Belépés
A hiperurikémiáról jó tudni
... az azokból készült lekvárok és gyümölcslevek

Cseresznye
Tanulmányok szerint cseresznye és a cseresznyelé csökkentheti a húgysav szintjét. A cseresznye gazdag az antocianinoknak nevezett antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületetekben, valamint rostokban és C-vitaminban is, így hiperurikémia, valamint köszvény esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
...
2023-01-05 22:45:53
Acai gyógyhatásairól
... aminosavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás biztosításához. Bőséges forrása az antocianinoknak, amelyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják.

Az acai a testtömeg csökkentéshez is hozzájárul. Az elhízás a folyamatosan fennálló mikrotápanyag-hiány miatt fellépő ...
2022-06-20 21:53:40
Miért hullanak le õsszel a levelek?
... sejtnedv kellően savas, a pigmentek élénkvörös színt idéznek elő, ha kevéssé savas, a szín inkább lilás. Az érett alma piros és a szőlő lilás színe az antocianinoknak köszönhető. Az antocianinok a sejtekben található cukrok és bizonyos fehérjemolekulák közötti reakció termékei. Ez a reakció nem zajlik le addig, amíg a sejtnedv cukorkoncentrációja...
2015-10-01 20:24:06
A feketeszeder
... vizsgálták a táplálékok antioxidáns-tartalmát - az nem volt feltétele a tápanyagokban leggazdagabb ételek klubjába történő felvételnek. Ugyanakkor jó hír, hogy a feketeszeder színét az antocianinoknak nevezett festékanyagok adják, melyeknek szabadgyökellenes hatása régóta közismert. A gyümölcs fogyasztása tehát segít megelőzni a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kial...
2015-08-28 17:11:29
A feketeszeder
... vizsgálták a táplálékok antioxidáns-tartalmát - az nem volt feltétele a tápanyagokban leggazdagabb ételek klubjába történő felvételnek. Ugyanakkor jó hír, hogy a feketeszeder színét az antocianinoknak nevezett festékanyagok adják, melyeknek szabadgyökellenes hatása régóta közismert. A gyümölcs fogyasztása tehát segít megelőzni a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kial...
2014-09-23 15:04:35
Cukorbetegség ellen, a csokoládé és a bor
... szívbetegség, a magas vérnyomás, a rák egyes fajtái vagy a demencia - ellen védelmet nyújtanak. A mostani kutatás kiderítette, hogy a flavonoidok legfőbb védelmező hatása a bennük található antocianinoknak köszönhető, melyek az eperben, a fekete ribizliben, a szederben és az áfonyában találhatóak meg.

A Kelet-Anglia Egyetem és a londoni King's College kutatói vizsgálat...
2014-02-04 08:56:16
Ezért hullanak ősszel a levelek
... nagyon érzékeny a pH-ra: ha a sejtnedv kellően savas, a pigmentek élénkvörös színt idéznek elő. Ha kevésbé, a szín in...
2013-11-02 16:14:47
A cseresznye csökkentheti a köszvényes rohamok kockázatát
... csökkent a köszvényes rohamok kockázata azoknál, akik cseresznyét ettek. A jótékony hatást a szakemberek a piros gyümölcs húsában lévő antioxidáns, gyulladásgátló anyagoknak, főként az antocianinoknak tulajdonítják.
A köszvény az artritisz, az ízületi gyulladás gyakori formája, amely hirtelen fellépő, komoly fájdalommal járó rohamokban támad, ilyenkor az ízületek - különösen ...
2012-10-01 13:12:33
Áfonyával a baktériumok ellen
... szelet teljes kiőrlésű lisztből sütött (Graham-) kenyér.

Gyógyhatásai

Azok az antioxidáns növényi festékanyagok, amelyek az áfonya kék színét adják - az antocianinoknak nevezett flavonoidok -, védelmet nyújtanak a szívbetegség, a rák, valamint az időskori vakság és memóriavesztés ellen. Jelentős élelmirost-tartalmának köszönhetően ez a gyümölcs a székr...
2011-11-09 13:13:05
Megelőzi a rákot, növeli a
... acai bogyó az antocianinok természetes elegye. Ezek az intenzív hatású antioxidánsok bogyós gyümölcsökben, piros, illetve kék színű, pigmenttartalmú ételekben fordulnak elő. Az antocianinoknak köszönhetően a növény fogyasztásával csökkenthető a szabadgyökök szervezetre gyakorolt negatív hatása.

Növeli a libidót és az állóképességet

Az acai bogyóban lévő teobr...
2011-04-06 16:28:05
1 2 
Címkék: Kelet-Anglia Egyetem, cseresznye csökkentheti, köszvényes rohamok, baktériumok ellen, azokból készült, cseresznyelé csökkentheti, húgysav szintjét, cseresznye gazdag, antocianinoknak nevezett, izom megfelelő, különálló csoportját, testtömeg csökkentéshez, folyamatosan fennálló, pigmentek élénkvörös, szín inkább, érett alma, antocianinoknak köszönhet&otilde, sejtekben található, tápanyagokban leggazdagabb, feketeszeder színét, gyümölcs fogyasztása, magas vérnyomás, mostani kutatás, flavonoidok legfőbb, bennük található, fekete ribizliben, áfonyában találhatóak, londoni King, sejtnedv kellően, jótékony hatást, piros gyümölcs, antocianinoknak tulajdonítják, ízületi gyulladás, antioxidáns növényi, időskori vakság, antocianinok természetes, intenzív hatású, antocianinoknak köszönhetően, növény fogyasztásával, szabadgyökök szervezetre, acai bogyóban, összehúzódásához, hiperurikémiáról, regenerációjához, fehérjemolekulák, antocianinoknak, pigmenttartalmú, létfontosságúak, gyógyhatásairól,
© 2013 TVN.HU Kft.