a privatizációs stop bizonytalanságot kelt a versenysz...
2020-08-13 15:52:25
Elfogadta a családi pótlék lépcsőzetes emeléséről szóló rendeletet a román kormány
... gyermek támogatása kerülne veszélybe, ha a kormány azonnal megduplázná a családi pótlékot, ahogyan azt a parlament által tavaly decemberben elfogadott törvény előírja és amire immár alkotmánybírósági döntés is kötelezi a kormányt. Ehhez a koronavírus-járvány okozta előre nem látott kiadások miatt 2,3 milliárd lej (165 milliárd forint) hiányzik az idei költségvetésből - olvasható a...
2020-07-31 21:03:02
A Kúria fenntartotta a "lúgos" orvos 11 éves szabadságvesztés-büntetését
... hogy örökre eltiltja orvosi hivatásától azt, aki azzal ilyen aljas módon visszaélt.
Az elítélt orvos, aki jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, időközben az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult az ügyében alkalmazott büntetőeljárási törvény alkotmányellenessége miatt.
Az Ab idén februárban közzétett döntésével az eljárási törvény egyik átmeneti rendelkezését...
2020-07-30 14:11:34
A lengyel kormányfő kezdeményezi az isztambuli egyezmény alkotmánybírósági vizsgálatát
...
Morawiecki azt követően fordult az alkotmánybírósághoz, hogy hétfőn az egyik kisebb kormánykoalíciós párthoz, a Szolidáris Lengyelországhoz tartozó igazságügyi miniszter, Zbigniew Ziobro indítványozta a nők elleni és a családon belüli erőszakról szóló - Varsó által az előző kormány idején, 2015-ben ratifikált - isztambuli egyezmény felmondását.
Sajtóértekezletén a minisz...
2020-07-30 13:52:04
Lépcsőzetesen akarja emelni a családi pótlékot a román kormány
... megduplázását, de a rendeletet a baloldali parlamenti többség később elvetette, a kormány pedig hiába emelt alkotmányossági óvást a költségvetési fedezet nélküli parlamenti döntés ellen: az alkotmánybíróság a családi pótlék megduplázásáról szóló törvény végrehajtására kötelezte a kormányt.
A szerdán előkészített - azonnal hatályba lépő, a parlament által később megvitatandó -...
2020-07-29 21:13:40
Koronavírus - Iohannis szociáldemokrata ellenfeleit tette felelőssé a súlyos romániai járványhelyzetért
...
Iohannis szerdai sajtóértekezletén rámutatott: a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát a korábbi karanténintézkedések jogalapját eltörlő alkotmánybírósági döntés fosztotta meg a járvány féken tartásának egyik legfontosabb eszközétől, a fertőzöttek elkülönítésének és a velük érintkezők karanténba helyezésének lehetőségétől.
Ebben a helyzetben a korm...
2020-07-29 19:13:36
1 2 3 ..............340 341 .......511 512 .......680 681 682 
Címkék: Fekete-Győr András, Schiffer, Yale Egyetem, Sólyom László, Vörös Imre, Fleck Zoltán, Andreas Unterberger, Szolidáris Lengyelországhoz, Zbigniew Ziobro, Nemzeti Liberális Párt, kalappal Magyarország, ázsiai-amerikai hallgatókat, román elnök, családi pótlék, román kormány, lengyel kormányfő, isztambuli egyezmény, családi pótlékot, súlyos romániai, kifejezést eredetileg, facéra németül, fordítás esetlenségért, magyar után, eredeti német, kalappal Európa, ország iránt, állam mekkora, említett társaságokban, liberális kormány, taláros testület, elnök asztalára, privatizációs stop, kormány azonnal, parlament által, idei költségvetésből, elítélt orvos, ügyében alkalmazott, eljárási törvény, egyik kisebb, családon belüli, előző kormány, baloldali parlamenti, kormány pedig, költségvetési fedezet, szerdán előkészített, jobbközép Nemzeti, járvány féken, fertőzöttek elkülönítésének, velük érintkezők, szabadságvesztés, kormánykoalíciós, alkotmánybíróság, lengyelországhoz, szociáldemokrata, bizonytalanságot,
© 2013 TVN.HU Kft.