Belépés
Elfogadta a családi pótlék lépcsőzetes emeléséről szóló rendeletet a román kormány
... gyermek támogatása kerülne veszélybe, ha a kormány azonnal megduplázná a családi pótlékot, ahogyan azt a parlament által tavaly decemberben elfogadott törvény előírja és amire immár alkotmánybírósági döntés is kötelezi a kormányt. Ehhez a koronavírus-járvány okozta előre nem látott kiadások miatt 2,3 milliárd lej (165 milliárd forint) hiányzik az idei költségvetésből - olvasható a...
2020-07-31 21:03:02
A Kúria fenntartotta a "lúgos" orvos 11 éves szabadságvesztés-büntetését
... hogy örökre eltiltja orvosi hivatásától azt, aki azzal ilyen aljas módon visszaélt.
Az elítélt orvos, aki jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, időközben az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult az ügyében alkalmazott büntetőeljárási törvény alkotmányellenessége miatt.
Az Ab idén februárban közzétett döntésével az eljárási törvény egyik átmeneti rendelkezését...
2020-07-30 14:11:34
A lengyel kormányfő kezdeményezi az isztambuli egyezmény alkotmánybírósági vizsgálatát
...
Morawiecki azt követően fordult az alkotmánybírósághoz, hogy hétfőn az egyik kisebb kormánykoalíciós párthoz, a Szolidáris Lengyelországhoz tartozó igazságügyi miniszter, Zbigniew Ziobro indítványozta a nők elleni és a családon belüli erőszakról szóló - Varsó által az előző kormány idején, 2015-ben ratifikált - isztambuli egyezmény felmondását.
Sajtóértekezletén a minisz...
2020-07-30 13:52:04
Lépcsőzetesen akarja emelni a családi pótlékot a román kormány
... megduplázását, de a rendeletet a baloldali parlamenti többség később elvetette, a kormány pedig hiába emelt alkotmányossági óvást a költségvetési fedezet nélküli parlamenti döntés ellen: az alkotmánybíróság a családi pótlék megduplázásáról szóló törvény végrehajtására kötelezte a kormányt.
A szerdán előkészített - azonnal hatályba lépő, a parlament által később megvitatandó -...
2020-07-29 21:13:40
Koronavírus - Iohannis szociáldemokrata ellenfeleit tette felelőssé a súlyos romániai járványhelyzetért
...
Iohannis szerdai sajtóértekezletén rámutatott: a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát a korábbi karanténintézkedések jogalapját eltörlő alkotmánybírósági döntés fosztotta meg a járvány féken tartásának egyik legfontosabb eszközétől, a fertőzöttek elkülönítésének és a velük érintkezők karanténba helyezésének lehetőségétől.
Ebben a helyzetben a korm...
2020-07-29 19:13:36
Koronavírus - Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában
... terjedését, ezzel együtt ugyanakkor jogi reformokra is szükség van.
Ezért a tervek szerint hamarosan átdolgozzák az 1913-ban elfogadott, a tömegméretű járványról szóló törvényt. Az alkotmánybíróság ugyanis nemrég kifogásolta, hogy a törvény megfogalmazása néhány helyen nem egyértelmű - tette hozzá.
A miniszter elképzelése szerint szervezeti átalakítások is lesznek, így...
2020-07-29 07:19:21
Az amerikai kormány nem fogad be több jelentkezést a DACA-programba
... mintegy 600 ezer fiatalt "Álmodozóknak" is nevezik az amerikai közéletben.
A Trump-kormányzat 2017 óta meg akarta szüntetni ezt a programot, ám az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság az idén június közepén 5:4 arányban a kormányzat ellenében döntött. A bírósági érvelés szerint a kormányzati döntés "indokolatlan" és "önkényes...
2020-07-29 07:11:25
Az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította a demokraták beadványát Trump adóbevallásai ügyében
...
Beadványukban a demokrata párti törvényhozók a Donald Trump adóbevallása és más pénzügyi dokumentumaiba történő betekintés ügyeiben indított jogi eljárásaik felgyorsítását kérték.
Az alkotmánybíróság szerepét betöltő testület a hónap elején már 7:2 arányban elutasította több demokrata párti képviselőházi bizottság közös beadványát, amelyben azt kérték, hogy a törvényhoz...
2020-07-20 20:22:36
Koronavírus - Romániában meghaladta az áprilisi első tetőzést az intenzív osztályon ápolt betegek száma
... elkülöníteni a fertőzötteket és karanténra kötelezni a velük kapcsolatba kerülő embereket. A karanténintézk...
2020-07-20 16:12:53
Koronavírus - Romániában megközelítette a 900-at az új esetek száma
... hogy nem nyilváníthatták gyógyultnak őket (nem volt két egymást követő tesztjük negatív).
A GCS szerint 913 fertőzöttet saját kérésére engedtek haza, mivel július 3. óta egy alkotmánybírósági határozat következtében senkit sem lehet akarata ellenére kórházi kezelésre vagy karanténra kötelezni.
Romániában kedden ér véget a járvány elleni védekezést nehezítő joghézag, miu...
2020-07-18 14:01:44
1 2 3 ..............340 341 .......510 511 .......680 681 682 
Címkék: Szolidáris Lengyelországhoz, Zbigniew Ziobro, Nemzeti Liberális Párt, Egyesült Államokban, Donald Trump, családi pótlék, román kormány, lengyel kormányfő, isztambuli egyezmény, családi pótlékot, súlyos romániai, fertőzöttek száma, amerikai kormány, amerikai legfelsőbb, demokraták beadványát, áprilisi első, intenzív osztályon, kormány azonnal, parlament által, idei költségvetésből, elítélt orvos, ügyében alkalmazott, eljárási törvény, egyik kisebb, családon belüli, előző kormány, baloldali parlamenti, kormány pedig, költségvetési fedezet, szerdán előkészített, jobbközép Nemzeti, járvány féken, fertőzöttek elkülönítésének, velük érintkezők, tervek szerint, 1913-ban elfogadott, tömegméretű járványról, alkotmánybíróság ugyanis, törvény megfogalmazása, miniszter elképzelése, amerikai közéletben, alkotmánybíróság szerepét, idén június, kormányzat ellenében, bírósági érvelés, kormányzati döntés, demokrata párti, hónap elején, velük kapcsolatba, alkotmánybírósági határozat, járvány elleni, szabadságvesztés,
© 2013 TVN.HU Kft.