Belépés
Porosenko: Ukrajna nem válik szövetségi állammá, és nem lesz benne különleges státusa egy régiónak sem
... elnöki rendelettel Ukrajna egységének ünnepnapjává az akkori államfő, Leonyid Kucsma.
"Mindenkinek meg kell értenie, hogy Ukrajna egységes állam, egy államnyelvvel, miként az alkotmányban rögzítve van" - szögezte le az államfő.
Hangsúlyozta,hogy Ukrajna saját szabadságának és függetlenségének megerősítése érdekében lépett az EU- és NATO-integráció útjára. "Azért, hogy ...
2019-01-22 17:22:36
Az Európai Bizottság és Iohannis is bírálja a bukaresti kormány perújítási rendeletének tervét
... csak a korrupt politikusok érdekeit követi, a perújítási rendelet kiadása pedig "durva alkotmánysértés" lenne. Az elnök szerint a jogerős ítéleteket megkérdőjelező rendelet azt az alkotmányban is rögzített jogelvet sértené, hogy a jogszabályok csak a jövőre vonatkozhatnak, nem lehet visszamenőleges hatályuk.
Tudorel Toader igazságügyi miniszter egy vasárnap esti televíziós mű...
2019-01-22 16:01:51
Donald Trump indián őslakosok egészségügyi ellátását könnyítő rendelkezést írt alá
... ellátását biztosító állami Medicaid-programot. Az amerikai kormányzat korábban a Medicaid-ellátást havi nyolcvan óra munkavégzéshez kötötte.
Arizonában az indián őslakosok az amerikai alkotmányban is rögzített törzsi szuverenitásra hivatkozva kifogásolták ezt, és az Egyesült Államok valamennyi indián törzse számára felmentést kértek a kötelezettség alól.
Seema Verma, a M...
2019-01-19 07:04:26
Harmadszor is elutasította Iohannis a román kormányfő miniszterjelöltjeit
... miniszterelnök-helyettesi ranggal együtt járó regionális fejlesztési tárca élére, illetve Mircea Dragici, a PSD pénztárosa legyen a közlekedési miniszter. Szerinte a két jelölt eleget tesz az alkotmányban és a hatályos törvényekben megszabott összeférhetetlenségi feltételeknek.
A szociáldemokrata kormánnyal nyílt konfliktusban álló jobboldali államfő mostani elutasító leveléb...
2019-01-17 19:22:10
Az albán nyelv is hivatalossá vált Macedóniában
... szerinte törvénytelenül fogadták el. Az alkotmánybíróság azóta sem nyilatkozott a törvény alkotmányosságáról, és mindeddig nem lehetett tudni, milyen módon léphetne hatályba, a macedón alkotmányban ugyanis nincsen olyan szabályozás, amely az ilyen esetekre vonatkozna.
A jobboldali ellenzék most azt közölte: a házelnök és a hivatalos közlöny bűncselekményt követett el, mert a...
2019-01-15 12:01:26
A román kormányfő a már elutasított miniszterjelöltek kinevezését kérte ismét az államfőtől
... elnököt, hogy iktassa be Lia Olguta Vasilescut a regionális fejlesztési tárca, illetve Mircea Dragici-et a közlekedési tárca élére. A kormányfő szerint a két jelölt eleget tesz az alkotmányban és a hatályos törvényekben megszabott összeférhetetlenségi feltételeknek.
A miniszterelnök ezzel formailag elhárította az államfő elutasításában megfogalmazott kifogást, Iohannis ugyani...
2019-01-10 17:52:16
Törvényességi kifogásokra hivatkozva utasította el Iohannis a román kormányfő miniszterjelöltjeinek kinevezését
... nevezte a közlekedési tárca vezetésére, a másik három elutasításnál pedig arra hivatkozott, hogy a hozzá eljuttatott dokumentumokból "nem derül ki", hogy a jelöltek teljesítenék az alkotmányban és az összeférhetetlenségi törvényben megszabott feltételeket. A román média így az elnöki indoklás közzététele után is csak találgatja, hogy vajon milyen összeférhetetlenségi gyanú merült ...
2019-01-10 13:11:43
Szép napot mindenkinek!
... törvényeket.
Nem vagyok hajlandó betartani egy olyan rendszer törvényeit, amely csak kötelességeket támaszt, de jogokat immár nem ad országunk polgárainak.
Nem hiszek egy olyan alkotmányban, amely alkotmány megalkotói nem tartják be az abban foglaltakat.
Nem fogadom el vezetőmnek azon személyeket, akik hatalmukkal visszaélve teszik élhetetlenné a hon polgárainak éle...
2018-12-17 10:07:20
Századvég Alapítvány: a nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást
... kiürítését, ha valaki vét a rend- és illemszabályok ellen. A rendbontó képviselők ellen alkalmazható szankciók lehetnek: figyelmeztetés, feddés, szómegvonás és pénzbüntetés. Az amerikai alkotmányban foglaltak alapján a törvényhozás mindkét házában büntetéssel sújthatók a rendbontók és a képviselők kétharmados hozzájárulásával kizárás is foganatosítható.
A német törvénykezés l...
2018-12-15 14:11:32
Gulyás: az EU-val folytatott migrációs küzdelem a szuverenitásért folyt
... politikus szólt arról, Magyarország nemzet és államhatárai nem esnek egybe, ezért Magyarországon nemzetállamról ebben a formában nem beszélhetünk. Viszont a politikai nemzet fogalmának alkotmányban történő meghatározása olyan célkitűzés lehet a magyar politika számára, amelynek elérése Európa-szerte a velünk élő nemzetiségek itthon már rendezett helyzetének hasonló megoldását vetí...
2018-12-06 19:37:49
1 2 3 .................53 54 .........80 81 ........106 107 108 
Címkék: Európai Bizottság, Donald Trump, Századvég Alapítvány, Leonyid Kucsma, Tudorel Toader, Egyesült Államok, Seema Verma, Mircea Dragici, Olguta Vasilescut, Mircea Dragici-et, bukaresti kormány, román kormányfő, albán nyelv, nyugati demokráciákban, képviselői rendbontást, szuverenitásért folyt, akkori államfő, alkotmányban rögzítve, korrupt politikusok, perújítási rendelet, elnök szerint, jogerős ítéleteket, jogszabályok csak, jövőre vonatkozhatnak, vasárnap esti, amerikai kormányzat, indián őslakosok, amerikai alkotmányban, kötelezettség alól, közlekedési miniszter, hatályos törvényekben, szociáldemokrata kormánnyal, alkotmánybíróság azóta, macedón alkotmányban, ilyen esetekre, jobboldali ellenzék, hivatalos közlöny, regionális fejlesztési, közlekedési tárca, kormányfő szerint, miniszterelnök ezzel, államfő elutasításában, másik három, hozzá eljuttatott, jelöltek teljesítenék, román média, elnöki indoklás, olyan rendszer, olyan alkotmányban, abban foglaltakat, rendbontó képviselők, törvényhozás mindkét,
© 2013 TVN.HU Kft.