|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg alma,
2 húsleveskocka,
1 fej vöröshagyma,
só,
bors,
szerecsendió,
gyömbér,
citrom,
1 dl tejföl.
Elkészítés:
Húslevest készítünk húsleveskockából, és apróra vágott vöröshagymá... |
2010-06-05 15:31:44 |
|
|
|
|
|
|
...
Nyers almaleves
Fél kg alma, 2 dl joghurt, 2 ek cukor, fahéj, szegfűszeg, só.
3-4 szegfűszeget és 2-3 darabka fahéjat 1 deci vízben 5 percig főzöm. Ezalatt meghámozom az almákat, közepüket kiszúrom, majd lereszelem. A lehűtött joghurtot, az almát a fűszerfőzettel, a cukorral és csipetnyi sóval jól elkeverem (Turmixgép).
... |
|
2010-05-25 14:30:52 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségleves........................ .................................... .................................... .... 8
Tejfölös zöldbableves........................ .................................... .................................... .. 8
Tejszínes almaleves........................... .................................... .................................... ... 8
MÁRTÁSO... |
2010-05-23 22:41:58 |
|
|
|
|
|
|
Négy személy számára négy jókora szelet füstölt húst jól kiáztatunk, aztán feltesszük főni.Mikor félig megpuhult, hozzáteszünk 25 deka aszalt almát és kb. 20 szem aszalt szilvát.Miután ezek összefőttek, 1 tojásból, 6-8 deka lisztből készült eresztékkel feleresztjük.Tál... |
|
2010-05-07 18:02:10 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
50 dkg alma,
10 dkg kristálycukor,
5 dkg mazsola,
1 tojássárgája,
fél citrom reszelt héja.
A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat és fél óráig főzzük. Azután turmixoljuk, hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot és a... |
|
2010-04-19 19:47:30 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 60 dkg alma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
10 dkg cukor
4 dkg finomliszt
fél citrom leve
2 cm nagyságú fahéj
5 db szegfűszeg
1/4 citrom vékonyra vágott héja
1 liter víz
1,5 dl tej
só
Elkészítés: A vizet a cukorral, csipet sóval, tiszta gézbe belekötött fűszerekkel forrni tesszük. Az almát megmossuk, nagyon vékonyan... |
2010-04-10 10:21:00 |
|
|
|
|
|
|
...2 alma
1 ek. citromlé
4 dl tej
1 ek. keményítő
2 narancs
3 ek. cukor
3-4 csepp vaníliaaroma
A felkockázott almára citromlevet folyatunk, majd felöntjük vízzel, cukrozzuk, és főzni kezdjük. Forrás után a keményítővel besűrűsítjük, majd ha az alma megpuhult, beleöntjük az aromát és a ki... |
2010-03-21 21:52:07 |
|
|
|
|
|
|
...50 dkg alma
2 húsleveskocka
1 fej vöröshagyma
só, bors
szerecsendió
gyömbér
citrom
1 dl tejföl
A húsleveskockát vízbe tesszük, majd húslevest főzünk belőle. Közben beletesszük a felaprózott hagymát és a felszeletelt almát. Amikor készre főtt, leszűrjük, majd az almát pépesítjük. ... |
2010-03-21 21:51:02 |
|
|
|
|
|
|
LEVESEK
ALMALEVES (a világ legegyszerűbb receptje)
Hozzávalók: 1 kg alma, 1 liter tej, 1 zacskó vaníliás (főzős) pudingpor, citromos ízesítésű kristálycukor, darabos fahéj és szegfűszeg.
Az almát megpucoljuk és kockákra vágjuk, aztán annyi vízben, ... |
2010-03-20 17:06:32 |
|
|
|
|
|
|
...50 dkg alma
2 húsleveskocka
1 fej vöröshagyma
só, bors
szerecsendió
gyömbér
citrom
1 dl tejföl
A húsleveskockát vízbe tesszük, majd húslevest főzünk belőle. Közben beletesszük a felaprózott hagymát és a felszeletelt almát. Amikor készre főtt, leszűrjük, majd az almát pépesítjük. Így visszatesszük a lébe, fűszerezzük, a citrommal ízesítj... |
2010-03-01 09:45:04 |
|
|
|
|