Belépés
Iráni-amerikai viszály - WSJ: svájci közreműködéssel sikerült elkerülni az amerikai-iráni válságot
... tábornok elleni célzott csapásmérés után sürgős és rejtjelezett üzenetet küldött Svájc teheráni nagykövetségén keresztül Iránnak, miszerint ne mérgesítse el a válságot. Ezt meg nem nevezett amerikai kormányzati tisztségviselők közölték a lappal. Az üzenetet Markus Leitner, Svájc teheráni nagykövete személyesen vitte el Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszternek, még pénteken reggel....
2020-01-11 07:04:20
Iráni-amerikai viszály - Jobbik: Magyarország érdeke az, hogy ne sértsen nemzetközi jogot
... szerint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön meggondolatlanul nyilatkozott a témában, amikor azt mondta: szeretné elérni, hogy Irán ügyében csökkenjen az európai uniós és az izraeli-amerikai álláspont közötti távolság.
Varga-Damm Andrea szerint a kormányfő felkészületlenül tette ezt a kijelentést. Ebben az esetben ugyanis éppen, hogy nem osztható az izraeli-amerikai állásp...
2020-01-10 16:01:48
Trump csapássorozattal fenyegeti Iránt, ha Szulejmáni meggyilkolása miatt támadásokat indítana
...
A mikroblogban Donald Trump az 1979-es amerikai-iráni válságot idézte fel, amikor Teherán 52 amerikai túszt ejtett, s Washington erre válaszul a túszok számával megegyező, vagyis 52 iráni célpontot bombázott.
"Legyen ez figyelmeztetés, hogy ha Irán bármennyi amerikaira vagy amerikai érdekeltségekre csapást mér (...), mi 52 iráni helyszínt (az Irán által ejtett 52 amerika...
2020-01-05 07:04:57
Josep Borrell: a legnagyobb mértékű visszafogottságra van szükség a jelenlegi közel-keleti helyzetben
...
A politikus Charles Michel, az Európai Tanács elnöke után másodikként reagált a péntek reggeli bagdadi amerikai légicsapásra, amelyben Szulejmáni mellett megölték Abu Mahdi al-Muhandiszt, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetőjét is.
"Meg kell állítani az erőszak körforgását, mielőtt teljesen ellenőrizhetetlenné ...
2020-01-04 07:04:07
Diplomáciai kiszivárogtatás: Trump csak azért mondta fel az iráni nukleáris egyezményt, mert azt Obama kötötte
... a botrány egy héttel ezelőtti kirobbanása után lemondott nagyköveti posztjáról, az elmúlt hónapokban igen lesújtó értékeléseket tartalmazó tájékoztatókat küldött Londonnak Donald Trump amerikai elnökről és a Fehér Ház munkájáról, és e táviratok közül többet valaki eljuttatott a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit tömeglaphoz.
Darroch a lap által először egy hete kö...
2019-07-14 07:04:47
A francia elnök az álláspontok tisztázását szeretné Donald Trumppal
... tető alá hozott klímamegállapodás végrehajtásának kérdését és az iráni nukleáris dossziét. Ezek azok a témák, amelyekben a kampány alatt Donald Trump élesen elhatárolódott a jelenlegi amerikai vezetés álláspontjától.
Gratuláló levelében a francia elnök szerdán azt javasolta Donald Trumpnak, hogy "késedelem nélkül egyeztessenek", s arra is megkérte, "vegye figyelembe a világr...
2016-11-11 14:41:49
Bassár el-Aszad: 80 ország támogatja valamilyen módon a terroristákat Szíriában
... de ilyen a háború". A háborúknak mindig a civilek fizetik meg az árát - tette hozzá az elnök, aki szerint nincs bizonyíték arra, hogy az oroszok civil célpontokat támadtak, de "az észak-amerikaiak sok civilt meggyilkoltak" Szíria északi részén.
Bassár el-Aszad szerint Szíriának szüksége van a nemzetközi támogatásra, és kiemelte az orosz és az iráni segítséget, amely nélkül a ...
2016-02-21 15:12:13
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: az Oroszországgal való pragmatikus együttműködés nélkül nincs megoldás a bevándorlá
...
A tárcavezető azt megelőzően beszélt erről, hogy az ENSZ-közgyűlés ülésszakának keretében, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elnökletével nyílt vita kezdődött a Biztonsági Tanácsban a közel-keleti és észak-afrikai konfliktus rendezéséről és a terrorizmus elleni harcról. A fórumon Szijjártó Péter is felszólal.
"Itt az ideje, hogy leszámoljunk a naiv illúziókkal, az Or...
2015-09-30 15:43:05
New world order - Percekre vagyunk tőle
Európa ellen pszichés, katonai és gazdasági háború folyik a kontinens legyengítésére, miközben az USA Oroszország ellen fordult.

...
2015-07-21 17:25:15
A NATO-csúcs látótávolságba hozta a III. világháborút
... Afganisztánnal kapcsolatos döntése a terrorháború tényleges folytatását helyezi kilátásba[v]. Összeesküvés-gyártás lenne azt feltételezni, hogy az Afganisztánban terrortevékenységet folytató amerikai katonákat szállító repülőgép Iránon keresztül akart repülni, de "bürokratikus ügy" miatt érvényes engedélyek nélkül[vi].

A NATO-csúccsal kapcsolatos hivatalos híradások[vii...
2014-09-07 14:46:50
1 2 3 4 5 
Címkék: Josep Borrell, Donald Trumppal, Markus Leitner, Dzsavád Zaríf, Orbán Viktor, Varga-Damm Andrea, Donald Trump, Charles Michel, Európai Tanács, Népi Mozgósítási Erők, Londonnak Donald Trump, Fehér Ház, Donald Trumpnak, Szergej Lavrov, Biztonsági Tanácsban, Szijjártó Péter, amerikai-iráni válságot, legnagyobb mértékű, jelenlegi közel-keleti, iráni nukleáris, francia elnök, álláspontok tisztázását, terroristákat Szíriában, üzenetet Markus, európai uniós, izraeli-amerikai álláspont, kormányfő felkészületlenül, esetben ugyanis, izraeli-amerikai állásp, mikroblogban Donald, 1979-es amerikai-iráni, túszok számával, politikus Charles, péntek reggeli, erőszak körforgását, héttel ezelőtti, elmúlt hónapokban, kampány alatt, jelenlegi amerikai, háborúknak mindig, civilek fizetik, oroszok civil, nemzetközi támogatásra, iráni segítséget, terrorizmus elleni, fórumon Szijjártó, naiv illúziókkal, kontinens legyengítésére, terrorháború tényleges, felkészületlenül, meggondolatlanul, csapássorozattal, kiszivárogtatás,
© 2013 TVN.HU Kft.