|
|
|
... cink, kobalt, króm, nikkel, bór, lítium, stroncium.
Vitaminok: A-, B1-, B2-, B6-, B7-, B9- és C-vitamin, folsav, niacin, biotin.
Fitovegyületek: polifenolok, flavonoidok, antocianidinek, karotinoidok,
Enzimek és cukrok.
A gyökér jelentős mennyiségű pektint tartalmaz, ami elősegíti a nehézfémek, az emésztőrendszerre veszélyes mikroorganizmusok és a felesl... |
2013-12-15 08:23:43 |
|
|
|
|
|
|
... csökkentése
A hatások a flavonoidok családjába ta... |
|
2013-11-05 20:48:09 |
|
|
|
|
|
|
... éleslátásért felelős területet érintő fokozatosan súlyosbodó betegség; a másik a szürke hályog, vagyis a szemlencse elhomályosulása
Mivel a fekete áf... |
2013-10-17 15:40:23 |
|
|
|
|
|
|
... köszönhető. Flavonoidok más zöldségekben és gyümölcsökben is előfordulnak (pl. szőlő, padlizsán, kökény, stb.), azonban az eper és az áfonyák speciális flavonoidokat, úgynevezett antocianidineket tartalmaznak. Az antocianidinek segítenek abban, hogy koszorúereink nyitva maradjanak és a felépülő plakkok ne zárják el azokat. Ennek a hatásmechanizmusnak köszönhetik az áfonyák jótékon... |
|
2013-04-07 16:43:43 |
|
|
|
|
|
|
... köszönhető. Flavonoidok más zöldségekben és gyümölcsökben is előfordulnak (pl. szőlő, padlizsán, kökény, stb.), azonban az eper és az áfonyák speciális flavonoidokat, úgynevezett antocianidineket tartalmaznak. Az antocianidinek segítenek abban, hogy koszorúereink nyitva maradjanak és a felépülő plakkok ne zárják el azokat. Ennek a hatásmechanizmusnak köszönhetik az áfonyák jótékon... |
|
2013-04-07 08:00:33 |
|
|
|
|
|
|
... tulajdonságai: lassítja a rákkeltő anyagok felszívódását
Ellágsav
Legfőbb forrása: áfonyák
Kedvező tulajdonságai: csökkenti az ösztrogén hatását.
Antocianidinek
Legfőbb forrásai: vöröskáposzta, feketegyökér, szőlő, áfonyák
Kedvező tulajdonságai: javítják az agy működését, csökkentik a rák, stroke és szívbetegségek kialakulásána... |
2013-01-17 06:33:20 |
|
|
|
|
|
|
... megfelelő működéséhez. Minden szem Wild Blueberry tabletta 7 db friss vad kék áfonya erejének felel meg. Ez a különleges minőségű termék nagy mennyiségben tartalmaz fitonutrienseket, antocianidineket, bioflavonoidokat és karotinoidokat. A MegaFood egyedi gyártási technológiájának köszönhetően a termék megőrzi mindazokat a kedvező tulajdonságokat, amiket a friss gyümölcs kínál.... |
2012-12-27 09:03:34 |
|
|
|
|
|
|
... ágyát képezi.
Ilyen fitonutriensek pl:
- likopin - paradicsom
- izoflavonok - szója
- béta-karotin - sárgarépa
- antocianidinek - áfonyák
- allicin - fokhagyma
- stb.stb.
dr. Robert Young szerint ezen fitokemikáliák és antioxidánsok nélkül szervezetünk fokozatosan elsavasodik,... |
2012-12-26 12:47:19 |
|
|
|
|
|
|
... gyökökkel szemben, amik képesek károsítani a sejtek DNS-ét és sejtmembránját. pomegranate.jpg
A gránátalmában található polifenolok közül a három legfontosabb a tanninok, antocianidinek és az ellágsav. A kutatók ezeknek az összetevőknek, a ,,három muskétásnak" tulajdonítják a gránátalma anti-tumor tulajdonságát. Két tanulmány szerint is a gránátalma lé kedvez... |
2012-12-25 15:27:10 |
|
|
|
|
|
|
... túl sokat nem ajánlatos belőle enni, mert mérgezést vagy gyomorirritációt okozhat. Inkább vegyük meg a patikában a belőle készült kivonatot. Mivel a fekete áfonyában található antocianidinek javítják a vérkeringést, a gyümölcs kivonata jó lehet azoknak, akiknek a végtagjaiban rossz a vérkeringés. Jó hatása miatt a visszér és az aranyér kezelésére is alkalmazzák, különösen terhes... |
2011-11-04 16:13:12 |
|
|
|
|