Belépés
KINCS: továbbra is népszerű a határon túli magyarok körében a Köldökzsinór program
... programba való bekapcsolódással egyidejűleg elindul a gyermek magyar állampolgárságának vagy magyar igazolványának kérelmezése is. Ez azt jelenti, hogy a program jelentősége az anyagi támogatáson felül a magyar származású gyermekek honosítása szempontjából is meghatározó - teszik hozzá.
Arra is kitérnek: bár a járványhelyzetben némileg csökkent az igénylések száma, de a kérel...
2020-06-03 22:34:42
Fiatal fotó- és iparművészeknek hirdetett pályázatot a MANK
... forintos összegű támogatást biztosít a fiatal a művészeknek. Az ösztöndíj legfeljebb három alkalommal nyerhető el - olvasható a szervezet MTI-hez elküldött tájékoztatójában.
Az anyagi támogatáson túl az ösztöndíjasok kiállítási lehetőséget is kapnak, hogy munkáikat bemutathassák.
A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratórium bír...
2020-01-29 13:11:43
A spanyol ügyvezető kormány 774 millió eurót fordít természeti katasztrófák kárenyhítésére
... törvényi erejű rendeletben "polgári védelmi vészhelyzet által súlyosan érintett területté" nyilvánították a katasztrófa sújtotta zónákat. Ez lehetővé teszi például, hogy a közvetlen anyagi támogatáson kívül adó- és társadalombiztosítási kedvezményeket is kaphassanak a károsultak.
Az állami segítség mellett a múlt heti természeti katasztrófában érintett helyi regionális kormán...
2019-09-20 17:22:14
Orbán Balázs: családbarát fordulatot szeretnénk végrehajtani a Kárpát-medencében
... egyike a gyermekvállalással járó anyagi természetű kihívások, amelyek leküzdésében az állam különböző ösztönző rendszereket felhasználva igyekszik segíteni. Hozzátette: a materiális támogatáson kívül fontos a gyermekvállalással összefüggésben a szemléletváltozás is, de ezt az állam nem tudja közvetlenül befolyásolni, és ezen a téren a civil szervezeteknek játszhatnak jelentős szer...
2019-07-18 21:03:07
Benkő: szükség van az ország biztonságát garantáló erős, korszerű Magyar Honvédségre
... tavaly sikerült elérni - közölte.
Az idei 513 milliárd forint költségvetési támogatás a 2020-as költségvetési javaslat szerint 616 milliárd forintra bővül majd. A költségvetési támogatáson felül sikerült a kormánynak plusz anyagi forrást biztosítania a honvédelmi képesség erősítésére.
Benkő Tibor kitért arra is: már gyermekkorban fontos a hazafiasságra nevelés, évről évr...
2019-07-04 15:12:39
Visszakerülhet a Haladás VSE-hez a szombathelyi labdarúgóklub
... forintos tartozása miatt az átvétel tervezett jogcíme ajándékozás lenne - úgy fogalmaznak, szeretnék elérni, hogy a fennálló pénzügyi hiányt a következő évekre tervezett önkormányzati támogatáson felül rendezzék.
"A felek ... elengedhetetlennek tartják, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ... az általa megszavazott 150 millió forintos támogatásnak a 2020-2021-202...
2019-07-01 14:01:50
Lugosi Dániel Ali és Balogh Tamás kapta az első Benkó-díjat
... Bogányi Gergely zongoraművész, Medveczky Ádám karmester, Miklósa Erika operaénekesnő és Szakcsi Lakatos Béla dzsessz-zongorista, zeneszerző, a díjkuratórium tagjai döntöttek. Az anyagi támogatáson túl az alapítvány fellépési lehetőségeket is biztosít a díjazottaknak, valamint egy-egy Szász Károly iparművész tervezte üvegklarinét szobrot is kapnak.
Az ózdi születésű Lugosi Dán...
2018-02-05 13:33:05
Magyar kkv-k innovatív projektjei is uniós támogatásban részesültek
... piaci áttörést hozó termékhez, szolgáltatáshoz vagy eljáráshoz megvalósíthatósági tanulmányt készítsenek.
A projektenként odaítélt 50 ezer euró (mintegy 15 millió forint) összegű támogatáson felül a cégek vállalkozástámogatási szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, és háromnapos ingyenes üzleti tanácsadásban részesülhetnek.
A finanszírozásra érdemesnek ítélt projektek köz...
2017-10-19 16:24:04
Megújították az MKE és a Ludwig Alapítvány közötti együttműködést
... arra, hogy a Ludwig-gyűjteményt a világ 26 múzeumában őrzik, ez a hatalmas hálózat pedig a hallgatók számára is széles kutatási lehetőségeket biztosít az alapítvány nyújtotta anyagi támogatáson felül.
A nemzetköziség igen fontos volt Peter és Irene Ludwig számára, ezért is kezdték olyan korán az együttműködést Magyarországgal - idézte fel Brigitte Franzen, hozzátéve: az alapí...
2017-10-17 12:32:37
FM: emelkedik az állatvédelemre szánt összeg jövőre
...
A minisztérium az állatok világnapja alkalmából ismertette, hogy a kormány az anyagi támogatáson túl a jogi eszközök szigorításával is segíti az állatvédelmet, több törvénymódosításon is dolgoznak az állatvédőkkel közösen. Hozzátették, hogy az állatvédelemről és a felelős állattartásról szóló ismereteket az iskolai tantervbe is be kell illeszteni, mivel a figyelemfelhívás az ...
2017-10-04 16:01:48
1 2 3 4 
Címkék: Orbán Balázs, Magyar Honvédségre, Haladás VSE-hez, Lugosi Dániel Ali, Balogh Tamás, Ludwig Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Benkő Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bogányi Gergely, Medveczky Ádám, Miklósa Erika, Szakcsi Lakatos Béla, Szász Károly, Lugosi Dán, Irene Ludwig, Brigitte Franzen, határon túli, spanyol ügyvezető, ország biztonságát, szombathelyi labdarúgóklub, első Benkó-díjat, állatvédelemre szánt, gyermek magyar, program jelentősége, anyagi támogatáson, magyar származású, járványhelyzetben némileg, igénylések száma, ösztöndíj legfeljebb, szervezet MTI-hez, ösztöndíjasok kiállítási, katasztrófa sújtotta, közvetlen anyagi, állami segítség, múlt heti, állam különböző, materiális támogatáson, civil szervezeteknek, 2020-as költségvetési, költségvetési támogatáson, kormánynak plusz, honvédelmi képesség, hazafiasságra nevelés, átvétel tervezett, fennálló pénzügyi, következő évekre, általa megszavazott, díjkuratórium tagjai, alapítvány fellépési,
© 2013 TVN.HU Kft.