|
|
|
... át. Amikor húst, tejet, tejterméket fogyasztunk, az emésztés során a fehérjék először aminosavakra bomlanak. Csírák fogyasztásakor viszont nincs szükség a lebontásra, mert már eleve aminosavakat tartalmaznak.
Az esszenciális aminosavak közül a csírákban a legtöbb a lizin, a metionin, az arginin, a hisztidin és a valin mennyisége. Ezek olyan aminosavak, amelyeket szervezetünk ... |
2011-04-11 18:06:05 |
|
|
|
|
|
|
... át. Amikor húst, tejet, tejterméket fogyasztunk, az emésztés során a fehérjék először aminosavakra bomlanak. Csírák fogyasztásakor viszont nincs szükség a lebontásra, mert már eleve aminosavakat tartalmaznak.
Az esszenciális aminosavak közül a csírákban a legtöbb a lizin, a metionin, az arginin, a hisztidin és a valin mennyisége. Ezek olyan aminosavak, amelyeket szervez... |
|
2011-04-07 17:36:41 |
|
|
|
|
|
|
... át. Amikor húst, tejet, tejterméket fogyasztunk, az emésztés során a fehérjék először aminosavakra bomlanak. Csírák fogyasztásakor viszont nincs szükség a lebontásra, mert már eleve aminosavakat tartalmaznak.
Az esszenciális aminosavak közül a csírákban a legtöbb a lizin, a metionin, az arginin, a hisztidin és a valin mennyisége. Ezek olyan aminosavak, amelyeket szervez... |
2011-04-06 17:33:23 |
|
|
|
|
|
|
... el.
Szívvédő acai bogyó
A már említett antocianinok támogatják a keringési rendszer egészséges működését, megelőzve ezzel a szívproblémák kialakulását. Emellett a gyümölcs olyan aminosavakat, zsírsavakat és növényi szterineket tartalmaz, melyek vegyi úton kötik meg a káros koleszterint.
Az acai bogyóban lévő fitoszterolok ugyancsak segítenek szív- ... |
|
2011-04-06 16:28:05 |
|
|
|
|
|
|
... legegészségesebb zöldségféle, gazdag vitamin és ásványi anyag - kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink, valamint Béta-karotin, niacin, B1-, B2- és C-vitamin - készlete mellett hasznos aminosavakat és növényspecifikus anyagokat tartalmaz.
A csicsóka legfontosabb hatóanyaga - ami miatt a gyógynövények között tartják számon - az inulin, amely hatására erősödik az emb... |
|
2011-03-26 16:41:49 |
|
|
|
|
|
|
... fertőzés jön létre, a grépfrútmag-olaj konkurenciának számít. A hatásért a flavonoidok, és glikozidok felelősek, melyek meggátolják, hogy a kórokozók a saját anyagcseréjük számára fontos aminosavakat felvegyék. Ezenkívül a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) sejtfalából elvonnak egyes anyagokat, s emiatt a sejtek teljesen szétesnek, a kórokozók elvéreznek. A cseppeket sokféle ... |
2011-03-24 18:13:45 |
|
|
|
|
|
|
... lehet az immunrendszerre gyakorolt specifikus hatása miatt. A levél 96% víz, a többi 4% több mint 200 fajta anyagot tartalmazz, köztük az A vitamint, és B, C,... |
2011-03-22 18:29:38 |
|
|
|
|
|
|
... valahol)
Almaecet
A legegészségesebb az összes ecetfajta közül. Az alma minden jótékony összetevőjét tartalmazza (köztük pektint, béta-karotint és káliumot), sőt ezeken kívül olyan aminosavakat és enzimeket is, amelyek a fermentációs folyamat során keletkeznek. Magas káliumtartalma miatt serkenti a sejt- és szövetnövekedést, enzimjei pedig gyorsítják a szervezetben lez... |
2011-03-20 19:50:45 |
|
|
|
|
|
|
... fehérjét előbb megemészti, majd szétválasztja aminósavjaira, ezekből tud csak saját szükségletére fehérjéket előállítani. Csak a növények képesek a nyolc, a számunkra nélkülözhetetlen aminosavakat előállítani. Mind a nyolc aminosav megtalálható egyes gyümölcs és zöldségfélékben: ezek a sárgarépa, a banán, a kelbimbó, a káposzta, a karfiol, a kukorica, az uborka, a padlizsán, a kel... |
2011-03-17 20:54:49 |
|
|
|
|
|
|
...
Szára és levele mirigyszőrös, virágai kétajkúak, rózsaszínűek. Toktermésében megérett magvaiból készül a világhíres szezámolaj, amely zsíros olajat, B-, D- és E-vitamint, értékes aminosavakat, foszforsavat és lecitint tartalmaz.
A szezám a termesztésbe elsőként bevont növények egyike. Indiából származik és a hindu mitológia szerint Yama istenség által megáld... |
2011-03-13 08:58:06 |
|
|
|
|