|
|
|
... tönkölybúzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.) Jól összekeverjük az 1 kg reszelt almával, édesítőszerrel, fahéjjal. Kiolajozott magas oldalú tepsibe nyomkodjuk a masszát, tetejét almaszeletekkel fedjük le. Kb. 20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarnára sül. Esetleg szórhatunk a tetejére ízlés szerint fahéjas-édesítős keveréket.
Tápanyagtartalom egy adagban
|... |
2010-01-21 15:01:09 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat). Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg, és hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük, és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot ve... |
|
2010-01-17 18:23:50 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat). Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg, és hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük, és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot ve... |
2010-01-17 18:23:42 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
Közben az almákat héjastól kicsumázzuk és szeletekre
vágjuk. Ha megsült, sütőlemezre borítjuk, és a tetejét
vékonyan bekentjük a lekvárral. A tet... |
|
2009-12-30 23:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot ver... |
|
2009-12-19 16:58:23 |
|
|
|
|
|
|
... tortalapon, erre rakjuk az almacikkeket, és szórjuk rá a diót. A maradék krémet halmozzuk rá, és simítsuk el a tetejét. A tortát 3 órára teg... |
2009-12-13 18:12:12 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
Amíg a tészta sül, az almákat héjastól kicsumázzuk, és szeletekre vágjuk. Ha a tészta megsült, sütőlemezre borítjuk, és vékonyan bekenjük a lekvárral... |
2009-11-20 08:01:58 |
|
|
|
|
|
|
... cm-es
sávot szabadon hagyunk. A megkent lapokra egy-egy
marcipáncsíkot teszünk, és óvatosan összenyomunk.
A marcipáncsíkokat megszórjuk Bourbon Vaníliás cukorral,
és az almaszeletekkel befedjük. A diódarabokat az almára
szórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a
süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)|... |
2009-11-12 15:00:15 |
|
|
|
|
|
|
...
A tepsit fóliával kibéleljük,sűrűn lerakjuk
hámozott almaszeletekkel és a következő masszát öntjük
rá:25 dkg cukrot 3 egész tojással,2 kávéskanál fahéjjal
habosra kavarunk.25 dkg lisztet 1 sütőport és 30 dkg
reszelt almát adunk hozzá.Ezt a masszát ráöntjük az almára,
...tovább» s ha félig megsült,vágott dióval megszórjuk, a .diót el lehet ... |
2009-10-25 08:18:30 |
|
|
|
|
|
|
... rakjuk, megszórjuk a pirított dióval. A megtisztított csirke- vagy pulykamellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, 3 perc alatt megreszteljük, s ezt is a salátás tányérra igazítjuk. Almaszeletekkel díszítjük.
- A salátát kedvünk és ízlésünk szerint módosíthatjuk - én például mindig használok friss spenótleveleket is. A szőlő pedig nagyon egészséges gyümölcs ̵... |
2009-10-23 00:34:01 |
|
|
|
|