Belépés
Majorannás csirke cseréptálban
... aljára a burgonyát; keverd össze 1 kiskanál sóval és a szerecsendióval. Rá vékony rétegben kerül a hagyma, arra a pácolt húsdarabok. Az egyes csirkedarabok közé helyezd el a bacon- és almaszeleteket; a tetejére szórd rá a maradék zöld fűszert és a borsot, majd óvatosan öntsd alá a fehérbort. Tedd be a (hideg) sütőbe; legnagyobb fokozaton fedővel 50-60 perc alatt átpárolódik. Ekkor...
2011-01-09 19:36:29
A zsíros kenyér
... egyszerű zsíros kenyeret készítünk, kerülhet a tetejére só, pirospaprika, egy szelet vörös- vagy lila hagyma. Sokan szeretik savanyú káposztával, de akadnak, akik a kacsazsíros kenyérre almaszeleteket vágnak. Nyáron elmaradhatatlan a paprika, a friss paradicsom és persze kovászos uborka.

Kicsit extrémebb a cukros-zsíros és a zsíros-meggyes kenyér, de ezeknek is megvan a...
2011-01-08 11:10:43
Almáspite
... he-lyen pihentetjük. Majd késfok vastagságúra nyújt-juk, tepsibe tesszük. Meghintjük zsemlemorzsával, és ujjnyi vastagon rárakjuk a rummal meglocsolt és vaníliás cukorral meghintett almaszeleteket. Majd a következő masszát készítjük: 4 tojássárgáját 12 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a 10 dkg őrölt mandulát, 1 kávéskanál grízes lisztet és a tojások keményre vert habját....
2011-01-07 09:46:32
Almás rétesféle (angol-francia
Almás rétesféle (angol-francia)
Hozzávalók:
Rétestészta, olvasztott vaj, almaszeletek, Armagnac, vanília szósz.
Elkészítés:
Friss rétestésztát kinyújtunk, olvasztott vajjal meghintjük, négy rétegbe hajtjuk és egy lapos formába tesszük. Vastagon megrakjuk almaszeletekkel, ráöntünk Armagnacot és vanília szószt, majd egy újabb réteg tésztával beborítjuk. Megsütjük....
2010-12-28 08:44:07
Almás omlett
... percig keverem. A meghámozott almát 2-3 mm-es szeletekre vágom, rácsepegtetem a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. Teflon serpenyőben felolvasztom a vajat, és ebben megpárolom az almaszeleteket. Kisebbre veszem a tüzet és hozzáöntöm a masszát. Keverés és rázás nélkül megsütöm, amíg el nem válik a serpenyő falától, mint egy vastag palacsinta. Néhány percre lefedem egy fedővel, ho...
2010-12-23 05:39:59
Almás rakott metélt
... hagyom. Az almából eltávolítom a magházat, majd cikkekre vágom. A tojásfehérjéket felverem. A tésztába belekeverem a tojások sárgáját, a mazsolát, a citromhéjat, a baracklekvárt meg az almaszeleteket. Egy tepsit kivajazok, és beleöntöm a tésztát. Forró sütőben 25-30 percig sütöm. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral meghintem, és kockára vágva tálalom.
Nagyon finom, és gyorsan elké...
2010-12-20 21:07:29
Erdélyi almás torta
... tortalapot két részre vágjuk, és egy kapcsos tortaformában töltjük meg. Többrétegű alufóliát tegyünk a lap köré, hogy ne folyjon mellé a krém.
Az alsó lapon elrendezgetjük az almaszeleteket.

Az alma leszűrt levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint. A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiség...
2010-12-20 08:44:02
Kevert tészta
... citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, a négy tojással, az olajjal és a fahéjjal, majd a legvégén keverjük hozzá az almaszeleteket. Sütőpapírral kibélelünk egy hagyományos méretű tepsit, beleöntjük a masszát, és 190°C-fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
Alma helyett lehet egy üveg magozott meggyet is haszná...
2010-12-19 19:18:16
Almás pite
... őket. Meglocsoljuk citromlével, és rászórjuk a citromhéjat is. A többi fűszert összekeverjük a liszttel és így adjuk az almához. Jól összekeverjük, hogy a fűszeres liszt bevonja az almaszeleteket. A tésztát kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban, mindkét darabot kinyújtjuk. A nagyobbikkal kibélelünk egy laposabb, kerek tortaformát (kb. 20-22 cm átmérőjűt). Ebbe öntjük az almatölteléket,...
2010-12-19 18:04:17
Almás rakott metélt
... hagyom. Az almából eltávolítom a magházat, majd cikkekre vágom. A tojásfehérjéket felverem. A tésztába belekeverem a tojások sárgáját, a mazsolát, a citromhéjat, a baracklekvárt meg az almaszeleteket. Egy tepsit kivajazok, és beleöntöm a tésztát. Forró sütőben 25-30 percig sütöm. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral meghintem, és kockára vágva tálalom.
Nagyon finom, és gyorsan elké...
2010-12-18 06:19:47
1 2 3 ......24 25 26 27 ...36 37 ...47 48 49 
Címkék: zsíros kenyér, pácolt húsdarabok, egyes csirkedarabok, tetejére szórd, maradék zöld, szelet vörös-, kacsazsíros kenyérre, friss paradicsom, zsíros-meggyes kenyér, rummal meglocsolt, következő masszát, tojások keményre, lapos formába, újabb réteg, meghámozott almát, citrom levét, serpenyő falától, vastag palacsinta, almából eltávolítom, tojásfehérjéket felverem, tésztába belekeverem, tojások sárgáját, tepsit kivajazok, kapcsos tortaformában, alsó lapon, alma leszűrt, keményre vert, zselatinhoz keverünk, teljes mennyiség, lisztet összekeverjük, négy tojással, legvégén keverjük, hagyományos méretű, üveg magozott, többi fűszert, fűszeres liszt, tésztát kettéválasztjuk, nagyobbikkal kibélelünk, tojásfehérjéket, kettéválasztjuk, szerecsendióval, almaszeletekkel, zsemlemorzsával, elmaradhatatlan, almaszeleteket, elrendezgetjük, almatölteléket, csirkedarabok, rácsepegtetem, tejszínhabból, összekeverjük, baracklekvárt, tojássárgáját, tortaformában, felolvasztom, meglocsoljuk, pirospaprika, vastagságúra, nagyobbikkal,
© 2013 TVN.HU Kft.