Belépés
7 módszer arra, hogy ne maradjon alma!
... megmosott és meghámozott almát megfőzzük, passzírozzuk, kg-onként 1-2 gramm citromsavat, vagy borkősavat keverünk hozzá, majd 90-92 fokon 20 percig csírátlanítjuk. Tésztákhoz kiváló rátét. Almadzsem a hobbikert.hu-n >>

Almalé: Erre a célra főként a nagyobb savtartalmú almák (Delicious változatok, Batul) alkalmasak. A megmosott almát megdaráljuk, 2-3 órát pihentetjük, ma...
2014-11-07 09:20:58
almadzsem
Almadzsem

Hozzávalók:
1 kg alma,
60 dkg cukor,
1,5 dl víz,
1 citrom reszelt héja
kevés fahéj,szegfűszeg, tartósítószer

.Elkészítése:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékonyszeletekre vájjuk. Főzőedénybe tesszük. Meglocsoljuk a vízzel, és reszeltcitromhéjjal, kevés fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. L...
2014-08-23 15:14:09
almadzsem0910.jpg
Ételek- italok képekben...
2013-09-12 23:39:22
Rebarbara-almadzsem

Alacsony kalóriatartalmú Rebarbara-alma dzsem házilag

A rebarbara vitamin tartalma nagyon magas, a régi falusi házak nélkülözhetetlen növénye volt. Én nagyon megszerettem, óriási leveleit szedés után talajtakarónak használom a veteményesben.
Az alábbi recept igen könnyen elkészíthető, kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak. Pillanatok alatt ké...
2013-07-01 11:12:31
Almadzsem
...
Hozzávalók:
1 kg alma, 60 dkg cukor, 1,5 dl víz, 1 db citrom reszelt héja és leve, kevés fahéj és szegfűszeg, tartósítószer.
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Lassú tűzön forral...
2010-11-26 05:48:16
Almadzsem
Almadzsem
Hozzávalók: 1 kg alma, 60 dkg cukor, 1,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, kevés fahéj, szegfűszeg, tartósítószer.
Elkészítése: Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vájjuk. Főzőedénybe tesszük. Meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Lassú tűzön forraljuk 20 percig. Hozz...
2010-09-10 16:12:16
Almadzsem
Almadzsem

alma, turmixgép, almaecet, őrölt fahéj, cukor (ízlés szerint), egész fahéj (tetszőlegesen), narancs vagy szegfűszeg hozzáadásával, egzotikusabbá tehető.

Első lépésként hámozzuk meg és daraboljuk fel kis kockákra az almát. Rakjuk az almadarabokat a turmixgépbe, adjunk hozzá egy kevéske almaecetet. Szórjunk bele egy kis fahéjat, majd addig pürésítsük ...
2009-09-03 19:55:11
Almás palacsintatekercs
... 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evőkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evőkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, az egészet jól eldolgozzuk, majd 15 percig állni hagyjuk...
2009-08-13 13:46:13
A tartósítás
... főni a citrom levével. Kissé besűrítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és állandó keverés mellett 20 percig tovább főzzük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

Almadzsem
Hozzávalók: 1 kg alma, 60 dkg cukor, 1,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, kevés fahéj, szegfűszeg, tartósítószer.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és v...
2008-11-29 16:53:53
savanyúság
... levével. Kissé besűrítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és állandó keverés mellett 20 percig tovább főzzük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

Almadzsem
Hozzávalók: 1 kg alma, 60 dkg cukor, 1,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, kevés fahéj, szegfűszeg, tartósítószer.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk...
2008-11-14 09:39:09
1 2 
Címkék: célra főként, nagyobb savtartalmú, megmosott almát, almát megmossuk, régi falusi, alábbi recept, magházat eltávolítjuk, almát vékony, kevéske almaecetet, tojásokat elkeverjük, vaníliás cukrot, citrom levével, vékonyszeletekre, nélkülözhetetlen, kalóriatartalmú, talajtakarónak, csírátlanítjuk, belevághatnak, szegfűszeggel, tartósítószer, háziasszonyok, veteményesben, tetszőlegesen, egzotikusabbá, hozzáadásával, almadarabokat, eltávolítjuk, elkészíthető, passzírozzuk, megszerettem, meglocsoljuk, citromhéjjal, meghámozzuk, főzőedénybe, megdaráljuk, elkészítése, pihentetjük, kikenéséhez, savtartalmú, turmixgépbe, töltelékhez, eldolgozzuk, citromsavat, meghámozott, pürésítsük, szegfűszeg, almaecetet, elkészítés, hozzávalók, daraboljuk, szeletekre, tartósítás, savanyúság, tésztákhoz, változatok, alkalmasak, borkősavat, hozzáadjuk, pillanatok, elkeverjük, besűrítjük, rebarbara, almadzsem, megmosott, megfőzzük, használom, megmossuk, ízesítjük, tojásokat, turmixgép, lépésként,
© 2013 TVN.HU Kft.