|
|
|
......És természetesen, az almáslepény kifejezésben található 'almás' előtag SEM minőségjelzős kapcsolatban van a kifejezés utótagjával, a 'lepény'-nyel (ahogyan azt a 158-ban írtad, Edit), hanem határozói kapcsolati viszony áll fenn kettejük között! Éspedig az 'almáslepény' kifejezésben az határoztatik meg, hogy az így azonosított sütemény, ALMÁVAL készült! Ámde attól, hogy valami, '... |
2018-07-04 01:15:47 |
|
|
|
|
|
|
Edit drága!... .Az "almás" kifejezés, MIÓTA minőségjelző?...
(Csak kérdezem...)
Minőségjelzők:
● csenevész
● fejlett
● kiváló
● ocsmány
● trehány
● dolgos
stb., stb., stb...
Az alma vonatkozásában nagyjából az ,,érett", vagy ,,rothadt", esetleg ,,töppedt&... |
|
2018-07-03 23:40:37 |
|
|
|
|
|
|
Éva drága! Ha az 'almáslepény', két szóban írva volna helyes, akkor a...:
● bableves
● borsóleves
● gulyásleves
● marhapörkölt
● sertéspörkölt, no, meg...
● Taljándörögd
● Veresegyháza
● Salgótarján
● Herceghalom, de még a...
● hercegprímás
● kaz... |
2018-07-03 00:10:45 |
|
|
|
|
|
|
...gyepMESTER - MESTERgerenda
almáslepény... |
|
2018-07-01 22:56:16 |
|
|
|
|
|
|
Ne is haragudj, de a kérdés ismét rossz. Ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy melyik finomabb az almáslepény, vagy fasirozott.... A két folyadék hatása teljesen más. Mások a hatóanyagai. Van aki nem birja a kavét, van aki pl. a normál fekete teát nem ihatja. Az sem mindegy, hogy milyen tea. Szóval szükitsd le a kört.... |
2014-01-08 13:14:10 |
|
|
|
|
|
|
A makrancos hölgy
Katharina, a makrancos hölgy, Baptistának, egy gazdag páduai úrnak legnagyobb lánya volt. Olyan fékezhetetlen szellemű, olyan vad és indulatos, kotnyeles és csípős nyelvű hölgy volt, hogy egész Páduában nem ismerték más néven, csak Makrancos Katának. Igen kétesnek, sőt valójában... |
2013-10-13 11:53:18 |
|
|
|
|
|
|
...
A makrancos hölgy
Katharina, a makrancos hölgy, Baptistának, egy gazdag páduai úrnak legnagyobb lánya volt. Olyan fékezhetetlen szellemű, olyan vad és indulatos, kotnyeles és csípős nyelvű hölgy volt, hogy egész Pá... |
2012-12-05 12:08:52 |
|
|
|
|
|
|
Régi magyar szakácskönyveket lapozgatva próbáltam volna rendszert felfedezni az almás lepények, almás bitták, almás piték sokaságában, de igazi eredetfellelésre, egységre sehogy sem leltem - valószínűleg alaposabb kutatómunkát igényelne a dolog, de akkor is erős változatosságot mutatn... |
2011-01-10 17:56:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
27,5 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 kg savanykás alma, 2 db citrom, 5 dkg mogyoró, 1 dkg őrölt fahéj, 1 dkg vaníliás cukor, 5 g őrölt szegfűszeg, 8 dkg őszibarackíz, Calvados vagy jó minőségű konyak a flambírozáshoz.
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre felengedett vajat, a porcukro... |
2010-12-14 04:48:20 |
|
|
|
|