Belépés
Washington "csalódott" az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítása miatt
... bazilikát továbbra is az emberiség közös örökségének tekinti, és azépület "az új státuszával még őszintébb, még páratlanabb módon fog átölelni mindenkit".
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a múlt héten azt hangsúlyozta: a Hagia Sophia (múzeumi) státusza Törökország "példás elkötelezettségét" bizonyítja az ország "különböző történelmi és vallási hagyományainak tiszteletben...
2020-07-11 07:04:06
Erdogan: a nem-muszlimok előtt is nyitva fog állni a mecsetté nyilvánított Hagia Sophia
... nem múzeumi cé...
2020-07-10 21:53:18
A török elnök elrendelte az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítását
... konstantinápolyi pátriárka június végén megdöbbentőnek és elszomorítónak nevezte, hogy Törökország tervbe vette a Hagia Sophia mecsetté alakítását.
Július elején Mike Pompeo amerikai külügyminiszter is megszólalt az ügyben. Sürgette Ankarát, hogy hagyja meg az egykori bizánci építésű ortodox bazilikát múzeumnak, és ne alakítsa át mecsetté.
Kirill orosz ortodox pátriárka ...
2020-07-10 19:03:14
Peking ellenlépéseket helyezett kilátásba Washingtonnal szemben az ujgurokkal kapcsolatos amerikai szankciók mi
... amerikai szervezetek és személyek ellen, akik "helytelen magatartást" tanúsítottak az ujgurok lakta, északnyugat-kínai Hszincsiangot illető kérdésekben.
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy három kínai tisztségviselőt, köztük Csen Csüan-kuót, a Kínai Kommunista Párt (KKP) Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területért felelős titkárát sújtják szankciókk...
2020-07-10 11:32:32
Washington üdvözli Peking tárgyalási készségét, és meghívja a fegyverzetkorlátozási tárgyalásokra
... Peking azonban mindeddig elhárította ezt.
A bécsi tárgyalásokon az amerikai küldöttséget Marshall Billingslea elnöki különmegbízott, az orosz delegációt pedig Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes vezeti. Billingslea "nagyon hatékonynak" minősítette a leszerelési szerződés megmentéséről folytatott tárgyalásokat, bár aggodalmát is megfogalmazta amiatt, hogy meglátása szeri...
2020-07-09 21:12:33
Békülést szorgalmaz Peking és Washington között a kínai külügyminiszter
... ejtett szót.
"Kína politikája az Egyesült Államokat illetően nem változott, és még mindig az a szándéka, hogy őszintén fejlessze a kínai-amerikai kapcsolatokat" - fogalmazott. A külügyminiszter szerint a két országnak több párbeszédre van szüksége a kellemetlenségek megelőzésére, és hangsúlyozta: Kína készen áll folytatni a felfüggesztett tárgyalásokat, ha erre az Egyesült Ál...
2020-07-09 10:41:18
Peking vízumkorlátozást vezet be a Tibettel kapcsolatban "helytelen magatartást tanúsító" amerikai tisztségvise
...
Csao Li-csien, a kínai külügyi tárca szóvivője azt követően ismertette a döntést, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden bejelentette: az Egyesült Államok vízummegszorításokat vezet be a tibeti elnyomásban szerepet játszó kínai tisztségviselőkkel szemben.
Pompeo azt vetette a kínai központi kormányzat szemére, hogy rendszeresen akadályozza diplomaták és más ame...
2020-07-08 12:12:12
Tőzsde - Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken
... 2,7, 4,1 és 5,7 százalékkal erősödtek.
A Fehér Ház tájékoztatása szerint a kínai feldolgozóipart és bevándorlást érintő elnöki rendeletek vannak előkészületben, az amerikai külügyminiszter pedig jelezte, hogy Washington kínai közösségi média alkalmazások, közöttük a TikTok videó alkalmazás betiltását tervezi.
A vírusfertőzések számának növekedése miatt az Egyesült Álla...
2020-07-07 15:42:11
Önálló szankciókat vezetett be a brit kormány orosz, szaúdi és mianmari állampolgárokkal szemben emberi jogi vi
... EU-tagság január végi megszűnése (Brexit) óta, hogy Nagy-Britannia az uniós szankcióintézkedésektől függetlenül, önállóan döntött büntetőintézkedésekről.
Dominic Raab brit külügyminiszter a londoni alsóházban hétfő este bejelentette, hogy a szankciók 25 orosz, húsz szaúd-arábiai és két mianmari állampolgárt, illetve két észak-koreai szervezetet érintenek.
Az orosz állam...
2020-07-06 21:02:54
Kína vízumkorlátozásokkal sújt amerikai tisztségviselőket Hongkong miatt
...
A lépés válasz arra, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter egy pénteki közleményben szintén vízumkorlátozásokat jelentett be olyan kínai tisztségviselőkkel szemben, akik Washington szerint felelőssé tehetőek a hongkongi szabadságjogok megcsonkításáért.
A kínai külügyi tárca az ellenlépésről azzal egy időben számolt be, hogy az Országos Népi Gyűlés állandó bizottsága...
2020-06-29 13:01:26
1 2 3 ...................238 239 ..........357 358 ..........476 477 478 
Címkék: Hagia Sophia, Mike Pompeo, Sürgette Ankarát, Csen Csüan-kuót, Kínai Kommunista Párt, Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területért, Marshall Billingslea, Szergej Rjabkov, Egyesült Államokat, Egyesült Ál, Csao Li-csien, Egyesült Államok, Fehér Ház, Egyesült Álla, Dominic Raab, Országos Népi Gyűlés, isztambuli Hagia, nem-muszlimok előtt, mecsetté nyilvánított, török elnök, ujgurokkal kapcsolatos, kínai külügyminiszter, amerikai tőzsdéken, brit kormány, emberiség közös, múlt héten, egykori bizánci, ujgurok lakta, bécsi tárgyalásokon, amerikai küldöttséget, orosz delegációt, leszerelési szerződés, kínai-amerikai kapcsolatokat, külügyminiszter szerint, kellemetlenségek megelőzésére, felfüggesztett tárgyalásokat, kínai külügyi, tibeti elnyomásban, kínai központi, kínai feldolgozóipart, amerikai külügyminiszter, vírusfertőzések számának, londoni alsóházban, orosz állam, lépés válasz, pénteki közleményben, hongkongi szabadságjogok, ellenlépésről azzal, időben számolt, vízumkorlátozást, konstantinápolyi,
© 2013 TVN.HU Kft.