|
|
|
... szeleteljük. A leveles tésztát 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és négy egyforma korongot vágunk ki belőle. A korongokat tepsibe tesszük.
Fél centit szabadon hagyva a tésztákon az almaszeleteket körberakjuk, meghintjük cukorral, majd a következő réteg almát egy kisebb átmérőjű körbe rakjuk, míg a tetején össze nem érnek a szeletek, mintegy piramist formázva.
A mál... |
2006-09-28 00:08:38 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyalisztbe mártjuk, és az előkészített tálba tesszük.
3. Az almát felszeleteljük, a póréhagymát karikákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A heringfilékre hagymakarikákat és almaszeleteket rétegezünk, majd ismét hering, hagyma és alma következik. Ezt addig folytatjuk, amíg az előkészített nyersanyagokból tart. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére hering kerüljön.
4. A pez... |
|
2006-09-24 11:34:25 |
|
|
|
|
|
|
... és karikákat vágunk a gyümölcsből. Teflonserpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot.
3.
Olajat forrósítunk, beletesszük a káposztát, puhára pároljuk, hozzáadjuk az almaszeleteket, és 5 percig közepes lángon főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és a curryvel is megszórjuk, óvatosan, nehogy túl erős legyen. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, a mustárt és a napraforgóm... |
2006-09-22 06:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje-hab egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet é... |
|
2006-09-14 07:04:39 |
|
|
|
|
|
|
... kivájjuk, negyedekre vágjuk, felszeleteljük, és kevés citromlével meglocsoljuk. 5 dl vizet a maradék citromlével és cukorral felforralunk, majd 2 percig kislángon főzzük. Hozzáadjuk az almaszeleteket, és még 5 percig főzzük, míg az alma megpuhul, majd a szeleteket lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A gránátalmákat kettévágjuk, kimagozzuk. A dzsemet meglangyosítjuk, ezzel a kész tortát m... |
|
2006-09-14 07:01:43 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.
1. A tojásokat szétválasztjuk. Robotgép segítségével a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel kemény habbá... |
2006-09-07 17:47:56 |
|
|
|
|