Belépés
Miért érdemes minél több......
... át. Amikor húst, tejet, tejterméket fogyasztunk, az emésztés során a fehérjék először aminosavakra bomlanak. Csírák fogyasztásakor viszont nincs szükség a lebontásra, mert már eleve aminosavakat tartalmaznak.
Az esszenciális aminosavak közül a csírákban a legtöbb a lizin, a metionin, az arginin, a hisztidin és a valin mennyisége. Ezek olyan aminosavak, amelyeket szervezetünk ...
2011-04-11 18:06:05
Papától
... át. Amikor húst, tejet, tejterméket fogyasztunk, az emésztés során a fehérjék először aminosavakra bomlanak. Csírák fogyasztásakor viszont nincs szükség a lebontásra, mert már eleve aminosavakat tartalmaznak.

Az esszenciális aminosavak közül a csírákban a legtöbb a lizin, a metionin, az arginin, a hisztidin és a valin mennyisége. Ezek olyan aminosavak, amelyeket szervez...
2011-04-07 17:36:41
Magok csirásztatása.
... át. Amikor húst, tejet, tejterméket fogyasztunk, az emésztés során a fehérjék először aminosavakra bomlanak. Csírák fogyasztásakor viszont nincs szükség a lebontásra, mert már eleve aminosavakat tartalmaznak.

Az esszenciális aminosavak közül a csírákban a legtöbb a lizin, a metionin, az arginin, a hisztidin és a valin mennyisége. Ezek olyan aminosavak, amelyeket szervez...
2011-04-06 17:33:23
Megelőzi a rákot, növeli a
... el.

Szívvédő acai bogyó

A már említett antocianinok támogatják a keringési rendszer egészséges működését, megelőzve ezzel a szívproblémák kialakulását. Emellett a gyümölcs olyan aminosavakat, zsírsavakat és növényi szterineket tartalmaz, melyek vegyi úton kötik meg a káros koleszterint.

Az acai bogyóban lévő fitoszterolok ugyancsak segítenek szív- ...
2011-04-06 16:28:05
Csicsókaszüret somvirágzás
... legegészségesebb zöldségféle, gazdag vitamin és ásványi anyag - kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink, valamint Béta-karotin, niacin, B1-, B2- és C-vitamin - készlete mellett hasznos aminosavakat és növényspecifikus anyagokat tartalmaz.

A csicsóka legfontosabb hatóanyaga - ami miatt a gyógynövények között tartják számon - az inulin, amely hatására erősödik az emb...
2011-03-26 16:41:49
Grapefruitmag-kivonat
... fertőzés jön létre, a grépfrútmag-olaj konkurenciának számít. A hatásért a flavonoidok, és glikozidok felelősek, melyek meggátolják, hogy a kórokozók a saját anyagcseréjük számára fontos aminosavakat felvegyék. Ezenkívül a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) sejtfalából elvonnak egyes anyagokat, s emiatt a sejtek teljesen szétesnek, a kórokozók elvéreznek. A cseppeket sokféle ...
2011-03-24 18:13:45
9 . tipp nyárra
... lehet az immunrendszerre gyakorolt specifikus hatása miatt. A levél 96% víz, a többi 4% több mint 200 fajta anyagot tartalmazz, köztük az A vitamint, és B, C,...
2011-03-22 18:29:38
x
... valahol)
Almaecet
A legegészségesebb az összes ecetfajta közül. Az alma minden jótékony összetevőjét tartalmazza (köztük pektint, béta-karotint és káliumot), sőt ezeken kívül olyan aminosavakat és enzimeket is, amelyek a fermentációs folyamat során keletkeznek. Magas káliumtartalma miatt serkenti a sejt- és szövetnövekedést, enzimjei pedig gyorsítják a szervezetben lez...
2011-03-20 19:50:45
Egészség 4
... fehérjét előbb megemészti, majd szétválasztja aminósavjaira, ezekből tud csak saját szükségletére fehérjéket előállítani. Csak a növények képesek a nyolc, a számunkra nélkülözhetetlen aminosavakat előállítani. Mind a nyolc aminosav megtalálható egyes gyümölcs és zöldségfélékben: ezek a sárgarépa, a banán, a kelbimbó, a káposzta, a karfiol, a kukorica, az uborka, a padlizsán, a kel...
2011-03-17 20:54:49
Milyen betegségekre jó a szezá
...

Szára és levele mirigyszőrös, virágai kétajkúak, rózsaszínűek. Toktermésében megérett magvaiból készül a világhíres szezámolaj, amely zsíros olajat, B-, D- és E-vitamint, értékes aminosavakat, foszforsavat és lecitint tartalmaz.

A szezám a termesztésbe elsőként bevont növények egyike. Indiából származik és a hindu mitológia szerint Yama istenség által megáld...
2011-03-13 08:58:06
1 2 3 ......25 26 ...35 36 37 38 39 ....50 51 52 
Címkék: emésztés során, fehérjék először, esszenciális aminosavak, valin mennyisége, keringési rendszer, szívproblémák kialakulását, gyümölcs olyan, káros koleszterint, acai bogyóban, csicsóka legfontosabb, gyógynövények között, grépfrútmag-olaj konkurenciának, saját anyagcseréjük, sejtek teljesen, kórokozók elvéreznek, cseppeket sokféle, immunrendszerre gyakorolt, összes ecetfajta, alma minden, fermentációs folyamat, növények képesek, számunkra nélkülözhetetlen, nyolc aminosav, világhíres szezámolaj, termesztésbe elsőként, hindu mitológia, legegészségesebb, nélkülözhetetlen, szövetnövekedést, növényspecifikus, zöldségfélékben, immunrendszerre, fogyasztásakor, csicsókaszüret, konkurenciának, káliumtartalma, anyagcseréjük, toktermésében, fitoszterolok, csirásztatása, gyógynövények, szívproblémák, grapefruitmag, szétválasztja, szükségletére, aminósavjaira, esszenciális, koleszterint, szervezetünk, foszforsavat, tartalmaznak, rózsaszínűek, kialakulását, legfontosabb, aminosavakat, fermentációs, antocianinok,
© 2013 TVN.HU Kft.