Belépés
Kató gondolt rám
... karikára vágott kolbászt, kis pirítás után beleteszem a kis kockára
vágott tisztított krumplit. Fűszerezem őrölt piros paprikával és az összes többi
fűszerrel, valamint sózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, hogy
a krumpli félig puha legyen. Ekkor a tetejére szórom a tésztát és pótolom a vizet,
ha szükséges, hogy éppen elérje az étel tetejét...
2011-10-04 21:46:42
De régen csináltam . . .
... karikára vágott kolbászt, kis pirítás után beleteszem a kis kockára
vágott tisztított krumplit. Fűszerezem őrölt piros paprikával és az összes többi
fűszerrel, valamint sózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, hogy
a krumpli félig puha legyen. Ekkor a tetejére szórom a tésztát és pótolom a vizet,
ha szükséges, hogy éppen elérje az étel tetejét...
2011-10-04 21:19:40
Bné Erzsikétől a profilomra
... munkában,mivel tudom hogy a jó idő már csak péntekig tart.Ez el is szomorít kicsit.Biztos fűteni kell majd ,ha más nem éjszakára.Tegnap sok minden bele fért a napban,de szívesen csináltam mert annyira kellemes időben.Ma bizony sajnos későn ébredtem,mert az este egy dvd filmet néztem(minden este szoktam,de ez sokáig tartott."A sógorom a zugügyvéd" című filmet) jó volt,de az én alvá...
2011-10-04 19:25:19
Slambuc A 'la Anna:
... karikára vágott kolbászt, kis pirítás után beleteszem a kis kockára
vágott tisztított krumplit. Fűszerezem őrölt piros paprikával és az összes többi
fűszerrel, valamint sózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, hogy
a krumpli félig puha legyen. Ekkor a tetejére szórom a tésztát és pótolom a vizet,
ha szükséges, hogy éppen elérje az étel tetejét...
2011-10-04 19:10:56
Receptek mamáktól
... tojásnyi kedvességgel és takard le tiszta jókedvvel!.....Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél!......Szórd meg asszonyi kacagással és tégy rá pár csepp nyugodt megfontolást!....Vágd fel annyi darabra, hogy eggyel mindig több legyen, mint ahányan az asztalnál ültök, hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul."



...
2011-10-04 18:58:37
Hagymás rostélyos
... látunk, de sütés közben összerántják a húst/ A szeleteket bedörzsöljük őrölt borssal, steak fűszerrel és bekenjük mustárral. Sózni csak sütés előtt fogjuk. Egy tálba tesszük a szeleteket és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj ha 2-3 napra. A hagymát felszeleteljük és karikákra szedjük.

Elkészítés: A hús mindkét oldalát k...
2011-10-04 18:45:01
Baconos,hagymás krumplilángos
... megtisztítjuk, még melegen krumplinyomón áttörjük. A bacont kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Két-három percig dinszteljük. Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Egyforma gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk és olajban kisütjük. A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és a borssal. A lán...
2011-10-04 18:41:07
Margitsziget - rövid leírása
... szeleket, amelyek mindig ellenségei voltak a fáknak és virágoknak. Az öreg áll, halkan rezeg, mint a csendesülő, búcsúzkodó szív, pedig én úgy nézem, hogy ebben a vén törzsben még mindig annyi életerő van, hogy valamennyiünket túlél, akik alatta megpihenünk. Bólongathatsz öreg, másodpercenkint szórhatod alá búsult leveleidet, mint halk mondanivalókat; én már nem hiszek neked, még ...
2011-10-04 18:37:58
Egyéb padlizsános ételek
... melegtől elpusztulnak! A burgonyát héjastul, kuktában a jelzéstől számítva 5 percig takaréklángon főzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. A liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, ...
2011-10-04 16:11:54
Slambuc A 'la Anna:
... karikára vágott kolbászt, kis pirítás után beleteszem a kis kockára
vágott tisztított krumplit. Fűszerezem őrölt piros paprikával és az összes többi
fűszerrel, valamint sózom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, hogy
a krumpli félig puha legyen. Ekkor a tetejére szórom a tésztát és pótolom a vizet,
ha szükséges, hogy éppen elérje az étel tetejét...
2011-10-04 15:32:42
1 2 3 ..............4413 4414 4415 4449 4450 ........6674 6675 .......8898 8899 8900 
Címkék: Slambuc, összes többi, krumpli félig, tetejére szórom, étel tetejét, kitartás tüzénél, asztalnál ültök, szeleteket bedörzsöljük, tálba tesszük, hagymát felszeleteljük, bacont kipirítjuk, áttört burgonyához, joghurtot elkeverjük, burgonyát héjastul, jelzéstől számítva, meleg tűzhelyen, másodpercenkint, valamennyiünket, mondanivalókat, aranyrozsaklub, felszeleteljük, tojássárgával, bólongathatsz, megtisztítjuk, krumplinyomón, krumplilángos, takaréklángon, margitsziget, megfontolást, kedvességgel, bedörzsöljük, elpusztulnak, összerántják, vöröshagymát, burgonyához, meghámozzuk, dinszteljük, padlizsános, megpihenünk, belisztezve, fűszerezem, beleteszem, lisztezett, tisztított, paprikával, leveleidet, profilomra, keménységű, erzsikétől, élesztővel, búcsúzkodó, szeleteket, hagymákkal, kacagással, elkeverjük, fokhagymát, gombócokat, ellapítjuk, elkészítés, ellenségei, hozzáadjuk, kipirítjuk, csendesülő, virágoknak, mustárral, tűzhelyen, fűszerrel, karikákra, borsozzuk, szükséges, éjszakára,
© 2013 TVN.HU Kft.