|
|
|
... aljára a burgonyát; keverd össze 1 kiskanál sóval és a szerecsendióval. Rá vékony rétegben kerül a hagyma, arra a pácolt húsdarabok. Az egyes csirkedarabok közé helyezd el a bacon- és almaszeleteket; a tetejére szórd rá a maradék zöld fűszert és a borsot, majd óvatosan öntsd alá a fehérbort. Tedd be a (hideg) sütőbe; legnagyobb fokozaton fedővel 50-60 perc alatt átpárolódik. Ekkor... |
2011-01-09 19:36:29 |
|
|
|
|
|
|
... egyszerű zsíros kenyeret készítünk, kerülhet a tetejére só, pirospaprika, egy szelet vörös- vagy lila hagyma. Sokan szeretik savanyú káposztával, de akadnak, akik a kacsazsíros kenyérre almaszeleteket vágnak. Nyáron elmaradhatatlan a paprika, a friss paradicsom és persze kovászos uborka.
Kicsit extrémebb a cukros-zsíros és a zsíros-meggyes kenyér, de ezeknek is megvan a... |
|
2011-01-08 11:10:43 |
|
|
|
|
|
|
... he-lyen pihentetjük. Majd késfok vastagságúra nyújt-juk, tepsibe tesszük. Meghintjük zsemlemorzsával, és ujjnyi vastagon rárakjuk a rummal meglocsolt és vaníliás cukorral meghintett almaszeleteket. Majd a következő masszát készítjük: 4 tojássárgáját 12 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a 10 dkg őrölt mandulát, 1 kávéskanál grízes lisztet és a tojások keményre vert habját.... |
2011-01-07 09:46:32 |
|
|
|
|
|
|
Almás rétesféle (angol-francia)
Hozzávalók:
Rétestészta, olvasztott vaj, almaszeletek, Armagnac, vanília szósz.
Elkészítés:
Friss rétestésztát kinyújtunk, olvasztott vajjal meghintjük, négy rétegbe hajtjuk és egy lapos formába tesszük. Vastagon megrakjuk almaszeletekkel, ráöntünk Armagnacot és vanília szószt, majd egy újabb réteg tésztával beborítjuk. Megsütjük.... |
|
2010-12-28 08:44:07 |
|
|
|
|
|
|
... percig keverem. A meghámozott almát 2-3 mm-es szeletekre vágom, rácsepegtetem a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Teflon serpenyőben felolvasztom a vajat, és ebben megpárolom az almaszeleteket. Kisebbre veszem a tüzet és hozzáöntöm a masszát. Keverés és rázás nélkül megsütöm, amíg el nem válik a serpenyő falától, mint egy vastag palacsinta. Néhány percre lefedem egy fedővel, ho... |
|
2010-12-23 05:39:59 |
|
|
|
|
|
|
... hagyom. Az almából eltávolítom a magházat, majd cikkekre vágom. A tojásfehérjéket felverem. A tésztába belekeverem a tojások sárgáját, a mazsolát, a citromhéjat, a baracklekvárt meg az almaszeleteket. Egy tepsit kivajazok, és beleöntöm a tésztát. Forró sütőben 25-30 percig sütöm. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral meghintem, és kockára vágva tálalom.
Nagyon finom, és gyorsan elké... |
2010-12-20 21:07:29 |
|
|
|
|
|
|
... tortalapot két részre vágjuk, és egy kapcsos tortaformában töltjük meg. Többrétegű alufóliát tegyünk a lap köré, hogy ne folyjon mellé a krém.
Az alsó lapon elrendezgetjük az almaszeleteket.
Az alma leszűrt levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint. A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiség... |
2010-12-20 08:44:02 |
|
|
|
|
|
|
... citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, a négy tojással, az olajjal és a fahéjjal, majd a legvégén keverjük hozzá az almaszeleteket. Sütőpapírral kibélelünk egy hagyományos méretű tepsit, beleöntjük a masszát, és 190°C-fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
Alma helyett lehet egy üveg magozott meggyet is haszná... |
2010-12-19 19:18:16 |
|
|
|
|
|
|
... őket. Meglocsoljuk citromlével, és rászórjuk a citromhéjat is. A többi fűszert összekeverjük a liszttel és így adjuk az almához. Jól összekeverjük, hogy a fűszeres liszt bevonja az almaszeleteket. A tésztát kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban, mindkét darabot kinyújtjuk. A nagyobbikkal kibélelünk egy laposabb, kerek tortaformát (kb. 20-22 cm átmérőjűt). Ebbe öntjük az almatölteléket,... |
2010-12-19 18:04:17 |
|
|
|
|
|
|
... hagyom. Az almából eltávolítom a magházat, majd cikkekre vágom. A tojásfehérjéket felverem. A tésztába belekeverem a tojások sárgáját, a mazsolát, a citromhéjat, a baracklekvárt meg az almaszeleteket. Egy tepsit kivajazok, és beleöntöm a tésztát. Forró sütőben 25-30 percig sütöm. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral meghintem, és kockára vágva tálalom.
Nagyon finom, és gyorsan elké... |
2010-12-18 06:19:47 |
|
|
|
|