Belépés
A szív egészségének fenntartása gránátalmával




A gránátalma kifacsart leve olyan antioxidáns vegyületekben gazdag, mint a polifenolok, tanninok vagy az antocianidinek. Az egyetlen gond vele az, hogy egy pohár frissen facsart gránátalmalé körülbelül 30 gramm cukrot tartalmaz, így cukorbetegeknek nem ajá...
2023-02-15 22:22:52
Az eper gyógyhatásairól
... fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek, a cukorbetegség és a rák bizonyos fajtáinak kialakulási rizikóját.

1, Szívbetegségek
A Harvard Egyetem vizsgálata szerint az antocianidinek (a flavonoidok egy fajtája) rendszeres fogyasztása akár 32%-kal csökkentheti a szívinfarktus kockázatát fiatal és középkorú nőknél. Azoknál a nőknél mérték a legjobb eredményeket, akik...
2022-06-02 15:16:17
Lúgosító lilák és kékek
... tulajdonságai: lassítja a rákkeltő anyagok felszívódását

Ellágsav
Legfőbb forrása: áfonyák
Kedvező tulajdonságai: csökkenti az ösztrogén hatását.

Antocianidinek
Legfőbb forrásai: vöröskáposzta, feketegyökér, szőlő, áfonyák
Kedvező tulajdonságai: javítják az agy működését, csökkentik a rák, stroke és szívbetegségek kialakulásának esélyét....
2021-11-15 18:44:05
Flavonoidokban gazdag étkek
... meg, ezeken belül pedig mintegy 4000 különféle szerkezetű flavonoid határozható meg. A legfontosabb flavonoid vegyületcsoportok a flavanonok, flavonok, flaván 3-olok, flavonolok, antocianidinek. Ezek a növények színét adják, például az antocianidek felelnek a vörös, lila és kék színekért, míg a flavonok és a flavonolok a zöldségek, gyümölcsök sárga színéért. Egy kutatásban ezeknek...
2021-06-14 22:04:18
Természetes vesetisztító ételek
... savanyítja a vizeletet, ez által távol tartja a baktériumokat a húgyhólyagtól. A rák és szívbetegségek megelőzésében is fontos szerepe van.

8, Kék áfonya
A kék áfonya antocianidinekben és más antioxidánsokban is gazdag. Tápanyagtartalma magas, csökkenti a gyulladásokat, vitaminokat és rostokat tartalmaz. A csontok erősítésében is meghatározó szerepe van.
...
2021-04-08 21:07:58
A fekete áfonya gyógyhatásairól
... használják a vércukorszint csökkentéséhez a fekete áfonya levelének főzetét. (A népgyógyászatban egyébként gyakran becézik fekete inzulinnak az áfonya levelét.) A fekete áfonyában lévő antocianidinek a gyulladásokra és a kollagén állapotára gyakorolt előnyös hatásaik miatt a cukorbetegség okozta szürkehályog és látásromlás megelőzésére és kezelésére is alkalmasak.
- A vérbe...
2020-10-19 00:49:33
Lúgosító zöldségek és gyümölcsök
... tulajdonságai: lassítja a rákkeltő anyagok felszívódását

Ellágsav
Legfőbb forrása: áfonyák
Kedvező tulajdonságai: csökkenti az ösztrogén hatását.

Antocianidinek
Legfőbb forrásai: vöröskáposzta, feketegyökér, szőlő, áfonyák
Kedvező tulajdonságai: javítják az agy működését, csökkentik a rák, stroke és szívbetegségek kialakulásának esélyét....
2020-08-03 23:27:11
Articsóka gyógyhatásairól
... mellrák.

2, Antioxidáns tulajdonságok
A zöldségek közül az articsókának a legerősebb az antioxidáns hatása, mely az alábbi vegyületeknek köszönhető: kvercetin, rutin, antocianidinek, cinarin, luteolin, szilimarin.

3, Növeli az epeáramlást
Az articsókai levelei által tartalmazott antioxidáns polifenol, a cinarin elősegíti az epe megfelelő áramlását....
2019-02-28 17:12:50
Cukorbetegeknek : a 10 legjobb szénhidrát
... tartalmaz, emellett rosttartalmuk is kiemelkedő. Minden csésze áfonya 4 gramm rostot és 21gr szénhidrátot tartalmaz. Emellett fitonutriensekben is igen gazdagok, fenolokat, flavonoidokat, antocianidineket tartalmaznak, amik pl. segítik az immunrendszer megfelelő működését, csökkentik a gyulladásokat és védenek a rákos elfajulásokkal szemben is.

5, Tök
A tökfélék ro...
2018-02-25 10:05:50
Egészség!!
... cink, kobalt, króm, nikkel, bór, lítium, stroncium.
Vitaminok: A-, B1-, B2-, B6-, B7-, B9- és C-vitamin, folsav, niacin, biotin.
Fitovegyületek: polifenolok, flavonoidok, antocianidinek, karotinoidok,
Enzimek és cukrok.

A gyökér jelentős mennyiségű pektint tartalmaz, ami elősegíti a nehézfémek, az emésztőrendszerre veszélyes mikroorganizmusok és a felesle...
2017-04-24 20:03:01
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Harvard Egyetem, szív egészségének, eper gyógyhatásairól, fekete áfonya, gránátalma kifacsart, egyetlen gond, pohár frissen, szívinfarktus kockázatát, nőknél mérték, legjobb eredményeket, rákkeltő anyagok, ösztrogén hatását, legfontosabb flavonoid, növények színét, antocianidek felelnek, kutatásban ezeknek, csontok erősítésében, vércukorszint csökkentéséhez, népgyógyászatban egyébként, áfonya levelét, fekete áfonyában, kollagén állapotára, cukorbetegség okozta, zöldségek közül, antioxidáns hatása, alábbi vegyületeknek, articsókai levelei, cinarin elősegíti, immunrendszer megfelelő, rákos elfajulásokkal, gyökér jelentős, emésztőrendszerre veszélyes, népgyógyászatban, antocianidineket, tápanyagtartalma, antioxidánsokban, gyógyhatásairól, cukorbetegeknek, szívbetegségek, kialakulásának, antocianidinek, flavonoidokban, csökkentéséhez, fitovegyületek, elfajulásokkal, cukorbetegség, vegyületekben, tulajdonságai, vöröskáposzta, megelőzésében, gyulladásokat, baktériumokat, szívinfarktus, flavonoidokat,
© 2013 TVN.HU Kft.