|
|
|
... Kivajazott cserépedény vagy tűzállótál aljába terítjük a káposzta felét, rákanalazzuk a rizst, betakarjuk a többi káposztával, és meglocsoljuk a sajtmártással. A tetejét kir... |
2008-03-15 23:26:56 |
|
|
|
|
|
|
... magasabb legyen, mint a közepén.
2. A tejfölt összekeverjük a többi tojással, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Felét a tésztára öntjük, és körkörösen kirakjuk az almaszeletekkel. Meglocsoljuk a maradék tejfölös keverékkel, majd előmelegített sütőbe toljuk, s 175 fokon kb. 1 órát sütjük.
3. A megmelegített lekvárt szükség szerint átpasszírozzuk, vékonyan az alma... |
|
2007-09-30 00:39:47 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalót.
A tészta állagát a zabpehely , vagy a búzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.
Alaposan összekeverjük, majd kiolajozott, magasfalu tepsibe nyomkodjuk a tésztát.
Tetejét almaszeletekkel borítjuk.
Szép, aranybarnára sütjük.
------------------------------------ ------------------------------------ ----------------------------------
[... |
2007-09-16 13:15:22 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot... |
|
2007-08-05 18:18:42 |
|
|
|
|
|
|
... tejföllel és a félretett, tojássárgás cukorral. A tészta ... |
|
2007-06-05 00:53:45 |
|
|
|
|
|
|
... belefektetjük. A répát meghámozzuk, majd reszelővel vékonyan felszeleteljük. Az almát megmossuk, magházát kimetsszük, húsát 2-3 milliméter ... |
2007-04-26 01:12:45 |
|
|
|
|
|
|
... többi hozzávalót. (A tészta puhaságát zabpehely vagy búzadara hozzáadásával... |
2006-12-19 19:47:59 |
|
|
|
|
|
|
... megszilárduljon.
4. A maradék 2,5 dl tejszínt a maradék 2 evőkanál cukorral keményre felverj... |
2006-09-07 17:47:56 |
|
|
|
|