|
|
|
... karikára vágott kolbászt, kis pirítás után beleteszem a kis kockára
vágott tisztított krumplit. Fűszerezem őrölt piros paprikával és az összes többi
fűszerrel, valamint sózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, hogy
a krumpli félig puha legyen. Ekkor a tetejére szórom a tésztát és pótolom a vizet,
ha szükséges, hogy éppen elérje az étel tetejét... |
2011-10-04 21:46:42 |
|
|
|
|
|
|
... karikára vágott kolbászt, kis pirítás után beleteszem a kis kockára
vágott tisztított krumplit. Fűszerezem őrölt piros paprikával és az összes többi
fűszerrel, valamint sózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, hogy
a krumpli félig puha legyen. Ekkor a tetejére szórom a tésztát és pótolom a vizet,
ha szükséges, hogy éppen elérje az étel tetejét... |
|
2011-10-04 21:19:40 |
|
|
|
|
|
|
... munkában,mivel tudom hogy a jó idő már csak péntekig tart.Ez el is szomorít kicsit.Biztos fűteni kell majd ,ha más nem éjszakára.Tegnap sok minden bele fért a napban,de szívesen csináltam mert annyira kellemes időben.Ma bizony sajnos későn ébredtem,mert az este egy dvd filmet néztem(minden este szoktam,de ez sokáig tartott."A sógorom a zugügyvéd" című filmet) jó volt,de az én alvá... |
2011-10-04 19:25:19 |
|
|
|
|
|
|
... karikára vágott kolbászt, kis pirítás után beleteszem a kis kockára
vágott tisztított krumplit. Fűszerezem őrölt piros paprikával és az összes többi
fűszerrel, valamint sózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, hogy
a krumpli félig puha legyen. Ekkor a tetejére szórom a tésztát és pótolom a vizet,
ha szükséges, hogy éppen elérje az étel tetejét... |
|
2011-10-04 19:10:56 |
|
|
|
|
|
|
... tojásnyi kedvességgel és takard le tiszta jókedvvel!.....Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél!......Szórd meg asszonyi kacagással és tégy rá pár csepp nyugodt megfontolást!....Vágd fel annyi darabra, hogy eggyel mindig több legyen, mint ahányan az asztalnál ültök, hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul."
... |
|
2011-10-04 18:58:37 |
|
|
|
|
|
|
... látunk, de sütés közben összerántják a húst/ A szeleteket bedörzsöljük őrölt borssal, steak fűszerrel és bekenjük mustárral. Sózni csak sütés előtt fogjuk. Egy tálba tesszük a szeleteket és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj ha 2-3 napra. A hagymát felszeleteljük és karikákra szedjük.
Elkészítés: A hús mindkét oldalát k... |
2011-10-04 18:45:01 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, még melegen krumplinyomón áttörjük. A bacont kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Két-három percig dinszteljük. Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Egyforma gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk és olajban kisütjük. A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és a borssal. A lán... |
2011-10-04 18:41:07 |
|
|
|
|
|
|
... szeleket, amelyek mindig ellenségei voltak a fáknak és virágoknak. Az öreg áll, halkan rezeg, mint a csendesülő, búcsúzkodó szív, pedig én úgy nézem, hogy ebben a vén törzsben még mindig annyi életerő van, hogy valamennyiünket túlél, akik alatta megpihenünk. Bólongathatsz öreg, másodpercenkint szórhatod alá búsult leveleidet, mint halk mondanivalókat; én már nem hiszek neked, még ... |
2011-10-04 18:37:58 |
|
|
|
|
|
|
... melegtől elpusztulnak! A burgonyát héjastul, kuktában a jelzéstől számítva 5 percig takaréklángon főzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. A liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, ... |
2011-10-04 16:11:54 |
|
|
|
|
|
|
... karikára vágott kolbászt, kis pirítás után beleteszem a kis kockára
vágott tisztított krumplit. Fűszerezem őrölt piros paprikával és az összes többi
fűszerrel, valamint sózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, hogy
a krumpli félig puha legyen. Ekkor a tetejére szórom a tésztát és pótolom a vizet,
ha szükséges, hogy éppen elérje az étel tetejét... |
2011-10-04 15:32:42 |
|
|
|
|