Belépés
Közlekedésbiztonsági kérdésekről és a magyar autó-motorsport jövőjéről egyeztetett Palkovics László és Jean Tod
... közlekedésbiztonságért felelős különmegbízottja. Az elnök elismerését fejezte ki a magyar kormánynak az eddig elért előrelépésekért és további határozott fellépést javasol a közúti közlekedési balesetek jelentős csökkentésére.
Palkovics László miniszter tájékoztatta partnerét a magyar közúti közlekedésbiztonsági tapasztalatokról, és ehhez kapcsolódóan megvitatták a fenntarth...
2020-07-18 09:31:11
Koronavírus - Az EU több mint 2 milliárd eurót fektet közlekedési kezdeményezésekbe a gazdaság újraindítására
...
Adina Valean közlekedésért felelős biztos elmondta, a kezdeményezések hiányzó közlekedési összeköttetések kiépítését célozzák egész Európában, ugyanakkor támogatják a fenntartható közlekedést, munkahelyeket hoznak létre, és az európai zöld megállapodásban felvázolt éghajlatpolitikai célok eléréséhez is hozzájárulnak.
Nagy hangsúly kerül a vasútfejlesztési projektekre, eg...
2020-07-16 15:32:53
BKK: új kerékpársávokat alakítanak ki a Baross utcában
... a lehető legkevesebb nehézséget okozza a személyautóval közlekedők számára, és megmaradjanak számukra a parkolóhelyek.
Közölték azt is, Budapest 2019-ben elfogadott stratégiai közlekedési terve (a Budapesti Mobilitási Terv) szerint a város úthálózatát fokozatosan alkalmassá kell tenni arra, hogy gyorsabbá, kiszámíthatóbbá váljon a közösségi közlekedés, illetve hogy biztonságo...
2020-06-29 08:51:09
Főpolgármesteri Hivatal: buszsávokat alakítanak ki a Hegyalja úton
... számos fejlesztésre, amelyek a közösségi közlekedést és a kerékpáros közlekedést érintik.
A Budapest Restart program egyik fontos célja, hogy vonzóbbá váljon a város a "szelíd" közlekedési módot választók, azaz a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Ezért újabb ideiglenes kerékpársávokat alakítanak ki a VIII. kerületben, a Baross utcán az Orczy térig, továbbá a Nagykörút még...
2020-06-11 15:44:08
Új lendületet vesz a magyar vasúti járműgyártás a Dunakeszi Járműjavítóra támaszkodva
... és ez a megalapozott vasútipari tudásbázis jelenleg is itt van az országban" - hangsúlyozta. "Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy világtendencia a vasút térnyerése az egyéb közlekedési ágazatokhoz képest azért, mert gyors, energia hatékony, tiszta és biztonságos szállítási alternatívát jelent" - mondta.

Hangsúlyozta, jelentős tudás- és technológiai transzferre a...
2020-06-10 07:05:29
Koronavírus - Bukarestben tömeges tesztelést szerveznek, és sétálóövezeteket alakítanak ki
... elrendelt veszélyhelyzet idején minden hétvégén Bukarest mi...
2020-05-22 11:21:44
ITM: a közlekedés zöldítése elengedhetetlen a magyar klímacélok eléréséhez
... Orgovány Ferenc, az NKM Mobilitás Kft. ügyvezető igazgatója és Balogh Szabolcs, a társaság e-mobilitás terület vezetője; Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere; Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója; Balogh Zsuzsanna, a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft. közgazdasági igazgatója; Drescher László, a Zone Klaszter menedzsere; Erős Veronika, a NEUM projektvezető...
2020-05-12 18:52:17
Koronavírus - Párizsban ezentúl tilos napközben sporttevékenységet végezni
... karanténnal, ami az egyetlen eszköz a járvány megfékezésére!" - fogalmazott Jean-Francois Delfraissy, a kormány által életre hívott tudományos tanács vezetője.
Jean-Baptiste Djebbari közlekedési miniszter egyértelműen azt kérte a franciáktól, hogy egyelőre ne foglaljanak utazásokat és szállásokat a nyári szünetre, mert még minden "bizonytalan".
"Lesz majd koronavírus ut...
2020-04-07 16:32:35
Koronavírus - Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai
...
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy mától csúcsidőben a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, az 1-es villamos, valamint a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti buszjáratok 2-3 percenként járnak.
A szombati menetrendnél sűrűbb járatkövetés van mától csúcsidőben több frekventá...
2020-04-01 07:04:29
Koronavírus - Szerdától új menetrend lesz érvényben a budapesti tömegközlekedésben
...
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint szerdától csúcsidőben a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, az 1-es villamos, a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti buszjáratok 2-3 percenként járnak majd.
A szombati menetrendnél sűrűbb járatkövetés lesz csúcsidőben több fr...
2020-03-30 12:02:39
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: Palkovics László, Jean Tod, Főpolgármesteri Hivatal, Dunakeszi Járműjavítóra, Adina Valean, Budapesti Mobilitási Terv, Budapest Restart, Orgovány Ferenc, Mobilitás Kft, Balogh Szabolcs, Balázs Ákos, Nagy Attila, Debreceni Közlekedési Zrt, Balogh Zsuzsanna, TRENECON Tanácsadó, Tervező Kft, Drescher László, Zone Klaszter, Erős Veronika, Jean-Francois Delfraissy, Jean-Baptiste Djebbari, Budapesti Közlekedési Központ, magyar autó-motorsport, gazdaság újraindítására, magyar vasúti, közlekedés zöldítése, magyar klímacélok, budapesti tömegközlekedés, elnök elismerését, magyar kormánynak, eddig elért, közúti közlekedési, magyar közúti, kezdeményezések hiányzó, fenntartható közlekedést, európai zöld, vasútfejlesztési projektekre, lehető legkevesebb, személyautóval közlekedők, város úthálózatát, közösségi közlekedés, közösségi közlekedést, kerékpáros közlekedést, gyalogosok számára, megalapozott vasútipari, vasút térnyerése, egyéb közlekedési, társaság e-mobilitás, egyetlen eszköz, járvány megfékezésére,
© 2013 TVN.HU Kft.