Belépés
Holtan találtak egy katolikus fiatalt Nicaraguában
... bejelentése, amikor javaslatot tett egy gyűlölet-bűncselekmények elleni törvény megalkotására.
* * *
Nicaragua Magyarországnál másfélszer nagyobb ország (129 494 km²) a közép-amerikai kontinenshídon. Az egykori spanyol gyarmat 1821-ben nyerte el függetlenségét. Területének nagy részét a Kordillerák vulkanikus láncai uralják. Az ország lakossága: 6 217 581 fő, többs...
2020-09-22 17:27:25
The Wall Street Journal: a békemegállapodás áttörés, s a korábbi amerikai stratégia hibás voltát bizonyítja
...
A Trump közel-keleti áttörése címmel megjelent elemzés kiemelte, hogy "az ünneplésre méltó megállapodás leckével is szolgál az amerikai külpolitika számára", s elsősorban azzal, hogy előnyökkel jár, ha az Egyesült Államok kitart hagyományos szövetségesei mellett a Közel-Keleten.
A lap utal rá, hogy az előző elnök, Barack Obama kormányzata "kerülte" Izraelt és a Perzsa-ö...
2020-08-14 18:43:53
Fehérorosz elnökválasztás - Morawiecki ötpontos programot ismertetett a politikai üldözöttek támogatására
...
A kormányterv első pontja szerint lengyel projekt keretében, valamint egy, az üldözöttek megsegítését célzó lengyel-amerikai alapból támogatják a rendszer ellenfeleit.
A második pont egy ösztöndíjprogramot irányoz elő az üldözött diákok, tudósok támogatására. "Lehetőséget kapnak lengyelországi tanulmányokra, munkavállalásra" - fejtette ki a miniszterelnök.
A harmadi...
2020-08-14 18:43:28
Az amerikai kormány diplomáciai képviseletté nyilvánítja a kínai Konfuciusz Intézetek Központját
... leszögezte: a döntéssel a tárca jelzi, hogy "a Konfuciusz Intézet az, ami, vagyis olyan intézmény, amely Peking propagandáját terjeszti a világban és rosszindulatú befolyásolási kampányt folytat amerikai egyetemi campusokon és tanórákon".
Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta, hogy "a Konfuciusz Intézeteket Kína finanszírozza és részét képezik a Kínai Kommunista Párt appar...
2020-08-14 07:03:57
Netanjahu: új korszak kezdődik Izrael és az arab világ kapcsolatában
... csatlakozni a "béke a békéért" elvén az emírségekhez.
A diplomáciai kapcsolatok teljes mértékű létrehozásáért cserébe Izrael lemondott a ciszjordániai annektálásról, amit Donald Trump amerikai elnök ez év elején nyilvánosságra hozott béketerve megígért Jeruzsálem számára, és aminek megvalósítását Benjámin Netanjahu július 1-re ígérte, de az amerikai ellenállás miatt elhalaszt...
2020-08-13 20:22:50
Washington felfüggeszti a magán-repülőjáratokat Kubába
...
Az amerikai diplomácia irányítója közölte, hogy felkérte a szövetségi közlekedési minisztériumot a Kubába tartó magánjáratok felfüggesztésére. A tárcavezető a kubai "gazdasági erőforrások elzárásával" és a kubai kormány "visszaéléseivel" szembeni harccal indokolta döntését.
"A castrói rezsim a turizmust és a turizmusból származó jövedelmeket használja fel visszaélései é...
2020-08-13 20:02:44
Békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek
... létesít egymással. Ezzel Jordánia és Egyiptom után az Egyesült Arab Emírségek a harmadik arab állam, amely diplomáciai kapcsolatot létesít Izraellel.
A közös nyilatkozatot Donald Trump amerikai elnök, Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő és Mohamed bin Zájid Ál Nahajan, az emírségek koronahercege, trónörökös írta alá.
Donald Trump közzétette a teljes nyilatkozatot, ame...
2020-08-13 18:42:39
Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség
...
A dokumentum értelmében a Magyar Honvédség elfogadja az Egyesült Államok ajánlatát, és a továbbfejlesztett föld-levegő rakétarendszer szükséges komponenseit az amerikai Foreign Military Sales programon keresztül szerzi be, legkésőbb 2020. szeptember 30-ig.
A rendezvényen Benkő Tibor hangsúlyozta: hosszú, körültekintő munka végső szakaszához érkeztek. Szakembereik számos...
2020-08-12 16:01:59
Pompeo: az Egyesült Államok aggódik a fehéroroszországi fejlemények miatt
... egyetértettek abban, hogy Oroszország igyekszik megsemmisíteni a demokráciát, és szétverni a nyugati szövetségi rendszert. "Moszkva nem fog sikerrel járni, a szabadság győzni fog" - mondta az amerikai tárcavezető újságíróknak. Kifejezte meggyőződését, hogy Csehország mindig jól fog dönteni, ha az autoriter rendszer és a demokrácia között kell választania. Később hozzátette, hogy K...
2020-08-12 15:12:05
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
...
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 3 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 94 ponttal, a párizsi CAC-40 index 39 ponttal, a milánói FTSE MIB mutató pedig 123 ponttal csúszhat lejjebb a nyitásban.
A SARS-CoV-2 vírus által megfertőzöttek száma már meghaladta a 20 milliót, a betegség 188 országban és területen van jelen. A diagnosztizált esete...
2020-08-12 08:31:05
1 2 3 .................852 853 .........1279 1280 .........1704 1705 1706 
Címkék: Wall Street Journal, Konfuciusz Intézetek Központját, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Államoktól, Magyar Honvédség, Egyesült Államok, Nicaragua Magyarországnál, Barack Obama, Konfuciusz Intézet, Konfuciusz Intézeteket Kína, Kínai Kommunista Párt, Donald Trump, Benjámin Netanjahu, Ezzel Jordánia, Zájid Ál Nahajan, Foreign Military Sales, Benkő Tibor, FTSE MIB, katolikus fiatalt, békemegállapodás áttörés, korábbi amerikai, politikai üldözöttek, amerikai kormány, kínai Konfuciusz, arab világ, fehéroroszországi fejlemények, főbb európai, közép-amerikai kontinenshídon, egykori spanyol, ország lakossága, ünneplésre méltó, amerikai külpolitika, előző elnök, kormányterv első, üldözöttek megsegítését, rendszer ellenfeleit, második pont, üldözött diákok, tárca jelzi, amerikai külügyminiszter, diplomáciai kapcsolatok, ciszjordániai annektálásról, amerikai ellenállás, amerikai diplomácia, szövetségi közlekedési, kubai kormány, castrói rezsim, turizmusból származó, harmadik arab, közös nyilatkozatot,
© 2013 TVN.HU Kft.