Belépés
Szentmise az Utolsó vacsora emlékére, lábmosás
Szentmise az Utolsó vacsora emlékére, lábmosás, az Oltáriszentség átvitele az altemplomba, oltárfosztás, virrasztás az altemplomban, Jézus búcsúbeszédének olvasása (Pados Adrián képei)

...
2019-04-19 08:23:46
Birkózó-vb - Misét celebráltak a budapesti vb tiszteletére
... elnöke, továbbá Varga János olimpiai bajnok birkózó, Komáromi Tibor háromszoros világbajnok birkózó és Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára.
A misét követően az altemplomban megemlékeztek a 2010-ben elhunyt olimpiai bajnok birkózóról, Polyák Imréről. Németh Szilárd beszédében hangsúlyozta: a háromszoros világbajnok Polyákot nemcsak az eredményei, hanem a mérhete...
2018-10-28 18:27:39
ISTVÁN -a gyógyító király
... harcos, a törvényhozó, az imádságos, az olykor álruhában öltöző István királyról. Azonban van olyan hagyomány, amely mint gyógyító királyt tartja számon Istvánt.
Pannonhalmán az altemplomban van egy kőszék, amelyről a XVIII. századtól feljegyezték különböző történetírók, hogy Szent István, amikor Pannonhalmán megfordult, akkor azon a széken ülve hallgatta a szentmisét, és ho...
2018-08-18 18:58:05
Szombaton vesznek végső búcsút Aradszky Lászlótól
... kegyeletüket a felravatalozott hamvak előtt, majd 15-16 óra között lesz az egyházi gyászszertartás a Bazilikában. Mindkét esemény nyilvános, ezt követően azonban az urna elhelyezése az altemplomban zártkörű szertartás keretében történik - tette közzé az Aradszky család az énekes közösségi oldalán.
A család kérése az, hogy a búcsúzók ne koszorút hozzanak, inkább egy szál virág...
2017-10-25 11:51:51
Koncertekkel folytatódik a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Főplébánia rendezvénysorozata
... közel-keleti keresztény himnuszok, Kodály, Liszt és Stavinsky művei is megszólalnak. Vasárnap Szabó Barbara (ének) és Deák László (orgona) hangversenye várja a közönséget.
Az altemplomban liturgikus témákat feldolgozó kortárs képzőművészeti kiállítás látható november 5-ig. A Hatok néven működő kortárs képzőművészeti csoport tagjai evangéliumi témákat feldolgozó tematikus soro...
2017-09-28 07:11:50
Átadták a Felső-Krisztinavárosi Plébánia új közösségi házát
... hírhedt Hully Gully diszkó. A szórakozóhely 1998-ban bezárt, ekkor vásárolta vissza az egyházközség - élve elővásárlási jogával - a telket és a rajta lévő épületet.
Az eredeti altemplomban 2000-ben urnatemetőt alakítottak ki.
Az ezt követően évekig romosan álló épület helyére a kétezres évek közepén Makovecz Imre Kossuth-díjas építész szerette volna felépíttetni az éle...
2017-06-18 21:54:14
Koncerttel emlékeznek Mozart halálának 225. évfordulójára Budapesten
... hangverseny, amely a kívül-belül megújult és régészetileg feltárt Főplébánia Templomban rendeznek meg. A két éven keresztül zárt kapuk mellett folyó feltárások eredményeként látható ma az altemplomban feltárt római erődrendszer és az eredeti román templombelső is.
A koncerten az Etunam Vegyeskar, a Monarchia Szimfonikus Zenekar és operaházi szólisták működnek közre Virágh And...
2016-11-30 14:23:27
Átadták a felújított Belvárosi plébániatemplomot
... szolgálatára építették.
Erdő Péter homíliájában kiemelte: különös öröm, hogy a hosszú ideig tartó régészeti munkák után a templom ismét visszatér a liturgikus használatba, az altemplomban pedig feltárul az a gazdag, ősi történelem, amelyből "Pest város lelke, azonossága és mai küldetése táplálkozik" - fogalmazott a bíboros.
A szentmise elején felolvasták Orán Viktor min...
2016-08-14 22:04:12
A gannai templomban búcsúztatták Esterházy Pétert
... főapát.
A Kossuth-díjas író 66 éves korában, július 14-én hunyt el hasnyálmirigyrák következtében. Földi maradványait a szertartás részeként szűk családi körben helyezték el az altemplomban található családi kriptában.
A latin nyelvű gyászszertartáson részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint több politikus is. Jelen volt Kocsis András Sándor, ...
2016-08-02 14:12:05
ministránsok felavatása
..............
2015-06-21 Vasárnapi szentmise altemplomban ministránsok felavatása.
Videó
..........

....
2016-06-27 17:13:35
1 2 3 4 5 
Címkék: Aradszky Lászlótól, Assisi Szent Ferenc Főplébánia, Felső-Krisztinavárosi Plébánia, Esterházy Pétert, Pados Adrián, Varga János, Komáromi Tibor, Farkas Tibor, Magyar Birkózó Szövetség, Polyák Imréről, Németh Szilárd, Szent István, Vasárnap Szabó Barbara, Deák László, Hully Gully, Makovecz Imre Kossuth-díjas, Főplébánia Templomban, Etunam Vegyeskar, Monarchia Szimfonikus Zenekar, Virágh And, Erdő Péter, Orán Viktor, Balog Zoltán, Kocsis András Sándor, felújított Belvárosi, gannai templomban, misét követően, altemplomban megemlékeztek, 2010-ben elhunyt, háromszoros világbajnok, olykor álruhában, széken ülve, felravatalozott hamvak, egyházi gyászszertartás, urna elhelyezése, altemplomban zártkörű, énekes közösségi, család kérése, szál virág, altemplomban liturgikus, szórakozóhely 1998-ban, rajta lévő, eredeti altemplomban, kétezres évek, kívül-belül megújult, altemplomban feltárt, eredeti román, hosszú ideig, templom ismét, liturgikus használatba, altemplomban pedig, szentmise elején, szertartás részeként,
© 2013 TVN.HU Kft.