Belépés
Magyar jogászok a határokon átnyúló együttműködésükről tanácskoztak
... beszélt. Kiemelte: a 20. század második felében nemzetközi porondon az egyéni jogvédelem került előtérbe. Ennek ellenére a különböző kisebbségek érdekképviseletei, az adott államok, az anyaországok vezetői mindig kollektív jogokban gondolkodnak, ha a kisebbségek védelméről van szó.
Kitért arra is, hogy a státusztörvény volt az első olyan magyar nemzetpolitikai lépés, amellyel...
2019-03-22 12:01:21
Szili Katalin Washingtonban: napjainkban különösen fontos a nemzeti elkötelezettség
... 1848, 1956 és 1989" - mondta. "Vannak pillanatok, amikor a birodalmakkal szembe kell szállni" - hangoztatta a több mint háromszáz ünneplő előtt.
A beszédben kitért arra, hogy az anyaország büszke a diaszpórában, így az Egyesült Államokban lévő magyarságra. "Az a fontos, hogy együtt dobbanjon a szívünk" - mondta.
A washingtoni ünnepségen felolvasták Orbán Viktor kormány...
2019-03-17 08:41:00
Március 15. - Németh Szilárd: az idei "tavaszi hadjárat legfontosabb ütközete" az EP-választás lesz
... Unió bírósága arra kötelezte az Európai Bizottságot hogy foglalkozzon az SZNT által kidolgozott kezdeményezéssel.
A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára leszögezte: az anyaország teljes erejével támogatja a kárpát-medencei magyarság érdekérvényesítési törekvéseit, így a Székelyföldnek a területi autonómiáért és kisebbségi jogaiért folytatott küzdelmét is.
Meze...
2019-03-15 15:11:36
Március 15. - Németh Zsolt: Magyarország erősödése kisugárzik környezetére is
...
Hozzátette: érezni lehet a Muravidéken is, hogy milyen az, ha egy erős anyaország áll az itt élő magyarok mögött.
Magyarország gazdasági erősödésétegyre inkább kénytelenek elismerni a kételkedők is: az Európai Bizottság, a nemzetközi hitelminősítők, miután a befektetők már régen megtették eztéppen a befektetéseikkel - mondta.
Úgy ítélte meg, hogy folyamatosan jobb ...
2019-03-14 22:03:07
Szilágyi Péter: a Rákóczi-főiskola őrzi a magyarság fényét Beregszászban és Kárpátalján
... egyfajta világítótoronyként büszkén őrzik a magyarság fényét Beregszászban és a térségben egyaránt." Ehhez az értékőrző munkához pedig minden körülmények között mindenkor számíthatnak az anyaország, az egész magyar társadalom, a magyar kormány támogatására és segítségére" - mondta.
Szilágyi Péter kifejtette, hogy a mai napon szakképesítést kapó hallgatók ifjú szakemberekként...
2019-02-28 17:52:15
Megkezdődött a Zenevarázslat négykezes zongoraverseny Egerben
...
Várnagy Andrea zongoraművész, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta: az idén 5 naposra bővült rendezvény iránt az anyaország mellett határainkon túlról is nagy volt az érdeklődés. A Zenevarázslat küldetéséről szólva hangsúlyozta: nem elsősorban a versenyek feszült légkörének megteremtésére törekednek, sokkal inkább hitet és motivációt szeretnének adni a gyerekeknek a komolyze...
2019-02-27 16:21:49
Debrecen Szent László-virágkocsival köszönti Ferenc pápát ..
... lehet majd díszíteni a virágkocsit.
- Papp László polgármester hozzátette: Debrecen ezzel a virágkocsival egyrészt tiszteleg Szent László király emléke előtt, másrészt üzeni, hogy az anyaország felelősséget vállal a határon túli magyarságért. A kompozíciót a város, az egyetem, valamint a görögkatolikus, a római katolikus és a református egyház összefogásával készítik el ̵...
2019-02-24 12:45:45
Novák Katalin: a kanadai konzervatívok számára modell a magyar családpolitika
... amelynek köszönhetően a Kanadában született magyar gyermekek is jogo...
2019-02-21 21:42:16
Szakcsi Lakatos Béla: A kultúrával lehet meggyőzni a politikát
...
A projekt, amely az anyaország nélküli romák, valamint az európai őshonos kisebbségek zenéjét kívánja képviselni, február 10-én adja debütáló koncertjét a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
"Korábban már akartam hasonlót csinálni, ennek már vagy' húsz éve. Volt koncertünk, de valahogy nem sikerült az elgondolást egységes egésszé összefogni. Amit akkor sz...
2019-01-29 15:11:38
Maros megye lesz a díszvendége a Budapesti Székely Bálnak
... menüválasztása is a székely hagyományokra épí...
2019-01-29 10:41:10
1 2 3 ..........36 37 .....54 55 .....71 72 73 
Címkék: Szili Katalin Washingtonban, Németh Szilárd, Németh Zsolt, Szilágyi Péter, Debrecen Szent László-virágkocsival, Novák Katalin, Szakcsi Lakatos Béla, Budapesti Székely Bálnak, Egyesült Államokban, Orbán Viktor, Európai Bizottságot, Honvédelmi Minisztérium, Európai Bizottság, Várnagy Andrea, Papp László, Szent László, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, határokon átnyúló, nemzeti elkötelezettség, magyarság fényét, kanadai konzervatívok, magyar családpolitika, kultúrával lehet, egyéni jogvédelem, különböző kisebbségek, adott államok, anyaországok vezetői, kisebbségek védelméről, státusztörvény volt, első olyan, birodalmakkal szembe, több mint, beszédben kitért, anyaország büszke, washingtoni ünnepségen, anyaország teljes, kárpát-medencei magyarság, területi autonómiáért, erős anyaország, nemzetközi hitelminősítők, térségben egyaránt, értékőrző munkához, egész magyar, magyar kormány, kezdeményezés ötletgazdája, anyaország mellett, versenyek feszült, virágkocsival egyrészt, anyaország felelősséget,
© 2013 TVN.HU Kft.