Belépés
A Kúria fenntartotta a "lúgos" orvos 11 éves szabadságvesztés-büntetését
... mellőznie kellene, az Ab a jogerős ítéletet érdemben nem is vizsgálhatta. Így került ismét a Kúria elé a "lúgos" orvos ügye.
A legfelsőbb bírói fórum június 29-én - a februári alkotmánybírósági döntés után -, a Legfőbb Ügyészség és a védelem felülvizsgálati indítványa alapján eljárva döntött a 2 éve harmadfokú eljárásban meghozott ítélet fenntartásáról.
A Kúriának ebben ...
2020-07-30 14:11:34
Koronavírus - Romániában meghaladta az áprilisi első tetőzést az intenzív osztályon ápolt betegek száma
... elkülöníteni a fertőzötteket és karanténra kötelezni a velük kapcsolatba kerülő embereket. A karanténintéz...
2020-07-20 16:12:53
Koronavírus - Romániában megközelítette a 900-at az új esetek száma
... nem nyilváníthatták gyógyultnak őket (nem volt két egymást követő tesztjük negatív).
A GCS szerint 913 fertőzöttet saját kérésére engedtek haza, mivel július 3. óta egy alkotmánybírósági határozat következtében senkit sem lehet akarata ellenére kórházi kezelésre vagy karanténra kötelezni.
Romániában kedden ér véget a járvány elleni védekezést nehezítő joghézag, miután K...
2020-07-18 14:01:44
Koronavírus - Romániában újabb 30 napra meghosszabbították a veszélyhelyzetet
... közszállításban.
A veszélyhelyzetet szabályozó kormányhatározat mellékletéből törölték a karanténrendelkezéseket, mivel ezek jogalapját megszüntette a július 3-án hatályba lépett alkotmánybírósági döntés. Romániában azóta a fertőzötteket nem lehet kórházi kezelésre vagy elkülönítésre, és a velük érintkezőket sem karanténra kötelezni. A joghézag felszámolását a parlamenttől v...
2020-07-15 20:47:14
Koronavírus - Romániában továbbra is napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a fertőzés
... eddigi rekordot: kedden már 7856 Covid-19-ben szenvedő beteget ápoltak kórházban.
A GCS szerint 658 fertőzöttet saját kérésére engedtek haza, mivel július harmadika óta egy alkotmánybírósági határozat következtében senkit sem lehet akarata ellenére kórházi kezelésre vagy karanténra kötelezni.
A járvány elleni védekezést nehezítő joghézag felszámolása érdekében a jobbközé...
2020-07-14 13:34:07
Koronavírus - Romániában az ellenzék hátráltatja a karanténtörvény elfogadását
... otthonukban történő - elkülönítésére.
A "karanténtörvény" tervezetét múlt hétfőn terjesztette a parlament elé sürgősségi eljárást szorgalmazva a bukaresti kormány, miután egy alkotmánybírósági határozat nyomán július 3-án megszűnt a karanténintézkedések jogalapja.
Az alkotmánybíróság kimondta, hogy az állampolgári alapjogokat csak törvénnyel lehet korlátozni, ezért hatál...
2020-07-13 15:22:18
Koronavírus - Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját
... tünetmentes utasokat ezentúl is karanténba irányítják a határon a román hatóságok. De ez jelenleg csak ajánlás, amelynek megszegését nem tudják büntetni, péntektől ugyanis egy alkotmánybírósági határozat értelmében hatályon kívül kellett helyezni a karanténintézkedésekről szóló miniszteri rendeleteket. A joghézag mielőbbi felszámolása érdekében a román kormány hétfőn elfogadta a j...
2020-07-07 10:21:08
Alkotmánysértőnek bizonyultak Romániában a polgármesterek mandátumát meghosszabbító jogszabályok
... ezt akadályozni. Az ellenzéki PSD minél későbbi, a kormányon lévő, csökkenő népszerűségű PNL pedig minél korábbi időpontban érdekelt.
A román média értelmezése szerint az alkotmánybírósági határozat ellehetetleníti Románia önkormányzatait, ha a parlamentnek nem sikerül rekordsebességgel felszámolni a joghézagot.
Marcel Ciolacu képviselőházi elnök, a PSD ideiglenes elnöke...
2020-06-03 14:32:22
Elutasította a román legfelsőbb bíróság a bebörtönzött Liviu Dragnea felülvizsgálati kérelmét
... szabadságvesztésre a román legfelsőbb bíróság.
Dragnea ezúttal eljárási szabálysértésre hivatkozva kérte börtönbüntetése eltörlését. Keresetét egy - bebörtönzése után kimondott - alkotmánybírósági határozatra alapozva azt állította: az ügyében alapfokú ítéletét kimondó háromtagú bírói tanács törvénytelenül alakult, hiszen nem korrupcióra szakosodott bírák vettek részt benne.|...
2020-05-25 19:32:43
Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárással fenyegeti Németországot egy alkotmánybírósági ítélet miatt
... pedig a német alkotmánybíróság döntésével összefüggésben is "ugyanolyan egyértelműséggel" teszi ezt. "Az elv minden tagországra vonatkozik" - mondta Vera Jourová.
A FAS az alkotmánybírósági ítéletről szóló összeállításában kiemelte, hogy a cseh politikus az interjúban közvetve kötelezettségszegési eljárással fenyegette meg a német kormányt arra az esetre, ha nem az uniós bíró...
2020-05-10 12:41:29
1 2 3 ....18 19 ..28 29 ..36 37 38 
Címkék: Liviu Dragnea, Európai Bizottság, Legfőbb Ügyészség, Marcel Ciolacu, Vera Jourová, áprilisi első, intenzív osztályon, ellenzék hátráltatja, karanténtörvény elfogadását, polgármesterek mandátumát, román legfelsőbb, bebörtönzött Liviu, alkotmánybírósági ítélet, jogerős ítéletet, legfelsőbb bírói, februári alkotmánybírósági, védelem felülvizsgálati, velük kapcsolatba, alkotmánybírósági határozat, járvány elleni, veszélyhelyzetet szabályozó, július 3-án, velük érintkezőket, joghézag felszámolását, bukaresti kormány, alkotmánybíróság kimondta, állampolgári alapjogokat, román hatóságok, joghézag mielőbbi, román kormány, kormányon lévő, román média, ügyében alapfokú, német alkotmánybíróság, alkotmánybírósági ítéletről, cseh politikus, interjúban közvetve, német kormányt, uniós bíró, veszélyhelyzetet, kormányhatározat, alkotmánybíróság, szabadságvesztés, összeállításában, egyértelműséggel, ellehetetleníti, felülvizsgálati, nyilváníthatták, karanténtörvény, közszállításban, szabálysértésre, börtönbüntetése,
© 2013 TVN.HU Kft.