Belépés
Egyszerű hasznos konyhai trükkök
... kell tenned, hogy éles késsel levágod a szemeket.

4. Az étel gazdag ízének megőrzése
Melegítsd fel a tányérokat, mielőtt meleg ételt szolgálsz fel és hűtsd le azokat, amelyekben hideget szeretnél szervírozni. Ez az aprócska trükk segít megőrizni az ételek gazdag ízeit.
5. Hogyan lehet könnyen elválasztani a tojássárgáját?

Ahelyett, hogy vadonatúj ko...
2021-01-03 00:32:11
A nyelv megszelídítése
... a Szentlélek reánk száll. Ez az új erő, amely az első pünkösdkor ,,tüzes nyelvek" képében jelentkezett.

Napi gondolat
Képzelj el olyan sajátos helyzeteket, amelyekben Isten arra szólít fel, hogy tisztességes emberként ,,ragyogj". Olyan emberként, akiről a többiek bizton tudhatják, hogy ,,szeretetben mondja az igazságot". Aztán kérd ...
2021-01-02 06:29:43
Hoztam egy kis Gallyatetői hangulatot

"Bizonyos gondolatok olyanok, mint az imádság. Vannak pillanatok, amelyekben - akármilyen a testtartásunk - a lélek térdre borul."

Victor Hugotól kölcsönöztem

Fotó: Demecs Norbi túravezető (Facebook)...
2020-12-28 11:34:46
„Ó…” – Mit sóhajtanak az Ó-antifónák
... tizenhetedikétől, liturgikusan kiemelt köznapok. A vesperás zsolozsmájában ilyenkor énekeljük a Mária hálaénekéhez tartozó úgynevezett Ó-antifónákat. Minden napnak külön antifónája van, amelyekben az Eljövendőt próbáljuk néven nevezni, megszólítani azokon a neveken, amelyeket atyáinktól kaptunk.
Bölcsesség, Adonáj, Jessze termő ága, Dávid kulcsa, Fölkelő nap, Népek nagy királ...
2020-12-16 21:08:15
A félhomályban ő maga bocsátotta ki a fényt
... sötétkamrában azonban minden alkalommal hihetetlenül meglepődtem: a fotók tökéletes megvilágításban jelentek meg! Ő maga bocsátotta ki a fényt! Ő volt a fényképész, nem én! Vannak ellenfények, amelyekben Pio atya arca hihetetlen megvilágításban látszik."
Hogy melyik a kedvenc fotója? Nem tud választani: ,,Nekem mindegyik szép, olyanok, mint a gyermekeim." Van...
2020-12-01 20:21:37
Most Pálos Rozitára gondolok
... kékfestőben, amit olyan tavasziasan derűsen állt rajta. Egész lényéből áradt a finomság, s én egyik cigarettáról a másikra gyújtva zavartan dadogtam el, hogy mennyire szeretem verseit. Amelyekben béke van és kékség, meg Isten érintése, meg a Bakonyba bújó kis falu szelídsége, meg a tanítónő előkelősége.
Éppen harminc éves voltam, s ez éppen jó kor ahhoz, hogy semmit se tudjak...
2020-11-21 07:25:22
A paradicsom gyógyhatásai
... ezekben a likopin felszívódását kedvezően befolyásoló olajok, illetve zsírok vannak. Azonban azt tegyük hozzá, hogy a feldolgozott termékek közül persze inkább azokat részesítsük előnyben, amelyekben nincs vagy kevés az adalékanyag. Ezt elsősorban akkor érhetjük el, ha saját paradicsomból készítjük az ételeket.
Forrás : https://egeszsegter.hu/cikk/1431/a-l ikopin-kepes-c...
2020-10-21 23:29:33
XVI. Benedek emeritus pápa gondolataival emlékezünk Szent II
... javaslatot fogalmazott meg, amely meghagyta a húsvét második vasárnapját történelmi formájában, de az eredeti üzenetbe belefoglalta az isteni irgalmat is. Gyakran voltak hasonló esetek, amelyekben lenyűgözött a nagy pápa alázatossága, aki feladta az általa kedvelt ötleteket, mert azok nem találtak jóváhagyásra az egyes hivatalokban, amikor azt a megállapított normák szerint kérte....
2020-10-17 12:30:23
A félhomályban ő maga bocsátotta ki a fényt
... sötétkamrában azonban minden alkalommal hihetetlenül meglepődtem: a fotók tökéletes megvilágításban jelentek meg! Ő maga bocsátotta ki a fényt! Ő volt a fényképész, nem én! Vannak ellenfények, amelyekben Pio atya arca hihetetlen megvilágításban látszik."
Hogy melyik a kedvenc fotója? Nem tud választani: ,,Nekem mindegyik szép, olyanok, mint a gyermekeim." Van...
2020-10-15 16:38:51
Harcoljunk eredményesen a migrénnel!
... fogyasztanunk. Ha megtaláljuk a problémás ételeket, érdemes kiiktatni őket. A migrént okozó táplálékok közé tartozhat az étcsokoládé, a bor, a hagyma, de a feldolgozott élelmiszerek is, amelyekben tartósítószer található.

Mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy milyen ételek és italok járulnak hozzá a migrénes panaszok kialakulásához, a legegyszerűbb, ha ezeket egészen e...
2020-10-06 21:44:10
1 2 3 .................417 418 .........626 627 ........834 835 
Címkék: Most Pálos Rozitára, Szent II, Victor Hugotól, Demecs Norbi, nyelv megszelídítése, paradicsom gyógyhatásai, étel gazdag, aprócska trükk, ételek gazdag, első pünkösdkor, többiek bizton, lélek térdre, vesperás zsolozsmájában, fotók tökéletes, kedvenc fotója, másikra gyújtva, tanítónő előkelősége, likopin felszívódását, feldolgozott termékek, húsvét második, eredeti üzenetbe, isteni irgalmat, nagy pápa, általa kedvelt, egyes hivatalokban, megállapított normák, problémás ételeket, migrént okozó, feldolgozott élelmiszerek, migrénes panaszok, tizenhetedikétől, megvilágításban, zsolozsmájában, kialakulásához, megszelídítése, gondolataival, legegyszerűbb, felszívódását, testtartásunk, sötétkamrában, tartósítószer, paradicsomból, megállapított, tojássárgáját, fogyasztanunk, hálaénekéhez, hihetetlenül, feldolgozott, eredményesen, kölcsönöztem, belefoglalta, jelentkezett, félhomályban, liturgikusan, gyógyhatásai, jóváhagyásra, elválasztani, hivatalokban, tapasztalnia, cigarettáról, tisztességes, alázatossága, megszólítani,
© 2013 TVN.HU Kft.