Belépés
Takács Szabolcs: a bevándorláspárti tagállamok a migránsok szétosztásán alapuló álláspontot akarnak elfogadtatn
... szeretnék a szövegben, hogy a tagországok tegyenek meg mindent azon zsidó-keresztény identitás és kultúra megvédése érdekében, amelyen az európaiság alapul.
"Azok az új típusú antiszemita cselekmények, amelyek a radikális iszlámhoz köthetők, nem elvonatkoztathatók a migráció kérdésétől, ezért a tagállamok között némi hezitálás mutatkozik a szöveg elfogadásával kapcsolatban" -...
2018-12-11 22:35:33
Krónika 5. rész (azonnali kérdések, kérdések)
... mandátumát - jegyezte meg.
Szerinte 2010 előtt hasonló stílusú megnyilvánulások sokaságával lehetett találkozni, Budapest utcáin szabadon vonulhattak olyan szervezetek, amelyek antiszemita, gyűlöletkeltő mondatokat hangoztattak. A baloldali pártok érdemi lépést nem tettek ellenük - közölte.
Közölte, 2010 után a mostani kormány minden eszközt bevetett, hogy visszaszorítsa...
2018-12-10 17:22:05
Felmérés: az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években
... kérdésre válaszolva Timmermans azon véleményének adott hangot, hogy a magyar kormányzati kampány egy része, főképpen a Soros György elleni hirdetések és plakátok "nyilvánvalóan erősen antiszemita reakciókhoz vezettek a társadalomban".
Felszólította ezért Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy kerüljön mindenfajta, "bújtatott antiszemita üzenetként értelmezhető" kampányolást....
2018-12-10 15:31:34
Az Európai Unió Tanácsa az antiszemita gyökerű gyűlölet visszaszorítása érdekében fogadott el nyilatkozatot
... belügyminiszterek csütörtökön elfogadott nyilatkozatukban leszögezték, az elmúlt időszak erőszakos cselekedetei és terrortámadásai azt mutatják, hogy Európa zsidó közösségei különösen kitettek az antiszemita gyökerű gyűlöletnek, amely továbbra is széles körben elterjedt az Európai Unió egyes tagállamaiban.
A nyilatkozat arra szólítja fel a tagállamokat, hogy fogadjanak el és ...
2018-12-06 14:31:54
Orbán Viktor válaszlevele Ronald S. Laudernek: Ön a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem
... Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke néhány napja egy levélben arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy nyilvános ítélje el a Figyelő címlapján megjelent, szerinte antiszemita képet.
"Meglepetéssel olvasom, hogy Ön a szólás- és a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem. Az Ön iránt érzett minden tiszteletem ellenére sem áll módomban az efféle kéréseket teljes...
2018-12-06 13:41:29
Politológus: a Jobbik új arculatába nem férnek bele az antiszemita gondolatok
...
Farkas Örs arról beszélt, hogy a Jobbik szempontjából ez azért nehéz ügy, mert az a néppártosodási irány, amelyen 2015-ben elindult, éppen arra fókuszál, hogy a korábbi Jobbik arcát, a 2003-as alapelveket és az antiszemitizmus vádját, amelyet "bizonyos időkben még büszkén viselt magán", minél messzebb lökje magától.
Ha a párt egyes vezető politikusairól kiderül, hogy bár...
2018-12-04 08:41:02
Francia zavargások - Le Monde: Forradalom nélkül forradalmárok az utcákon
... apolitikus, egyre eltökéltebb radikális tüntetők, ultrajobboldali csoportok és ultrabaloldali anarchisták, akiket valójában semmi nem köt össze. Yvan Benedettit, egy 2013-ban feloszlatott antiszemita ultrajobboldali csoportnak a volt vezetőjét meg is verték az anarchisták szombaton a zavargások közben.
A Le Monde szerint nem az a kérdés, hogy miért és hogyan találtak egymásra...
2018-12-03 16:26:45
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... ellen?
Böröcz László (Fidesz) azt kérdezte, milyen eszközökkel lép fel a kormány az antiszemitizmus ellen? Rámutatott: a szocialista kormányok alatt több alkalommal is masírozhattak antiszemita nézeteket valló szervezetek Magyarországon, és az akkor kormányok csak szavakban léptek fel a gyűlöletkeltés ellen. Felidézte Gyöngyösi Márton (Jobbik) listázási javaslatát, azt, hogy...
2018-12-03 16:09:42
Tarlós: Budapesten nincs igazi bázisa az antiszemitizmusnak
... antiszemitizmus erősödését feltáró közvélemény-kutatásáról is. A saját kutatásaikkal egybevágónak és szomorúnak nevezte az eredményt, amely szerint az emberek 30-40 százalékának vannak antiszemita gondolatai. Megjegyezte: a felmérés alapján Magyarország egy dologgal "tűnik ki" a többi ország közül: a zsidó közösségről szóló ismeretek hiányával.
Kiemelte: a tudatlanságot megt...
2018-12-02 20:32:12
A kormányszóvivő visszautasította Handelsblatt állítását, hogy a kormány Soros elleni támadásai antiszemita jel
...
Miután Handelsblatt a "sajtószabadságra" hivatkozva nem volt hajlandó azt közölni, Kovács Zoltán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációs irodájának angol nyelvű honlapján tette közzé levelét, amelyet a lap "Soros védelmében" címmel november 16-án publikált szerkesztőségi cikkére reagálva írt.
A szóvivő ebben felidézte, Andreas Kluth főszerkesztő a cikkébe...
2018-11-24 13:11:27
1 2 3 ..................226 227 ..........339 340 .........451 452 453 
Címkék: Takács Szabolcs, Európai Unió Tanácsa, Orbán Viktor, Ronald, Soros György, Európai Unió, Zsidó Világkongresszus, Farkas Örs, Yvan Benedettit, Böröcz László, Felidézte Gyöngyösi Márton, Miután Handelsblatt, Kovács Zoltán, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Andreas Kluth, bevándorláspárti tagállamok, migránsok szétosztásán, európai zsidók, elmúlt években, antiszemita gyökerű, sajtószabadság korlátozását, antiszemita gondolatok, kormányszóvivő visszautasította, kormány Soros, tagországok tegyenek, európaiság alapul, radikális iszlámhoz, migráció kérdésétől, tagállamok között, szöveg elfogadásával, baloldali pártok, mostani kormány, magyar kormányzati, elmúlt időszak, nyilatkozat arra, levélben arra, efféle kéréseket, korábbi Jobbik, 2003-as alapelveket, antiszemitizmus vádját, párt egyes, 2013-ban feloszlatott, volt vezetőjét, anarchisták szombaton, zavargások közben, antiszemitizmus ellen, szocialista kormányok, akkor kormányok, gyűlöletkeltés ellen, saját kutatásaikkal, emberek 30-40, felmérés alapján,
© 2013 TVN.HU Kft.